Meny Stäng

Etikett: aktiviteter

Hyr segway, kanot och trampbåt

Jag har fått äran att vara delaktig i sommarens kanske hetaste aktivitet. I sommar kommer du nämligen kunna hyra segway på Sveaplan i Kalmar.

Hyr segway, kanot eller trampbåt i Kalmar

Ta chansen att se Kalmar ur ett annorlunda perspektiv. Hyr en segway, kanot, stand up paddle boat eller varför inte en trampbåt. Kom till oss, ta en glass och ge dig sedan ut på ett äventyr du sent kommer glömma.

Uthyrningen öppnar nästa vecka och då tycker jag du ska vara snabb att dra med dig familjen, bästa polarn eller din partner för en upplevelse ni sent ska glömma.

Mer info hittar du på Facebook-sidan, som du gärna får gå in och gilla.

Lekparkernas förfall

Det  jag tänker ta upp nu kanske en del undrar vad fan det spelar för roll för mig. Gör det då(?)

Jag tycker det verkar som att landest lekparker förfaller, ingen bryr sig om dem. När jag var liten fanns det gungor, rutschkanor, klätterställningar och en stabil gunghäst i lekparken bara på andra sidan staketet vid mitt hem.

När jag tittar på samma lekplats idag så finns bara gungorna kvar. Sandlådan är betäckt med ogräs, kattskit och är bara allmänt sunkig. Där rutschkanan/klätterställningen stod finns nu bara en mörk fläck kvar. Vad hände med lekparken? Vart tog barnen vägen? Finns det ingen som bryr sig?

Tvåhundra meter längre ner för cykelstigen finns en lekpark till, vi brukade kalla den för ”Stora lekparken” när vi var små. Där fanns det, gungor (en av dem en rent livsfarlig av vik-modell, den var kul!), en STOR klätterställning, en lååång rutschkana och en lite mindre klätterställning/rutschkana. Där finns nu bara en kal gräskulle kvar, en konstig klätterställning och några tråkiga gungor kvar.

Jag talade med min bästa vän till lika far till min gudson idag. De var ute i en lekpark i området där de bor (i en helt annan del av Sverige), den var på väg att falla samman även den.

Frågan jag ställer mig är således; Vad händer med vårt lands lekparker? Är det ingen som bryr sig om att barnen ska kunna vara ute och leka? Ska inte de barn som växer upp kunna aktivera sig och leka av sig?

Ja, jo…nej, jag är inte alls förbannad faktiskt så det här inlägget  får faktiskt lite blodstänk det också. (Det där kanske bara ni gamla ”SA FUNKAR APA”-besökare fattar men skit samma, tss!)

Upp till kamp för Sveriges lekparker/lekplatser! Låt inte dagens barn bli trötta små mongon utan låt dem aktiveras!

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar