Meny Stäng

Inlagd på PSYKET!

Om du tycker att det varit tyst från mig ett tag nu så har du helt rätt. Jag har nämligen varit inlagd på psyket sedan den 6 januari. Psyket förresten, är det bara jag eller är det ett laddat ord? Det låter så hårt och slutgiltigt att säga psyket…PSYKET! Det är dags att vi plockar ner det ordet från sin höga häst så att man kan använda det i vardagligt tal utan att folk ryggar tillbaka (det gör ju folk oavsett när man snackar om psykisk ohälsa), men det kanske bara är jag.

inlagd2014

Vad är det då för fel på mig? Vi vet ju redan om att jag har bipolär sjukdom (typ 2), impulskontrollstörning och generaliserad ångest, är det något mer? Näe, det är bara ångesten som varit skyhög senaste tiden och det blev helt enkelt för mycket för mig att hantera på egen hand.

Vad har då hänt? Jo, de vill lägga till Litium i min medicinering och jag har sagt ja till det. Litium är en välbeprövad medicin vid just bipolär sjukdom och de flesta som tar den är mycket nöjda med vad den gör för att stabilisera måendet och få bort de toppar och dalar som kan ställa till det. Jag har nu ätit Litium i drygt en vecka och kan inte säga att jag känner någon direkt skillnad men det kan ta en tid.

Ångesten är fortfarande riktigt jobbig så jag blir kvar här minst en vecka till. Jag har varit hemma på permissioner några timmar åt gången och det har känts bra även om ångesten är jobbig, men jag känner ändå inte att jag är redo att skrivas ut riktigt än.

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar