Meny Stäng

Etikett: Apple (sida 1 av 2)

Apple Watch såhär långt

Nu har jag haft min Apple Watch i några veckor och jag tänkte utvärdera lite. Jag har en klocka av sportversion med aluminiumhölje och vitt sportarmband.

Till att börja med gav den ett lyxigt intryck redan innan jag öppnat förpackningen och det bara fortsatte. Allt strålar hög kvalité, från själva boetten till armbandet (som man dessutom kan byta ut i oändliga varianter).

watch-box

watch-in-box

watch-on-package

watch-under

Klockan styrs från din iPhone och den alldeles egna appen som heter just Watch. Där ställer man in hur urtavlan ska se ut och vilken information som ska visas. Innehållet från mobilen speglas till klockan så du kan läsa det. Du bestämmer även vilka appar som ska visas på klockan, förutsatt att de har stöd för Apple Watch. Även appar som inte har en version för Watch kan du välja att visa notiser från. Samt mycket annat som gör att du kan anpassa din klocka efter just dina behov.

Notiser är en sak för sig. På klockan kan du bland annat se och även läsa e-post, SMS, Instagram och Facebook. E-post och SMS kan du även svara på genom att diktera, alltså tala in, ditt svar som sedan översätts till text. SMS finns det fördefinierade snabbsvar du kan välja. Dessa är i stil med ”Okej”, ”Jag är påväg” och ”Ring mig”. Du kan ändra dessa meddelanden så de passar dig bättre. Andra appar får du bara upp en sammanfattning eller en notis om att något nytt har hänt till exempel Aftonbladet, Swish, Gmail, och Wordfeud.

watch-sms

Du får även notiser om händelser i kalendern och kan lätt överblicka den närmast kommande posterna i kalendern.

Även samtal kan styras från klockan, antingen använder du Siri och säger vem du vill ringa eller kan du bläddra i telefonboken. Det senaste kan vara lite krångligt men går bra om du använder kronan går det ganska smidigt. Om det ringer kan du svara eller neka samtalet direkt från klockan. Vill du ta samtalet med klockan går det för det finns både inbyggd mikrofon och högtalare.

Träning är ganska centralt i klockan. Du kan till exempel ställa in mål för dagen vad gäller kaloriförbränning, träning och hur mycket du står under en dag. I klockan finns pulsmätare, GPS, stegräknare m.m. Använder du träningsappar som exempelvis Runkeeper kan du både använda appen med din iPhone eller bara med klockan. När passet är klart laddas resultatet enkelt upp till Runkeeper och kan visas i iPhone-appen.

watch-runkeeper

Lite annat smått och gått är alarm, timer, tidtagare, bilder, kartor och väder. Det finns hundratals appar att ladda ner som går att använda med Apple Watch. Så oavsett vad du har för behov så kan du få ditt lystmäte med denna fantastiska klocka.

Och vet ni, den är vattentät så jag kan ha den på mig när jag badar!

Några tips på appar:

Runkeeper – håll koll på din träning.

Calculator Pro for Watch – avancerad miniräknare på handleden.

Watchify – kom åt och spela dina Spotify-listor.

Shazam – kolla vilken låt som spelas och upptäck ny musik.

TV.nu – kolla snabbt och smidigt vad som visas på tv.

GeoCaches – Håller du som jag på med Geo Caching kan du använda klockan för att leta cacher helt spontant.

Några specifikationer:

 • Andra generationens Retina oled-skärm med Force Touch, 2× ljusstarkare (1000 cd/m2)
 • Dubbelkärnig processor
 • Inbyggd gps
 • Vattentålig ner till 50 meter (aktiviteter i grunt vatten, som simning i simbassänger, sjöar eller hav)
 • Wi‑Fi (802.11b/g/n 2,4 GHz)
 • Bluetooth 4.0
 • Siri
 • Pulsmätare
 • Accelerometer
 • Litiumjonbatteri (upp till 18 timmar)

watch-upstart-on-arm

watch-face-01

watch-apps-02

watch-watchify

watch-face-aktivitet

Storvikskaka

Ikväll bakade jag äppelkaka. En favorit från barndomen. Jag minns hur jag stod där vid diskbänken om kvällarna och åt en eller två bitar i smyg med ett glas mjölk. Jag fick givetvis äta äppelkaka när jag var barn, men kanske inte hur mycket jag ville.

Nu äter jag hur mycket jag vill. När jag har bakat den själv.

Taggar: , , , ,

iPhone 7 – jag fick den idag!

Som jag har väntat och längtat efter en ny mobil. Det är dumt när man binder upp sig på abonnemang eller inte har ett cash flow som tillåter uppgradering när det väl dyker upp något intressant. Men nu när mitt abonnemang löpte ut och nya iPhone 7 kom så lägligt så var det fan dags.

Alla funktioner, designdetaljer och uppdateringar finns att läsa överallt på hela nätet så jag tänker inte tråka ut er med det.

Precis öppnat iPhone 7 förpackningen

Mina egna tankar börjar med att 7:an ser ut nästan precis som 6:an i form och storlek. Men sedan är 7:an dubbelt så snabb som iPhone 6 vilket märks när du går in i appar, byter mellan dem, ja mer eller mindre allt du gör går snabbare. Skärmen är lika stor men klarare, större färgomfång, 3D-touch bland annat. 3D-touch känner inte bara av att du trycker utan hur hårt och länge du trycker med mera, vilket är coolt. Hemknappen har gjorts om och går inte längre att trycka ner fysiskt utan är helt ”touchig” men ger respons med en form av ”klick” (snabb vibration). Kameran är uppdaterad med en bländare på 1.8 och en sensor på 12 MP (har inte testat än men kan lägga upp lite exempel när jag gjort). Mobilens ”hölje” är tätare vilket gör den vattentålig. Hur pass tålig vågar jag inte säga men jag har hört, från osäkra källor, att det ska gå att duscha med den vilket säger en del.

iPhone 7 nyuppackad med medföljande tillbehör

En sak jag blev besviken över var att de nya trådlösa Ear Podsen inte följde med. Jag trodde visserligen inte det eftersom de ligger som tillbehör på Apples webbplats och kostar 1000 kr, men jag fick den uppfattningen i alla fall. Bummer! Men det följde med ett par Ear Pods med lightning-kontakt i alla fall + en adapter så man kan använda ”vanliga” hörlurar också. (För er som inte vet så finns ingen 3,5 mm port på iPhone 7)

Det är vad jag har att komma med efter att ha känt och klämt känt på den i ett par timmar. Återkommer kanske med fler synpunkter och ljusa uppslag efter ett par dagars användning.

Ear Pods med lightningkontakt följer med iPhone 7

 

 

 

Jävla iMac

Jag har haft en och samma dator sedan 2010. Det är en iMac 27″. Sedan över ett år tillbaka har den jävlats med mig, varit seg och stängt av sig själv helt utan vidare.

För några månader sedan köpte jag en extern hårddisk för att ta backup på allt jag vill spara. Det var enkelt fixat men sedan har jag dragit mig för att fortsätta återställningsprocessen tills ikväll. Tror ni det går bra eller?

Jag har försökt starta den i återställningsläge fyra gånger och NU kom jag rätt. Men just nu sitter jag igen och väntar, väntar och väntar på att skivverktyget ska hitta mina diskar. Varför tar det sån jävla tid allting, fatta att jag behöver blåsa den här datorn.

Förhoppningsvis är den mer samarbetsvillig när jag återställt allt och installerat OS X på nytt.

HÅLL DINA TUMMAR!

Update:
Just nu precis faktiskt så kom skivorna upp, nu ska jag radera. Muuahahahaaa!

Ni har jag formaterat och börjat installera OS X igen, bara 1 timme och 25 minuter kvar.

imac

keyboard

osx-install

Äntligen har jag fått min iPhone 5!

Från att vara bland de första i Sverige att få en iPhone 5 så är jag väl nu nästan sist, men nu har jag den äntligen i min hand.

Så jävla glad blev jag när jag fick min iPhone 5

En splitter ny glänsande vit iPhone 5, eller som jag kallar den; ”The jPhone”.

Nya iPad är här

Apple presenterade i kväll nya modeller av  iPad.

Den största nyheten är som väntat en Retina-skärm på 264 ppi, vilket är dubbelt så hög upplösning som hos föregångaren. Skärmen är på 3,1 miljoner pixlar (2048×1536), vilket är mer än en miljon pixlar än vad en tv med full-hd har.

Nya iPad

Nyheterna i korthet:

 • Retina-display med upplösningen 2048 x 1536
 • 264ppi (pixlar per tum)
 • Dual-core A5X-chip, quad-core grafik
 • Ny kamera på baksidan med 5 megapixlar och stöd för videoinspelning i 1080p med bildstabilisering á la iPhone 4S. Den främre kameran är samma, dåliga VGA-kamera som iPad 2 har bestyckats med.
 • 4G LTE-stöd. Nya iPad har nu stöd för 21Mbit/s. Med dessutom LTE (4G) kan man komma upp i maximalt 73Mbit/s.
 • Diktering á la iPhone 4S, dock ej Siri (om detta även kommer till äldre iPads är oklart)
 • 9,4 mm tunn, 635 gram lätt
 • 10 h batteri, 9 h om LTE är aktiverat.
 • Bluetooth 4.0
 • Samma pris som innan

Nya iPad släpps till försäljning i Sverige 23:e mars. Jag är så jävla sugen!

Läs allt om ny iPad på Apples webbplats.

Dessutom är nu iOS 5.1 släppt!

Jag som funderat på att köpa en AppleTV fick också en rolig nyhet då en ny version av AppleTV också presenterades idag. Förmodad säljstart 16:e mars.

Fan va gutt Apple: OS X Lion för 229 kr

Häromdagen utannonserade Apple OS X Lion. En uppgradering kan göras från 229 kr, fantastiskt.

Apple OS X Lion

Det ska tydligen gå att ladda ner och uppgradera genom App Store. Räkna med mig, jag är så jävla sugen på’att!

Mer info

Maraca och Nano är äntligen på väg

Jag hade sånt begär att jag inte kunde låta bli – nu väntar jag på en ipod och ett par hörlurar.

Den nya iPod Nano 6 är het (okej!) och hörlurarna Maraca från WeSc är så sjukt jävla snygga att jag dör.

iPod 6 & WeSc Maraca Cadmium Yellow

Jag har beställt hela kittet i matchande färg (min färg) och äntligen är skiten på väg.

Grejen är att jag lade en order på en iPod Nano 6 i oktober förra året, hos Inwarehouse, jag väntade och väntade. Nya ”preliminära leveransdatum” följde varandra på löpande band utan att något hände. Till slut för en vecka sedan tröttnade jag och bad Inwarehouse makulera ordern, de är så jävla kassa på Inwarehouse.

Då jag trodde att den typ var restnoterad hos Apple provade jag att beställa från Apple Store. Mhm, de kunde skicka den samma dag (ytterligare ett bevis på hur jävla kassa Inwarehouse är). Så nu får jag den senast den 14e men förmodligen imorn, yes!

Tillbaka till hörlurarna, WeSc Maraca. Jag vill ha dem i ”Cadmium Yellow” (orange) men de fanns inte att köpa i någon svensk webbutik, den färgen har förmodligen inte släppts på den Svenska marknaden. Efter lite googlande bland utländska webbshoppar, då de flesta hade sålt slut på just den färgen, hittade jag dem i New York, tack!

Idag fick jag meddelande från UPS att de är på väg, det kostade mig dock 272 kronor extra för någon jävla tull skatt. Förhoppningsvis är det värt pengarna då jag lär vara en av kanske 10 personer i hela Sverige som har ett par WeSc Maraca Cadmium Yellow.

Bara hörlurarna kostade 800 kronor, om du undrade, men de är så sjukt jävla snygga att det är värt varenda krona.

Så håll tyst, app, schh!

iGår micro-Sim, iDag iPhone

Så var den då här – The jPhone, min egen iPhone 4.

För inte alls länge sedan köpte jag en iMac och här om dagen beställde jag en iPhone 4, idag anlände den till Kalmar och till min hand.

Här kommer lite fotokonst, bara för att jag kan.

Skrivbordet är komplett.

Det matchar ju.

Min iPhone = The jPhone.

…jag vet att jag inte är först eller att min iPhone 4 inte är unik, men jag ska inte sticka under stol med att jag är lite stolt.

😉 – Nu känner jag mig lite mer som en riktig AD.

Nu har jag uppdaterat till iLife 11

Tänker du också uppdatera har jag ett tips.

Om du som jag har köpt uppdateringen till iLife 11 till din Mac har jag ett tips.

Innan du startar iPhoto ska du ladda ner uppdateringen 9.0.1. Det undanröjer risken att alla dina foton raderas.

iPhoto 9.0.1

Ladda ner här.

Efter det lilla jag har använt nya iPhoto kan jag säga att det är helt klart värt både möda och pengar.

© 2018 Hatad & Älskad Av Alla. Alla rättigheter reserverade.