Meny Stäng

Etikett: Bilar

Ibland mår jag bara så dåligt

Idag har varit en jobbig dag. Det har varit en sån där dag då ångesten bara är hög utan att jag egentligen vet varför.

Vi hade möte med Arbetsförmedlingen idag, jag och min chef. Jag hade målat upp olika scenarior i huvudet både att jag skulle säga att jag ville sluta och att min chef ville avsluta min anställning. Jag antar att det var detta en del av ångesten grundade sig i. Ingenting av det jag tänkte hände, men det visste jag ju inte i förväg. Försvann ångesten då?

Neeeeeeeeej, självklart inte!

Idag var det även dags att besikta bilen, jag kan ha varit lite nervös för det också, och den gick givetvis inte igenom. Inga jättestora fel men det måste ändå fixas. Försvann ångesten efter att jag fått veta hur besiktningen gick?

Neeeeeeeeej, självklart inte!

Senare på eftermiddagen hände något. Ångesten sköt upp som en raket så jag nästan blev yr i huvudet. Jag skakade och kunde inte sitta kvar där jag satt utan var tvungen att gå därifrån. Först nu, tre timmar senare, börjar det lugna ner sig lite men jag har fortfarande en stor klump i bröstet.

Hoppas det är bra imorgon…eller i alla fall okej.

bilen-besiktas kompisar-i-soffan

På verkstad

Så var äntligen dagen kommen då vi kunde lämna in vår Primera på verkstad. Hon startade givetvis inte när vi skulle köra utan vi fick byta batteri (tur vi har två). Troligtvis är det generatorn som är paj och då får de fan byta den då. För vi har längtat efter att kunna ta bilen om vi ska någonstans lite långre, slippa åka buss och köra när vi vill. Ska bli så satans skönt!

Troligtvis färdig onsdag-torsdag. Shit vilka roadtrips vi ska göra i sommar, du fattar inte!

Primerna är på verkstan

Från bilar till planeter

Dagen började med att jag var skittrött men jag kämpade mig till bilverkstan ändå. Servon gick nämligen sönder häromdagen och för att inte hela styrningen ska säcka ihop behöver pumpen bytas. Så på måndag ska den vara hemma så de kan fixa skiten.

Bilens servo är paj

Jag har väntat länge men numera kreativiteten är på topp och jag har energi i överflöd var det daga att plocka upp minamålargrejer. Färger, penslar och verktyg behövde någonstans att ligga och stå. Någon form av möbel var tvunget att införskaffaS så jag gav mig ut på secondhand-turné.

Det blev en tur till Lindra, där hittade jag två potentiella möbler, men för att inte missa något åkte jag till Stadsmissionen där jag hittade ytterligare en möbel som skulle passa men som inte kändes helt rätt. För att vara helt säker på att hitta något bra körde jag till Kupan också för att vara 100%. Men på Kupan fanns inget särskilt fint, bara ett litet bord för 15 kr som kunde funkat, men efter allt tittande bestämde jag mig för en av möblerna på Lindra.

Så jag åkte dit och köpte skiten, ja skiten, för när jag kom ut på parkeringen och skulle kontrollera lådorna så gick inte alla att öppna, en var låst. Jag gick in igen och förklarade och då plockade de fram två stora burkar med drygt 300 nycklar som de tyckte vi skulle prova men då sa jag nej. Vad trodde idioterna liksom? Så det blev att åka tillbaka till Stadsmissionen, för den lådhurtsen/sängbord/byrån var faktiskt snyggast när allt kom omkring.

Just det, på Lindra hittade jag en låda som jag tänkte ha färger i, alltså tuber, men den visade sig passa perfekt till sprayflaskorna (i alla fall så länge jag inte har för många).

Målarhörnan

Låda till sprayflaskorna

När jag ställt iordning allt i min lilla målarhörna var det dags att testa sprayfärgerna. Jag hade provat lite dagen innan men efter några tutoria-videos på Tuben insåg jag att det går att göra så mycket mer. Jag testade vad jag lärt mig och…ja…det blev väl hyfsat för att vara första gången.

Första spraypaint alstret

På eftermiddagen var Jenny hemma. Vi lagade till en smarrig scones-pizza, vad gott det är!

Scones-pizza

Jag gillar smart reklam

Jag har jobbat i reklambranschen, på reklamfirma och så. Därför gillar jag smart reklam och tycker det är kul med speciella lösningar.

En lastbil är alltid en bra reklampelare, bilar över lag är det, och det är kul när det verkligen utnyttjas.

Här är två bra exempel på när någon verkligen tänkt till. På dagen rullar dessa bilar runt på vägarna och levererar aktuella varor.

På kvällarna är de uppställda på en speciell plats för att, helt enkelt, göra reklam för respektive produkter.

Arla i Kalmar har en plats med strålkastare där en bil är uppställd när den inte används, riktigt smart. På dagen en rullande reklampelare och leverans av varorna. På kvällen en, ja en reklampelare helt enkelt;

Arlas lastbil, belyst till och med.

Nilsson & Lindblom har en liknande lösning med en speciell parkering för bilen när den inte används för att exponera företaget;

Nilsson & Lindbloms lastbil.

Jag gillar’t, riktigt smart att uttnyttja mediet till max.

Julskyltning #1 Kalmar 2011

Jag promenerade in mot centrum lite motvilligt idag. Jag hade ingen lust men ville ändå försöka trycka in lite julstämning i kroppen.

Jag lockades av skylten om ”Ostlotteri” men mitt förnuft sa nej så det blev inga lotter och följaktligen ingen ost heller.

Ett lockande Ostlotteri

Vad är det som är så spännande här?

Vad är det barnen tycker är så spännande?

Grisar, intet ont anande av vad julen innebär.

Intet ont anande grisar

Som avslutning en bil som verkligen smälte in.

En bil som verkligen smälte in

Arkeology är på väg

Jag blev så jävla glad när jag fick det här mailet.

Arkeology skickad.

Äntligen är albumet på väg, nu gäller det bara att boka in rätt turné-datum och fixa en van tills det är dags att dra ut på vägarna.

Kan det här vara något kanske?

Van-prospect.

Trafikljusen i Borgholm

Vinterdött i Borgholm, inte helt.

Bussen till Kalmar.

Ölänningarna rör på sig.

Det ska ju flyttas saker.

En labb med slutartid, bländarvärde och ISO-tal.

I brist på annat så var min dag idag

Under semestern har jag blivit duktigare på att äta frukost, jag äter numera frukost. Den absoluta favoriten är ”Yoggi Äpple/Kanel/Vanilj” med ”ICA Crunchy Jordgubb & Yoghurt”.

Det här är vad jag åt till frukost idag. Som ni ser är den här frukosten betydligt bättre än frukosten för tre veckor sedan som ni ser rester av i bakgrunden.

På lunchen idag lyckades jag med veckans sämsta parkering, jag vet i fan hur jag ställde mig. Snett och jävligt blev det i alla fall, eller vad säger ni?

Det roliga i det här inlägget är att det är jättetokigt att dricka rom till frukost och att jag parkerade helt galet på min lunch idag.

Logo till en trafikskola i Norge

Som ni vet jobbar jag lite med grafisk formgivning även på fritiden. För ett tag sedan blev jag inbjuden att skicka in ett förslag till en ny logotype åt en trafikskola i Norge.

Självklart tackade jag ja och nu i dagarna valde de, inte helt överaskande, mitt koncept.

Tack och bock för förtroendet, säger jag till våra grannar Trafikkskolen Sortland i väst och hoppas att vi hörs igen.

Jag tycker det blev en fräsch och rolig logotype som verkligen talar om vad det handlar om samt visar vilken frihet och glädje det ger att ha körkort. Kanske lite lockande till och med. Vi får hoppas att det lockar fler elever till skolan.

Jag funderar på att sälja bilen och hittade en jäkligt bra sajt

Jag har lite tankar på att kanske sälja min bil och skaffa något som är snäppet bättre. Bland annat för att biljäveln ramlar sönder bit för bit, som jag skrivit om tidigare.

För att få någorlunda koll på vad jag kan få för bilen hittade jag en jäkligt bra sida där man bara fyller i regnummer på bilen sedan får man en uppskattning på vad den är värd. Bilpriser heter sidan, www.bilpriser.se.

Jag har tidigare använt andra liknande tjänster på nätet för att värdera bilar men det har antingen kostat pengar eller varit en sjukt krånglig process.

Bilpriser har dock samlat i princip allt du behöver för att sälja eller köpa bil. Du kan få förslag på bra försäkringar, jämföra priser. Det finns dessutom länkar och verktyg för att hitta bra priser på reservdelar. Dessutom listar de tester av bilar, bilhandlare, reservdelar och det mesta du behöver veta för att få bra koll på både vad din bil du tänker sälja är värd eller vad som är ett rimligt pris för en bil du ska köpa.

Jäkligt bra det här med tester av olika bilar och priser på reservdelar. Det ger dig en bra bild av vad du kan förvänta dig av bilen du tänker köpa och vad eventuella reservdelar du kan tänkas behöva kan komma att kosta.

Ett tips om du ska sälja eller köpa bil som sagt, Bilpriser.se.

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar