Slogs just av nyheten att The Ark ska lägga av.

Eftersom jag varit lite isolerad senaste tiden är det i torsdagens Barometern jag läser den chockerande nyheten. När jag nu tar in  nyheten att The Ark nästa år gör sin sista turné och släpper sitt sista album, som är ett ”greatest hits”, är det med en liten tår i ögat.

The Ark 2010.

Jag såg The Ark första gången på Borgholms Slottsruin sommaren 2001 och greps direkt av deras texter och attityd. Sedan dess har jag diggat deras låtar och följt bandet med stor glädje. Vissa har kallat mig bögig, fjollig, mesig och annat trams men jag bryr mig inte, det är ju det The Ark handlar om, var dig själv och skit i andra, våga sticka ut och följ din egen vilja. ”Jag bryr mig inte om respekt, jag har mycket hellre roligt” …roligare än dig, du trångsynta människa, ha ha!

Det är just detta jag gillar med The Ark, budskapet om att göra vad du själv känner för och våga vara dig själv. Det har många gånger hjälpt mig när humöret och självförtroendet svikit.

Nya albumet ”Arkeology” släpps den 23 februari och kommer att innehålla tjugo låtar varav två helt nyskrivna,“Breaking Up With God” och “The Apocalypse Is Over”. Första singeln “Breaking Up With God” släpps den 10 januari.

Jag skrev senast i somras att ”jag måste se The Ark live” och nu är det verkligen ett måste (notera understrykt OCH fetstil, ah!).

Spelningarna jag siktar på är följande;

18 mars Göteborg, Trädgår’n
19 mars Malmö, KB
24 mars Växjö, Palladium
26 mars Norrköping, Flygeln

…om det blir alla eller bara en vet jag inte, biljetterna släpps på tisdag, då är det bara att boka det som finns, pricka för i kalendern och sticka dit. Hänger du med?

”Let Your Body Decide” – The Ark

The Arks planerade sommarturné är inte bokad än men det är möjligt att det blir att även jag gör en sommarturné också.