Meny Stäng

Etikett: blommor (sida 1 av 2)

Sushi och tomater

Igår lyxade Jenny och jag till det med sushi. Jag tog som vanligt en ”nummer 3 med tio bitar” som består av lax, räkor och rullar.

Idag jobbade jag näst sista dagen innan semestern. Min hjärna har redan slagit av och gått in i semester mode. Jag är så jävla trött efter bara ett par timmar och när jag kommer hem vill jag bara slänga mig på soffan och bara ligga där görandes ingenting.

När jag kom hem idag hade Jenny redan lagat mat. En smarrig köttfärspaj hade hon slängt ihop – jättegott!

Efter maten planterade jag en pelargon som vi fick av mina föräldrar när de var här på fika igår. Sedan gjorde jag en liten installation med en stenväxt och flinta som jag importerat från den skånska myllan. Blev riktigt nice om jag får säga det själv.

Tomaterna har börjat komma också.

En dag i December

Vad har hänt som är värt att skriva om idag? Det får du avgöra, kära läsare.

Idag jobbade jag på förmiddagen (som oftast). Jag lade in innehåll och stylade det på en webbplats, gjorde två annonser och påbörjade ett specialdesignjobb.

När jag kom hem från jobbet hade Jenny lagat pannkakor som vi åt med sirap, marmelad och socker (inte allt på en gång givetvis, tror du vi är galna eller?).

Klockan 14.00 hade jag ett möte som var tufft men kommer betyda mycket positivt framöver.

Jag behövde lugna ner mig och samla mig efter mötet så jag gick in på Espresso House och tog en fika. Eller jag betalade ju för den, tog den inte bara, fattar du väl.

Påväg hem kunde jag inte låta bli att köpa blommor till Jenny. Hon betyder allt för mig och finns alltid där för mig i såväl medgång som motgång  och det vill jag att hon ska förstå. En blomma kan inte mäta sig men med en i taget…

Romantiskt jidder tänkte du där, så jag sparar resten att säga till den det verkligen berör.

Jodå, vi var och handlade också. Både mat och julklappar. Känner varken julstress eller julstämning men det ordnar väl till sig den 24.

Gurkor

Titta titta vi har gurkor i vårt land! Vi satte en massa frön men trodde inte det skulle bli så stort och mycket, nu är hela rabatten överväxt. Det är blommor och grönsaker av alla möjliga slag. Gurkor bland annat.


Ikväll låg Greta nedbäddad och sov i mitt knä vid tvn.

Tro inte att det är färdigt där

Dagens uppdrag var att hitta några fina balkonglådor att hänga på nya väggen. I den andra butiken vi besökte hittade vi ett par riktigt snygga lådor. Vilken butik det var tänker jag inte skriva, för nu har jag gjort så mycket reklam för vissa butiker att jag borde varit miljonär för länge sen.

Vi köpte även några växtliknande tingestar att trycka ner i lådorna och det blev fint.

Till detta skruvade vi upp ett par sjyssta ljuslyktor. Men tro inte att det är färdigt där, nänä. Fortsättning följer…

Balkonglådor på vägg

Hängande ljuslyktor på utevägg

Ja, och apropå uteplats och växter så skördade vi lite sallad från vårt lilla trädgårdsland att ha till tacosen ikväll. Hemodlat är alltid godast.

Hemodlad sallad

Guckusko

Idag var Jenny och jag och hälsade på hennes familj. Trots det ostadiga vädret åkte vi till Halltorps hage på en liten vandring för att njuta av naturen och titta på de vackra blommorna. Vackrast av dem alla är Guckuskon.

Jag önskade att jag haft min ”riktiga” kamera med mig men här är några bilder jag tog med min iPhone.

Vårblommor

Likaväl som hundvalpar är vårblommor vackra. Här kommer därför en skörd från helgens fotopromenad.

snodroppar blasippa-01 blasippor-02 blasippor

vintergack

En onsdag

Eftermycket ångest igår var det dags för en ny dag. På mitt låtsasjobb igår stötte jag på ett problem som jag inte kunde lösa, vilket gav mog ångest, men igårkväll smällde det bara till i huvudet och jag kom på precis hur jag skulle göra.

När jag satte mig framför datorn idag kände jag mig självsäker och på bara några minuter var problemet löst. Sen stötte jag visserligen på ett nytt problem men vet du vad, jag löste det också. Ibland blir jag imponerad av mig själv och hur jävla bra jag är. Det gäller att komma ihåg de stunderna när nästa problem dyker upp. Bara för jag kände att jag hade ett sånt flow lyxade jag till det med en extra feature på webbplatsen jag jobbar med. Ni vet sånt man gör bara för att man kan. Snart är allt färdigt och då ska ni självklart få se vad det är jag jobbat med så ni också fattar hur jävla grym jag är.

 

Eftersom jag dragits med en förkylning i drygt en månad nu och en jävulsk hosta som inte vill gå över hade jag bokat en tid på hälsocentralen idag. Läkaren undersökte mig men hittade inget fel, men eftersom jag har feber, ont i huvudet och att hostan sitter kvar tog hon prover på något som jag varken kommer ihåg eller kan uttala. De körde i alla fall ner en tops i halsen på mig så jag höll på att spy (jag gjorde inte det som tur var). Om de hittar något hör de av sig annars är det lugnt. Hostan beror antagligen på att min strule tagit skada av infektionen i kroppen, men går det inte över om två veckor ska jag söka igen, sa läkaren.

 

Hemma har jag varit flitig också. Jag har städat i klädkammaren, tvättat och planterat om lite uteväxter. Vi har satt melonkärnor som växer så det knakar. Jag fick laga en ampel också, tur att jag är så kreativ, eller hur? Med borrmaskin och ståltråd löser man det mesta. Vi har inte hängt upp den än, men du ska få se imorgon.

 

”Myshigt”

Det handlar mycket om hem nu, men det är ju för att vi har flyttat. Hemmet det handlar om börjar så sakteliga växa fram ur alla lådor och kassar.

I torsdags kom mina föräldrar på besök, de hade med sig inflyttningspresenter i form av en kaffebryggare och en blomma till uteplatsen. Och inte vilken blomma som helst – en pelargon! 😉

  
Igårkväll var det extra mysigt i lägenheten då min underbara flickvän bestämde sig för att baka muffins medan jag bara låg på soffan och latade mig. Det doftade så gott i hela lägenheten, det var riktigt hemtrevligt och shit va gott det ska bli att äta upp de där fluffiga små kakorna.

  

Höstbilder från helgen som var

Det blev en hel del foto under helgen som var. Här är ett urval av alla höstbilder. (Klicka för större bild)

Stigen i skogen, Slottsskogen, Borgholm

Lila blomma, höst, blommor, lila, höstfärger

Gula löv, höstfärger, höstbild, eldiga blad

Korp, fågel, blå himmel

Röda bär, höst, höstbilder

Liten lila blomma, höstfärger, höst, höstbilder

Höstfärger, träd, höst, höstbilder

Den där orkidén har tappat alla blommor

Den där orkidén tappade alla sina blommor idag.

Därför klippte jag av den strax under andra ”kanten” (heter något finare på floristspråk men det skiter jag i).

Den där orkidën är klippt

Vi får hoppas att den kommer igen. Den har gjort det två gånger innan så den lär säkert vara pigg snart igen.

Eller vad tror Du?

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar