Meny Stäng

Etikett: barn

Kexen var populära

Igår så hängde jag och Jenny med min kompis barn, Erik och Isak, och hittade på roliga saker. Vi gick en sväng på stan, de skrattade åt statyer, lekte i en lekpark, vi tog roliga bilder på roliga platser, vi åt glass och på väg hem fick de varsin boll och…hrm, låtsasbajs.

När vi var klara med stan åkte vi hem till mina föräldrar och lattjade lite med grabbarnas nya bollar. Sen var det dags för fika, läsk, bullar och kex. Kexen var populära vill jag lova. När vi hade varit där en stund så var det dags att avsluta hänget. Vi skjutsade grabbarna till deras farmor och åkte själva hem till Kalmar igen.

Det var roligt att vara med grabbarna några timmar och leka och busa, det fick mig att tänka på annat och jag mådde bättre efteråt för de ger en en kick av någotslag. Glädje, uppskattning, galenskap…jag vet inte.

isak-o-erik-socitetsparken

erik-isak-backmanska-parken

jenny-o-jesper-backmanska-parken

Okej, julafton då’rå!

Julafton firades hemma hos min bror och hans tjej. Det var jag, mor, far, min brors flickväns syskon och mamma med sambo.

Vi åt, spelade spel, kollade Kalle, åt lite, spelade julklappslek, delade ut julklappar, åt lite till, umgicks, åt igen…

Mycket ätande blev det alltså.

Vad jag fick i julklapp?

  • En bok om foto
  • En bok om akrylmålning
  • Ett par skinnhandskar
  • Pengar

Men den bästa julklappen var ändå att jag fick reda på att jag ska få en brorson. Wow, liksom!

Lite kassa bilder från The jPhone…

  
  

   

Sommarens lata dagar

Sommaren är här nu, om du missat det! Det tog mig själv nästan hela juni innan jag fattade det. Men den senaste veckan har varit fylld med bad, glass, mera bad och annat sommarskoj.

Min bästa vän herr Witt var nere på visit med sina två söner så det blev en hel del lek, stoj och fotboll.

Och Jenny och jag har badat i snitt 1,5 ggr/dag de senaste dagarna. Glass går också åt en del, man ska äta mycket glass på sommaren, då håller man sig glad…eller mätt, hur det nu är.


Jag och mina homies, Bengt och Oscar.


På beachen.


Jenny gillar glass.


Angelica och Jenny i det blå.


Sommarfika hos päronen.

IMG_4973.JPG
Min gudson Erik visar sina gangstertalanger.

Julskyltning #1 Kalmar 2011

Jag promenerade in mot centrum lite motvilligt idag. Jag hade ingen lust men ville ändå försöka trycka in lite julstämning i kroppen.

Jag lockades av skylten om ”Ostlotteri” men mitt förnuft sa nej så det blev inga lotter och följaktligen ingen ost heller.

Ett lockande Ostlotteri

Vad är det som är så spännande här?

Vad är det barnen tycker är så spännande?

Grisar, intet ont anande av vad julen innebär.

Intet ont anande grisar

Som avslutning en bil som verkligen smälte in.

En bil som verkligen smälte in

Lekparkernas förfall

Det  jag tänker ta upp nu kanske en del undrar vad fan det spelar för roll för mig. Gör det då(?)

Jag tycker det verkar som att landest lekparker förfaller, ingen bryr sig om dem. När jag var liten fanns det gungor, rutschkanor, klätterställningar och en stabil gunghäst i lekparken bara på andra sidan staketet vid mitt hem.

När jag tittar på samma lekplats idag så finns bara gungorna kvar. Sandlådan är betäckt med ogräs, kattskit och är bara allmänt sunkig. Där rutschkanan/klätterställningen stod finns nu bara en mörk fläck kvar. Vad hände med lekparken? Vart tog barnen vägen? Finns det ingen som bryr sig?

Tvåhundra meter längre ner för cykelstigen finns en lekpark till, vi brukade kalla den för ”Stora lekparken” när vi var små. Där fanns det, gungor (en av dem en rent livsfarlig av vik-modell, den var kul!), en STOR klätterställning, en lååång rutschkana och en lite mindre klätterställning/rutschkana. Där finns nu bara en kal gräskulle kvar, en konstig klätterställning och några tråkiga gungor kvar.

Jag talade med min bästa vän till lika far till min gudson idag. De var ute i en lekpark i området där de bor (i en helt annan del av Sverige), den var på väg att falla samman även den.

Frågan jag ställer mig är således; Vad händer med vårt lands lekparker? Är det ingen som bryr sig om att barnen ska kunna vara ute och leka? Ska inte de barn som växer upp kunna aktivera sig och leka av sig?

Ja, jo…nej, jag är inte alls förbannad faktiskt så det här inlägget  får faktiskt lite blodstänk det också. (Det där kanske bara ni gamla ”SA FUNKAR APA”-besökare fattar men skit samma, tss!)

Upp till kamp för Sveriges lekparker/lekplatser! Låt inte dagens barn bli trötta små mongon utan låt dem aktiveras!

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar