Nu har jag haft min Apple Watch i några veckor och jag tänkte utvärdera lite. Jag har en klocka av sportversion med aluminiumhölje och vitt sportarmband.

Till att börja med gav den ett lyxigt intryck redan innan jag öppnat förpackningen och det bara fortsatte. Allt strålar hög kvalité, från själva boetten till armbandet (som man dessutom kan byta ut i oändliga varianter).

watch-box

watch-in-box

watch-on-package

watch-under

Klockan styrs från din iPhone och den alldeles egna appen som heter just Watch. Där ställer man in hur urtavlan ska se ut och vilken information som ska visas. Innehållet från mobilen speglas till klockan så du kan läsa det. Du bestämmer även vilka appar som ska visas på klockan, förutsatt att de har stöd för Apple Watch. Även appar som inte har en version för Watch kan du välja att visa notiser från. Samt mycket annat som gör att du kan anpassa din klocka efter just dina behov.

Notiser är en sak för sig. På klockan kan du bland annat se och även läsa e-post, SMS, Instagram och Facebook. E-post och SMS kan du även svara på genom att diktera, alltså tala in, ditt svar som sedan översätts till text. SMS finns det fördefinierade snabbsvar du kan välja. Dessa är i stil med ”Okej”, ”Jag är påväg” och ”Ring mig”. Du kan ändra dessa meddelanden så de passar dig bättre. Andra appar får du bara upp en sammanfattning eller en notis om att något nytt har hänt till exempel Aftonbladet, Swish, Gmail, och Wordfeud.

watch-sms

Du får även notiser om händelser i kalendern och kan lätt överblicka den närmast kommande posterna i kalendern.

Även samtal kan styras från klockan, antingen använder du Siri och säger vem du vill ringa eller kan du bläddra i telefonboken. Det senaste kan vara lite krångligt men går bra om du använder kronan går det ganska smidigt. Om det ringer kan du svara eller neka samtalet direkt från klockan. Vill du ta samtalet med klockan går det för det finns både inbyggd mikrofon och högtalare.

Träning är ganska centralt i klockan. Du kan till exempel ställa in mål för dagen vad gäller kaloriförbränning, träning och hur mycket du står under en dag. I klockan finns pulsmätare, GPS, stegräknare m.m. Använder du träningsappar som exempelvis Runkeeper kan du både använda appen med din iPhone eller bara med klockan. När passet är klart laddas resultatet enkelt upp till Runkeeper och kan visas i iPhone-appen.

watch-runkeeper

Lite annat smått och gått är alarm, timer, tidtagare, bilder, kartor och väder. Det finns hundratals appar att ladda ner som går att använda med Apple Watch. Så oavsett vad du har för behov så kan du få ditt lystmäte med denna fantastiska klocka.

Och vet ni, den är vattentät så jag kan ha den på mig när jag badar!

Några tips på appar:

Runkeeper – håll koll på din träning.

Calculator Pro for Watch – avancerad miniräknare på handleden.

Watchify – kom åt och spela dina Spotify-listor.

Shazam – kolla vilken låt som spelas och upptäck ny musik.

TV.nu – kolla snabbt och smidigt vad som visas på tv.

GeoCaches – Håller du som jag på med Geo Caching kan du använda klockan för att leta cacher helt spontant.

Några specifikationer:

  • Andra generationens Retina oled-skärm med Force Touch, 2× ljusstarkare (1000 cd/m2)
  • Dubbelkärnig processor
  • Inbyggd gps
  • Vattentålig ner till 50 meter (aktiviteter i grunt vatten, som simning i simbassänger, sjöar eller hav)
  • Wi‑Fi (802.11b/g/n 2,4 GHz)
  • Bluetooth 4.0
  • Siri
  • Pulsmätare
  • Accelerometer
  • Litiumjonbatteri (upp till 18 timmar)

watch-upstart-on-arm

watch-face-01

watch-apps-02

watch-watchify

watch-face-aktivitet