Meny Stäng

Etikett: bil (sida 1 av 2)

Tillbaka på gymmet i nya byxor

Det har varit lite SI OCH SÅ med träningen senaste tiden. Har nog varit på gymmet en gång på en månad.

Men idag tog jag mig i kragen och bar bort mig till Malkars. Jag köpte ju nya träningsbyxor för ett tag sedan så jag måste ju använda dem. Känner mig trendig faktiskt i byxor av senaste modell och ett par bluetooth-hörlurar.

Jag körde armar, bröst, mage och rygg idag. På torsdag har jag planerat att ta mig iväg igen och då blir det ben, mage, rygg och axlar. Har någon synpunkter på mitt upplägg får du gärna komma med tips.

traningsbyxor

Liksom utebliven träning saknar jag även bilen, parkeringsplatsen ekar tom. Det går visserligen bra att åka buss, cykla eller gå till de flesta ställena jag brukar befinna mig på. Ska man längre eller handla större grejer blir det däremot jobbigt. Att lasta en tio kilos säck med kattmat + tio liter kattsand på cykeln är inte det lättaste. Då ska vi inte tala om att forsla med en Ikea-byrå eller en bokhylla på bussen – ganska knepigt. Vi sparar dock pengar för att framåt våren/sommaren kunna köpa en ny bil…eller bättre begagnad, gärna bättre än den förra.

Nähepp, hörru, nu ska jag hoppa ner i badet!

tom-parkering

skumbad

 

Glasstrip

Idag var det sol och varmt igen. Det tog vi vara på genom att åka på en roadtrip. Det är extra kul nu när vi varit utan bil en bra tag. Som vi brukar så brände vi bara iväg utan någon plan eller mål. Idag åkte vi ut på landet lite omkring Vassmolösa och Hagby.

När vi var trötta på det styrde vi Primeran mot Färjestaden och Hamngrillen. Förutom att det är fint i hamnen har de en jävla massa olika glassmaker. Ett tips till dig som gillar glass.

Jag klämde i mig en våffla med tre kulor; banan & choklad, kaffe och mint.

Äntligeeen!

Idag blev bilen klar.

Energilöst

Häromdagen startade inte bilen. Vi fattade att det var batteriet. Jennys pappa kom och försökte hjälpa oss med startkablar. Bilen startade inte. Vi satte batteriet på laddning tills dagen efter. Bilen startade.

Idag åkte vi till Jennys familj i Stora Rör. När vi körde hem började varningslampor lysa. Airbag, ABS och stereon dog. Vi körde in på rastplatsen i Glömminge och stannade. Bilen startade inte igen. Där satt vi i mörkret mitt ute i ödemarken.

Jennys pappa och lillasyster kom till vår undsättning. Vi provade med startkablar. Bilen startade inte. Vi bestämde oss för att köpa ett nytt batteri imorgon. Pappa och lillasyster skjutsade hem oss till Kalmar. Bilen blev kvar i Glömminge.

Imorgon hoppas vi bilen startar. 

 

Snö och ost

Idag skulle jag gått till ”jobbet”, precis som igår. Men precis som igår saknades all motivation så jag sov istället.

Bilen, som varit på reparation för bromsarna, blev klar idag så jag tog bussen för att hämta den. Det är fan inte kul att köra bil i all den här snön. Dessutom måste man gräva fram biljäveln för all jävla snö som kommer hela tiden. Jävlar!

  
 
Efter bilhämtningen hämtade jag Jenny och körde henne till terapeuten. Själv jobbade jag lite, redigera film stod på dagens schema.

När Jenny kom hem lagade vi köttfärspaj. Eller vi föresten, det var mest Jenny som lagade som den klippa i köket hon är. Jag rev ost i alla fall, det är jag en jävel på.

  
 

Sista söndagen den här veckan

Idag sov jag ”för” länge. Hade ställt flera alarm men vaknade inte av något. Eller vaknade gjorde jag ju säkert och stängde av alarmen, men jag har inget minne av det. Hade velat upp tidigt och fixa grejer här hemma plus att jag vill få tillbaka rätt dygnsrytm eftersom jag ska börja jobba igen imorgon.

Bilen som bara stått och väntat på en köpare hittade idag en. Det gick snabbt och smidigt och vi fick betydligt mer för den än vi räknat med. Vadå, det är en bra bil! Lite för dyr i drift bara och så lite att fixa innan man kan köra med den med förtroende. Skönt att bli av med den i alla fall.

Nu är jag i alla fall trött och ska göra ett fräst på sova så jag kommer upp i tid imorgon i alla fall.

I alla fall, gnatt på dig, din lilla näthamster!

Jag idag

Bil till salu! Volvo V40

Behöver du eller en vän en ny bil? Här finns en i Kalmar.

Länk till Blocket-annons

Till salu Volvo V40

Måndag igen

 • Vi lämnade bilen på verkstaden.
 • Jenny blev utskriven.
 • Fler fel hittades på bilen vilket gjorde att det inte är lönt att laga den.
 • Jag hämtade bilen.
 • Vi ska sälja bilen i befintligt skick.
 • Vi ska spara pengar till en ny bil (begagnad).
 • Vi köpte godis.
 • Vi kollade på film.
 • Vi spelade Yatzy.
 • Jenny somnade på soffan.
 • Jag kollade på Intresseklubben.
 • Nu ligger vi i sängen, Jenny sover och jag bloggar.

   
 

Det är fan lördag

Idag har varit en soft dag, vi sov länge, käkade risgrynsgröt till middag och sånna grejer.

Jenny drog till sin syster ikväll och lämnade mig ensam. Men det är inte synd om mig; ”En bra karl reder sig själv”, som de säger. Jag har sysselsatt mig med lite av varje. Jag har till exempel pimpat bilen så nu skriker den ”good vibes”, rasta och sweet reggae music. Jag har äntligen kapat den där jävla nätverkskabeln som legat och svällt på golvet sedan vi flyttade in, så nu ser det lite mer städat ut i vardagsrummet.

Nu ska jag käka igen och det står spagetti och köttbullar på menyn. Gott!

Pimpad bil a la rasta

Pimpad bil 2

Fixade en nätverkskabel

Spagetti, köttbullar och tacosås

Baksätet

Det blev en liten kvällsutflykt ikväll (när annars?). Angelica kom hem till oss för att hitta på nåt skoj. Jävla fin människa det, vi kan vara oss själva när vi är och det är skönt. Idag hade jag en ganska dålig dag men det känns inte konstigt att göra saker trots det när man gör det med människor som förstår, jag kunde vara mig själv med andra ord.

Jodå, vi åkte till Färjestaden förstår du. Där blev vi överraskade av att det var marknad, men det var bara en bonus. Vi käkade glass och jag lyxade till det med en gyrostallrik till det – gott!

Tjejerna ville bada idag också, inte jag, så bilen styrdes mot Saxnäs camping för ett kvällsdopp. Det var tydligen skönare i vattnet än på land som det blåste.

Just det, jag åkte i baksätet för första gången idag i min egen bil. Betyg: ”Kanske det bästa baksätet som jag har åkt i någonsin. Fem fisringar av fem möjliga.”


Jag åkte i baksätet – BAKSÄTET, sa jag, och…


…tjejerna där fram.


F*cking Saxnäs då!


Jag blev lämnad ensam på stranden i mina skor.


”Bakom mina solglasögon kan jag va mig själv”

IMG_5028.JPG
Det är bra jävla fint att åka över Ölandsbron en sommarkväll.

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar