Meny Stäng

Etikett: bloggen

Ny design

Som du kanske märkt så har jag bytt design här på bloggen. Tanken är att den nu ska vara ännu mer mobilvänlig och olika funktioner mer lättillgängliga.

Du hittar till exempel länkar till mina profiler på sociala medier om du klickar på ikonen till höger. Där finns även mina senaste tweets och Instagrambilder. Jag lär säkert hysta in fler roliga saker där så håll ögonen öppna.

I övrigt lite smått och gott här och där, utforska gärna.

Håll till godo!

en-bild-bara-for-att

Arbetsförmedling och diabetessköterska

Jag känner att jag är dålig på att blogga och tänkte få lite fart på det. Ofta lägger jag för stor press på mig att skriva bra, tänkvärda och intressanta inlägg att jag kommer ifrån bloggens egentliga mening; att beskriva min vardag och hur mitt liv ter sig samt ge intressanta iakttagelser om mina intressen. Inläggen behöver ju inte vara roman-långa, det räcker ju med några rader om vad som händer just nu eller vad jag tänker på. Så nu kör vi helt enkelt.

Idag var jag på Arbetsförmedlingen och träffade min handläggare. Förra mötet tycker jag var väldigt dåligt. Jag vill ju ha råd och hjälp med att  komma tillbaka i arbetsmarknaden och som det ser ut nu är det arbetsträning som är aktuellt. Senast lade min handläggare det mesta på mig att tänka ut lämpliga arbetsplatser där jag kan få chans att återgå i arbete. Jag fick dock ett tips och det är ett projekt som heter RESA. Det är en samling aktörer som på olika sätt kan stå till tjänst med att lägga upp en plan samt hitta lämpliga kontakter och arbetsplatser där jag i min egen takt kan ta mig fram till en heltidsanställning.

Jag tittade på vilka aktörer som fanns och plockade ut två stycken. På dagens möte, som var rekordkort, bokade vi ialla fall ett möte på ett av de här ställena och det var ju bra och ett steg i rätt riktning. På måndag ska vi dit, jag och min handläggare, det ska bli mycket intressant.

diabetesmottagningen

Idag var jag även och träffade min diabetessköterska för att se över hur min diabetes fungerar eller inte fungerar. Jag har haft lite svårt med höga blodsockervärden den senaste tiden och det beror mycket på mitt psykiska mående. Jag ”tröstäter” mycket när jag har ångest så det blir mycket skräpmat, godis och sötsaker. Därför är mina blodsockernivåer lite för höga. Jag är dock väldigt medveten om mina brister och vad jag behöver ta tag i så nu är det verkligen dags att göra det innan jag får allvarliga men av min dåliga kosthållning och ojämna blodsockervärden.

Det var det för nu, vi kör på och flyttar som sagt ner ribban till en lägre nivå. Med det sagt ska inte kvalitén på inläggen bli sämre…eller, kanske lite, men ett dåligt inlägg är bättre än inget inlägg…eller?

Du som vill ha tätare uppdateringar från mitt liv får gärna följa mig på Twitter och Instagram.

Twitter: @jespernilsson
Instagram: @jeppen

Kontroversiell, jag?

För ett tag sedan fick jag frågan om jag är kontroversiell. Jag visste inte vad jag skulle svara, är jag kontroversiell?

Frågan kom från en person som läste texten på min tröja där det står ”Hatad & Älskad Av Alla” på bröstet och sen finns adressen till min blogg på ryggen.

Jag kontroversiell

Tanken var från början att bloggen skulle vara kontroversiell, bara att jag inte kunde sätta ord på det. Kontroversiell i den bemärkelsen att man antingen skulle just hata eller älska det jag skrev, tilläggas bör att jag var i en ganska destruktiv period när jag kom på det. Det har inte blivit riktigt som jag tänkt mig, men visst kan jag vara kontroversiell. Jag kan be er alla dra åt helvete till exempel, vad säger ni om det? Jag ska fan i mig skärpa mig…

Dra åt helvete!

Lite respons tack

Jag tycker det är kul att blogga och att bjuda på mig själv, men jag vill ha lite respons från er läsare.

Min blogg besöks dagligen av 25-30 personer i snitt. Logiskt sett så är i alla fall minst 10 stycken återkommande besökare, som besöker bloggen varje dag.

Med detta i bakhuvudet väntar jag efter varje inlägg jag skriver på i alla fall minst tre kommentarer. Det är inte så, varför?

Att inte få någon som helst respons på det jag skriver gör att jag ibland funderar på att skita i allt. Jag slänger ut frågan till er;

Skulle du sakna bloggen om jag sket i allt och la ner den?

Promotion runda på Segway

Jag körde en sväng på stan för att promota bloggen. Det blev en bra runda se Videobloggen till höger för mer information.

Som alltid när man är ute och kör segway på stan så träffar man massa roliga och nyfikna människor.

Jag visste inte att det fanns en ”Tempel Riddare Order” i Kalmar förrän i kväll när jag körde förbi deras lokaliteter.

Tempel Riddare Ordern Kalmar

Utanför Tempel Riddare Ordern stod passande nog ett gäng människor som var på väg till fest (de hade nog redan druckit en eller ett par glas öl/vin). De önskade vara anonyma men ville trots det vara med på ett foto på bloggen.

Vännerna utanför Tempel Riddare Orden Kalmar

Här har vi dem; Bengt, Liselotte och Anton. (OBS! Namnen är fingerade och har ingenting med personerna på bilden att göra.)

Kom igen och kommentera

Jag vet att jag skriver bra och om intressanta saker, men var är din åsikt?

Min blogg är en av de mest besökta i Kalmar, det vet jag. Jag har statistik som säger att min blogg besöks av omkring 30 personer om dagen. Det betyder ca 900 personer varje månad. Det är då konstigt att ingen av alla dessa besökare har någon åsikt om det jag skriver då jag bloggar minst en gång om dagen.

Januaristatistiken.

Som det ser ut nu om man slår ut det på en månad så har ”Hatad & Älskad Av Alla” ca 1600 st besök per månad, det är jävligt bra om du frågar mig.

Så här ser siffrorna ut hittills denna månad, januari, dag för dag;

(datum: antal besökare)
1: 120
2: 88
3: 72
4: 72
5: 31
6: 37
7: 43
8: 55
9: 58
10: 71
11: 71

Totalt: 784, SHIEEEIT! …och det är bara elva dagar och det återstår tjugo dagar av denna månad.

Kom igen och låt mig veta vad som är bra, dåligt, fel, rätt eller vad i helvete du tycker, något måste du tycka. Ta chansen att vara delaktig i vad som händer.

Välkommen till nya ”Hatad & Älskad…”

Efter timmar av kodande och oändliga stormar av svett och svordomar är jag nu klar.

Med det sagt påstår jag inte att jag är nöjd för det blir jag aldrig. Jag känner dock att det var dags att släppa första versionen nu och låta designen vila lite. Jag är nöjd med tanke på att allt är byggt från grunden, fil för fil, kodrad för kodrad med endast ett fåtal ”copy/paste”-manövrar. Sjukt skönt att få det precis som man vill och rodda alla boxar själv…huh?

Jag tar tacksamt emot ”bu och bäh”, spottloskor och heja-rop. Jag vill veta vad just Du tycker, nå?

Nu har jag så satans ont i nacken efter att ha suttit vid det provisoriska skrivbordet med min lap top att jag funderar starkt på att ta in en vecka på spa…näe, just det, jag är redan ”där”.

Överaska mig med dina synpunkter nu!

Ett djupt andetag, nu börjar vi igen

Det har ju rått bloggtystnad här en stund men nu är jag tillbaka. Lite mer sparsmakat upplägg men för den sakens skull inte mindre viktig.

Jo då så att… helgen är här och jag har tänkt försöka vara hemma denna helg. Det blir förmodligen mycket sittandes vid datorn men jag ska försöka klämma in lite tv-spel också. Sedan har jag börjat teckna en del i blyerts, det är både roligt och rogivande. Kanske lägger jag upp några av mina alster här efter hand.

Jag måste bara nämna en sak till, jag har skaffat parkeringsplats nu, jag hyr alltså en fast plats. Jag tröttnade på att folk parkerar egoistiskt och att behöva ställa bilen flera kvarter bort från mitt hus. Nu vet jag att jag alltid har en plats och att det aldrig blir för långt att gå. Det är värt 107 kr per månad alla dagar i veckan, alla månader om året.

Jag tog åt mig och här är vinnarna

Det blev inte så stor respons som jag hade hoppats på när jag bad om era åsikter. Det är nästan så det är bud på att skita i det men att lägga av är ju bara för fjantar. I huvudsak bloggar jag för min egen skull, jag skiter egentligen i om någon läser vad jag skriver. Det är dock roligt att få lite reaktioner på sina tankar och funderingar ibland men det är tydligen svårare än jag trott.

Bland de få kommentarer som jag fick så var det bara en som träffade mig rätt i ”fejset” och hjärtat.

Lina E skrev:

Jag vill ha brutal ärlighet – men av den sort som kommer från hjärtat! Kommentarer på veckans nyhetsnotiser kanske!? Ha det fint!

Denna kommentar gav mig inspiration att släppa mer på spärrarna. Jag ska bli mer rak och ärlig i mina inlägg, verkligen dela mina exakta åsikter om saker och ting runt omkring och i världen vi lever i. ”Brutal ärlighet” är ledorden hädan efter Tack, Lina!

Sedan fick jag kärleksfull respons från en person till men sen var det slut.

Vinnarna av varsin Voddler invite är…

  • W
  • Lina E

Grattis! Era Voddler invites skickas till den e-postadress ni angav när ni kommenterade inlägget, håll koll i inkorgen.

Vad vill Du ha? (Vinn Voddler invite)

Jag slog ju samman alla mina bloggar till en för ett tag sedan. Nu står jag och väger mellan att starta upp på nytt eller bara skita i det. Jag tänker ställa frågan till er, kära läsare, om vad ni vill ha.

Som jag förstått det söker några av er efter att läsa ”SA FUNKAR APA”, andra efter ”Dagens Outfit(ta)” och resten söker tröst i det andra skräpet som låg utstpritt här och där.

Kan Du inte skriva en kommentar som svarar på följande frågor;

  • Vad har Du för förväntningar av mitt bloggande och bloggarna du läst?
  • Vad var det bästa med ”SA FUNKAR APA”?
  • Vad var det bästa med ”Dagens Outfit(ta)”?
  • Vad tycker du är mest intressant att läsa om när ”Jeppe” bloggar?
  • Skulle det vara kul om flera personer bloggade på sajten (oavsett vilken)?
  • Följde du någon av de andra bloggarna, skriv vilken och vad som var positivt med just den bloggen.

Svara så ärligt om möjligt och skriv gärna vilken sajt du oftast besökte när alla bloggarna låg uppe. Det kommer bli ett bra underlag för min planering när jag sätter igång med de olika bloggarna igen. Ta chansen att säga vad du tycker!Bland de som skriver en kommentar och svarar på ovanstående frågor lottar jag ut två (2) invites till Voddler. Tjänsten där du kan titta på film online! Ange en giltig e-postadress så kommer inviten till den som lottas ut skickas till angiven e-postadress.
Vinnarna presenteras den 17 juni och alla som har skrivit en kommentar före den 15 juni deltar i tävligen.

Har jag några trogna läsare över huvud taget? Om inte skiter jag i alltihop…?

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar