Meny Stäng

Etikett: Alimemazin

Det blev ett besök på psykakuten

Igår var det ju riktigt risigt med mitt mående. Jag ringde psykakuten redan igårkväll men de hade sån väntetid att jag väntade med att åka dit. Sedan la jag mig på soffan och då somnade jag (jag hade tagit sömntabletter så det var inte så konstigt).

Idag vaknade jag redan vid 8 och försökte få tag på min doktor för att förnya mitt recept på Alimemazin (min behovsmedicin), men jag fick inget svar. Då bestämde jag mig för att åka bort till psykakuten.

Väl där fick jag vänta och vänta som vanligt, men till slut fick jag prata med en jättevänlig läkare. Hon berättade att min doktor var ledig/jobbade någon annanstans den här vecka så det var inte så konstigt att han inte svarade i telefon.

Läkaren på psykakuten förnyade receptet jag behövde och vi kom överens om att hon skulle lägga en ”bevakning” till min doktor, så förhoppningsvis kontaktar han mig på måndag, alternativt hör någon annan på beroendecentrum av sig så jag får hjälp. Hon tyckte det var bra om jag åkte hem till mina föräldrar i helgen så jag lovade att göra det.

Apoteket Berga Centrum

Det jävliga med Alimemazin är att den är ganska ovanlig och i regel har apoteken inte den på lager. Sjukhusapoteket hade den inte hemma men de upplyste mig att det enda apoteket i stan som hade den hemma var Berga Centrum. Jag cyklade hem och hämtade min segway och körde den ut till Berga Centrum för att hämta ut Alimemazinen. Jag var lite orolig att någon annan skulle hämta ut innan mig så det var slut när jag kom, men det fanns och det tackar jag någon gud för.

Nu kommer pappa och hämtar mig om cirka en timma. Jag är lite lugnare men känner mig fortfarande orolig i kroppen.

 

Limbo och otillgängliga läkare

Jag vaknade med ångest i morse men valde ändå att gå till jobbet. Jag tänkte att lite arbete får mig att tänka på annat, jag behöver pengarna och andra värdsliga ting.

Det var ett jävligt dumt beslut, jag fick visserligen en del gjort, men jag tvingade mig själv från att bryta ihop i 1 timma och 40 minuter (kanske). Efter det bestämde jag mig för att gå och hämta ut min medicin Alimemazin (låter som en jävla trollformel). Väl på apoteket hade inte min läkare skrivit ut recept som vi kommit överens om. Jag försökte nå min läkare på telefon men han svarade inte.

Ångest och sätt att dämpa den

Jag vände tillbaka till jobbet med hopp och vilja att kämpa mig igenom dagen utan medicin. Det höll i cirka 1 timma och 45 minuter till, sedan erkände jag läget för min chef som gav mig tillåtelse att gå hem. Jag försökte nå min läkare igen men fick inget svar på telefonen.

Väl hemma ringde jag till min läkare säkert 5 gånger men fick inget svar. Den sjätte gången svarade växeln och gav mig beskedet att han var på ”tjänsteärende” och återkommer kl 16.40. Naiv som jag var satte jag hoppet till den tidsram om 20 minuter att nå honom då, men tror ni han svarade när jag ringde kl 16.46? Självklart inte, jag är säker på att han åkte hem till familjen redan kl 16.

Nu sitter jag här och velar mellan att peta i mig sömntabletter för att somna, sticka och köpa en flaska sprit eller cykla bort till psykakuten. Det här är limbo mina vänner, limbo på högsta nivå.

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar