Meny Stäng

Etikett: album

Våren är här

Fan va gutt det är nu! Solen visar sig mer och mer, det är varmare och våren är här på riktigt.

Här hemma har vi städat uteplatsen, plockat fram utemöblerna och planterat lite nya buskar och sått blommor i rabatten. Det är så skönt att man äntligen kan sitta ute och dricka kaffet.

Valborg blev det grillpremiär också, vi älskar att grilla och gör det så ofta vi kan.

uteplats-18

Just det, kaffet är klart! Jag måste sluta här, dags för uteplatsen, men först vill jag tipsa om två nya album från två av Sveriges reggaegiganter, Kapten Röd och General Knas.

Kaptenen släppte ett live-album från turnén med Hundralappen den 1 maj och IDAG släppte Generalen sitt nya album ”Reggaestrerad”.

In och lyssna nuuuuuuu! Bless!

nya-reggaereleaser-hundralappen

nya-reggaereleaser-reggaestrerad

 

Sagolandet – Timbuktu = FENOMENALT!

Äntligen är Timbuktu tillbaka och det med buller och bong – en fenomenal platta!

Jag vet inte om det är hip-hop, jag vet inte om det är soul eller reggae, det är bara så jävla bra och mer behövs inte. Det är så jävla träffande men samtidigt skönt att bara lyssna på. Ett super-släpp av Timbuktu, han är ett geni enligt mig.

Sagolandet - Timbuktu

Ladda ner ”Sagolandet” från iTunes!

Fy fan för den jävla julmusiken

Du som följt mig sedan ”SA FUNKAR APA”-tiden vet hur mycket jag hatar den här tiden.

Det är inte bara musiken i sig som gör mig vansinnig utan all jävla hets kring denna gudomliga högtid. Det som gör mig förbannad är att det ska spelas julmusik i varenda offentligt rum. Det är affärer, på gågator, torg, restauranger und so weiter. Jag säger/skriker; LÄGG AV FÖR HELVETE!

Enda julskivan värd namnet.

Det finns fortfarande bara en julskiva som är värd namnet och det är Lars Christmas med Lars Vegas Trio. Reglerna är enkla, den får spelas en gång ”dan före dan” och två gånger på julafton, sedan får det vara nog. Lika enkelt som att torka sig själv i röven!

En ny sak jag kommit till insikt med är att det är värt varenda krona att skaffa Spotify Premium, vid den här tiden blir man annars lätt galen. Det ska smygas in reklam för julmusik i den allra finaste spellistan, smutsar ner är vad det gör och bara förstör den fina stämningen. Det är inte stämningsfullt med julmusik, inte nu, bara på julafton och då endast med Lars Vegas Trio.

Så nu vet ni var jag lägger min veckopeng den här veckan, tack och bock!

Fuck it – The Ark lägger av

Slogs just av nyheten att The Ark ska lägga av.

Eftersom jag varit lite isolerad senaste tiden är det i torsdagens Barometern jag läser den chockerande nyheten. När jag nu tar in  nyheten att The Ark nästa år gör sin sista turné och släpper sitt sista album, som är ett ”greatest hits”, är det med en liten tår i ögat.

The Ark 2010.

Jag såg The Ark första gången på Borgholms Slottsruin sommaren 2001 och greps direkt av deras texter och attityd. Sedan dess har jag diggat deras låtar och följt bandet med stor glädje. Vissa har kallat mig bögig, fjollig, mesig och annat trams men jag bryr mig inte, det är ju det The Ark handlar om, var dig själv och skit i andra, våga sticka ut och följ din egen vilja. ”Jag bryr mig inte om respekt, jag har mycket hellre roligt” …roligare än dig, du trångsynta människa, ha ha!

Det är just detta jag gillar med The Ark, budskapet om att göra vad du själv känner för och våga vara dig själv. Det har många gånger hjälpt mig när humöret och självförtroendet svikit.

Nya albumet ”Arkeology” släpps den 23 februari och kommer att innehålla tjugo låtar varav två helt nyskrivna,“Breaking Up With God” och “The Apocalypse Is Over”. Första singeln “Breaking Up With God” släpps den 10 januari.

Jag skrev senast i somras att ”jag måste se The Ark live” och nu är det verkligen ett måste (notera understrykt OCH fetstil, ah!).

Spelningarna jag siktar på är följande;

18 mars Göteborg, Trädgår’n
19 mars Malmö, KB
24 mars Växjö, Palladium
26 mars Norrköping, Flygeln

…om det blir alla eller bara en vet jag inte, biljetterna släpps på tisdag, då är det bara att boka det som finns, pricka för i kalendern och sticka dit. Hänger du med?

”Let Your Body Decide” – The Ark

The Arks planerade sommarturné är inte bokad än men det är möjligt att det blir att även jag gör en sommarturné också.

Robyn – Body Talk Pt. 1

Jag har lyssnat på Robyns senaste platta på repeat i två dagar nu. Jag säger bara ”Body Talk Pt. 1”. Den är så jävla bra kan jag säga. Vem det än är som har satt ihop låtarna och albumet så är hon/han ett geni.

Det är så jävla bra. Vill du ha soft och träffande musik, köp albumet idag!

Jag köpte det via Spotify men funderar fan på att köpa CDn på CDON, som har REA just nu!

Hellsongs – vilken överraskning!

Tittade på nationaldagsfirandet från Göteborg på SVT. Där spelade ett band som heter Hellsongs. De var så jävla bra att jag letade upp dem på Spotify, lyssnar själv.

www.hellsongs.com

Vad jag hittat hittills så gör de covers på kända rocklåtar, exempelvis den du hittar på länken ovan ”Run to the hills” och det är så jävla bra.

Deras album går att hitta HÄR och jag rekommenderar det starkt, jag har redan beställt det, gör det du också. Fy fan vilken feeling!

”We’re not gonna take it” – Hellsongs

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar