Jag är uppvuxen på Öland sedan jag föddes. Jag älskar Öland och kommer alltid se det som mitt hem och spenderar gärna mycket tid där. Eftersom mina föräldrar bor kvar där blir det att jag åker dit ganska ofta, både för att hälsa på dem men jag gör även utflykter till vackra platser (som det finns gott om på ön).

Nu när Corona härjar i världen och är jobbigt för både människor och företag hotas många verksamheter på Öland. Det tycker jag är väldigt sorgligt och därför vill jag göra vad jag kan för att ön ska fortsätta leva. Det är viktigt för befolkningen att de kan erbjudas den service och handel som behövs.

Eftersom jag har jobbat mycket, och gör fortfarande på fritiden, med webbproduktion såg jag det naturligt att skapa en webbplats för att främja den lokala handeln och stötta Ölands företag. Med inspiration från Handelsstaden Kalmar skapade jag av den anledningen ”Tillsammans för Öland”. En webbplats där alla Öländska företag kostnadsfritt får publicitet genom att skicka in olika erbjudanden för att Ölänningar men även fastlänningar som besöker Öland på ett enkelt sätt få reda på vad öns företag har att erbjuda.

Webbplatsen är inte publicerad ännu men är färdigproducerad, så det är bara att ”trycka på knappen”. Jag hoppas  detta ska mottagas väl av företagen såväl som allmänheten. Det är en liten insats i sammanhanget men mitt sätt att bidra och ge tillbaka till Öland.

Företag kan redan nu skicka in sina erbjudanden. Publiceringen är som sagt gratis. Besök www.tillsammansföröland.se och följ instruktionerna där. När ett antal erbjudanden kommit in ”trycker vi på knappen”.