Meny Stäng

Etikett: Arbetsträna

Jobbar på låtsas

Idag började jag jobba 30% istället för 25%. Det finns de som säger att jag inte jobbar och att jag inte är någon riktig arbetare. Och ja, man kanske kan säga att jag jobbar på låtsas men officiellt heter det att arbetsträna. Det är så det fungerar när man är sjuk i huvudet men även om man har skadat ryggen och ska ta sig in på arbetsmarknaden igen.

Jag jobbar ju ändå med riktiga projekt nu, med målet att få anställning på företaget jag gör dem åt.

Som sagt så låtsasjobbar jag mer nu, börjar klockan åtta och slutat klockan tolv. Idag var det helt tomt på kontoret när jag kom och det var skönt. Som vanligt inledde jag arbetsdagen med en balja kaffe för att komma igång (jag hade visserligen druckit två koppar hemma innan jag gick, men det spelar ju ingen roll.)

I eftermiddags var jag hos min samtalskontakt på psykmottagningen. Jag mådde redan dåligt och var irriterad när jag kom dit och under mötet eskalerade mitt dåliga mående. Jag känner inte att jag får den hjälp och stöd jag behöver av hen och hens beteende och sätt att hantera saker gör mig så besviken. Nu har jag bestämt mig för att jag inte vill träffa hen fler gånger utan vill ha en annan samtalskontakt, men jag måste prata med min läkare om det och hon har inga tider indet närmaste så vi får se hur det går för någon utomstående som kan sin sak behöver jag att prata med.

Så till något roligare; Idol började igår. Jag tycker det är ett skitkul program. Roligast är det givetvis i början när man får se alla dårar med noll självinsikt som kommer dit och gör bort sig. Sen tycker jag det är kul att följa de som har talang och se hur de utvecklas.

  Helt tomt på kontoret.

 
En balja kaffe.

  
Idol har börjat igen.

Arbetsförmedling och diabetessköterska

Jag känner att jag är dålig på att blogga och tänkte få lite fart på det. Ofta lägger jag för stor press på mig att skriva bra, tänkvärda och intressanta inlägg att jag kommer ifrån bloggens egentliga mening; att beskriva min vardag och hur mitt liv ter sig samt ge intressanta iakttagelser om mina intressen. Inläggen behöver ju inte vara roman-långa, det räcker ju med några rader om vad som händer just nu eller vad jag tänker på. Så nu kör vi helt enkelt.

Idag var jag på Arbetsförmedlingen och träffade min handläggare. Förra mötet tycker jag var väldigt dåligt. Jag vill ju ha råd och hjälp med att  komma tillbaka i arbetsmarknaden och som det ser ut nu är det arbetsträning som är aktuellt. Senast lade min handläggare det mesta på mig att tänka ut lämpliga arbetsplatser där jag kan få chans att återgå i arbete. Jag fick dock ett tips och det är ett projekt som heter RESA. Det är en samling aktörer som på olika sätt kan stå till tjänst med att lägga upp en plan samt hitta lämpliga kontakter och arbetsplatser där jag i min egen takt kan ta mig fram till en heltidsanställning.

Jag tittade på vilka aktörer som fanns och plockade ut två stycken. På dagens möte, som var rekordkort, bokade vi ialla fall ett möte på ett av de här ställena och det var ju bra och ett steg i rätt riktning. På måndag ska vi dit, jag och min handläggare, det ska bli mycket intressant.

diabetesmottagningen

Idag var jag även och träffade min diabetessköterska för att se över hur min diabetes fungerar eller inte fungerar. Jag har haft lite svårt med höga blodsockervärden den senaste tiden och det beror mycket på mitt psykiska mående. Jag ”tröstäter” mycket när jag har ångest så det blir mycket skräpmat, godis och sötsaker. Därför är mina blodsockernivåer lite för höga. Jag är dock väldigt medveten om mina brister och vad jag behöver ta tag i så nu är det verkligen dags att göra det innan jag får allvarliga men av min dåliga kosthållning och ojämna blodsockervärden.

Det var det för nu, vi kör på och flyttar som sagt ner ribban till en lägre nivå. Med det sagt ska inte kvalitén på inläggen bli sämre…eller, kanske lite, men ett dåligt inlägg är bättre än inget inlägg…eller?

Du som vill ha tätare uppdateringar från mitt liv får gärna följa mig på Twitter och Instagram.

Twitter: @jespernilsson
Instagram: @jeppen

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar