Jag har alltid haft mer eller mindre svårt för att prata i telefon. Det är inte det att jag har svårt att prata rent tekniskt…eller jo, jag stammade en period under grundskolan, det kan vara det som sitter i lite. Men nu kretsar det i huvudsak kring ångest, nervositet, oro och osäkerhet över vad personen i andra änden vill samt mina svårigheter att hålla ett flytande samtal (jag är värdelös på att komma på samtalsämnen). Sen tycker jag det är stressande när telefonen ringer, vet jag vem det är som ringer är det lättare men är det ett okänt nummer eller skyddat nummer så svarar jag väldigt sällan för att inte säga aldrig, om jag inte vet att exempelvis någon från sjukhuset ska ringa  vid en viss tid eller dylikt.

jPhone FlightmodePå grund av dessa oros- och stressmoment har jag oftast telefonen på ljudlöst, ser, hör eller känner jag att det ringer svarar jag, men märker jag inte att det ringer, säg att telefonen rent av ligger i ett annat rum, så svarar jag ju följaktligen inte (helt naturligt). Det var faktiskt ett tips som jag läste i Tove Lundins bok ”Handbok för psykon” (skitbra bok för övrigt) och jag tycker det känns bra. Ibland går jag faktiskt runt med The jPhone’s ”Flygplansläge” aktiverat, jag drar även ur hemtelefonen ibland, tillsammans kallar jag det för att jag går ”Unplugged”. Folk kanske undrar varför jag inte svarar i telefon ibland men då säger jag bara ”måste jag svara i telefonen bara för att det ringer?”. En del kanske tycker det är konstigt, men jag hävdar att man inte alltid behöver vara tillgänglig överallt 24 timmar om dygnet.

Svarar jag inte? Nähe, ring igen då!