Meny Stäng

Etikett: byxor

Kalmar marknad 2017 – Fredag

Första marknadsdagen på Kalmar marknad, som håller på i dagarna tu, dvs Fredag  28/7 och Lördag 29/7.

Jenny och jag var där igår. Det är mycket samma saker i flera stånd så egentligen behövs bara 10 stånd (det har jag säkert skrivit förut i något inlägg, men nu är det aktuellt igen).

Jag hittade i alla fall ett par sköna haremsbyxor, har börjat gilla den typen av byxor mer och mer. För ett par år sedan kunde jag inte ens gå ut till närlivs i mjukisbyxor, nu lallar jag runt på stan i dem.

Jenny har sedan länge velat ha en viss typ av väska. När hon hittade en igår så köpte jag den till henne, en lite present kan man säga vilket alltid piggar upp förhållandet. Men inte för ofta och inte vid fel tillfällen. Där kommer din finkänsla in om du har någon.

Självklart blev det en påse godis också, marknadsgodis är fan det bästa godiset. Givetvis från Mariannelund, som mina föräldrar lärt mig (fråga inte varför).

mina-byxor-kalmar-marknad

jennys-vaska-kalmar-marknad-17

godis-kalmar-marknad-17

Byxorna

I förra inlägget skrev jag att jag hade köpt byxor på Algutsrums marknad. På en bild i inlägget publicerades en bild föreställandes en ställning med byxor med ett par byxor mer framträdande. Många har hört av sig och trott att det var de byxor som syntes på bilden som jag hade köpt, så var inte fallet.

För att räta ut alla frågetecken en gång för alla kommer här en bild på byxorna som jag köpte. Varsågod!


Anställd

Idag var ingen vanlig dag dör idag började jag jobba. Jag har ju jobbat tidigare under våren men då som frilans, nu är jag anställd, vilket är en trygghet. Det känns skönt att finnas i ett sammanhang igen, att få in rutiner och att känna att jag behövs. Riktigt kul att få äran att jobba med det härliga gänget på Media 4 You.


Efter att jag slutat jobba, som jag gör klockan tolv, åkte jag till Angelica där Jenny redan var. Där blev det kaffe och garv åt saker som normala människor inte skulle fatta ett skit av. Sedan hemfärd för en enkel lunch för att sedan styra bilen till NetOnNet och lämna tillbaka skruvdragaren som vi köpte igår. Smarta människor köpet det de behöver för stunden och lämnar tillbaka när de är klara med uppgiften. Ett tips till alla snåljåpar där ute, eller fattiglappar.


Idag var det marknad i Algutsrum (Öland) så dit åkte vi också. Det fanns inte mycket roligt men jag köpte varsina byxor till Jenny och mig och så givetvis det traditionella marknadsgodiset.

35

Jaha, idag har jag fyllt år då. Ville inte ha någon storslagen dag men jag blev väckt av en sjungande Jenny som kom in med ett par presenter redan på morgonen. Det var ett par jättefina kaffekoppar som jag kollat på men inte köpt.

Sedan blev det en lugn dag. Jag bad om jobb men fick lite ”ledigt” kan man säga och det var bara skönt.

Vi hann med att rensa rabatten och mäta upp vårt lilla trädgårdsland. Efter lunch cyklade jag till min terapeut bara för att få veta att vi avbokat tiden. Men vi satt ändå ner en kort stund och ventilerade det mest aktuella. När jag kollade posten låg där, förutom räkningar, tre stycken grattiskort, varav två innehöll pengar.

Framåt kvällen tränade både Jenny och jag, mitt första besök på gymmet på drygt två år (oj vilken träningsvärk jag lär ha imorgon). Det är ju konstigt att man alltid tror att man är lika stark som när man tränade senast.

När vi kom hem och hade duschat var det dags för lite mer firande. Jenny hade gjort en riktigt smarrig kladdkaka och sedan fick jag två paket till. Ett par svarta assköna haremsbyxor och en runda på uteserveringarna. Det roliga var att det var saker jag ville ha men inte kom på att önska mig.

Som om det inte var nog så blev det bonusmiddag. Jag har varit sugen på hamburgare ett tag och eftersom det är kutym att man får äta det man vill på sin födelsedag så det blev en tur till Max helt enkelt.
  

Jag behöver göra något åt mina garderober

Jag säger ofta att ”förvaring kan man inte få för mycket av” och det stämmer. På senaste tiden har jag funderat på mina garderober och att jag har för lite plats för mina kläder eller har jag för mycket kläder, så kan det ju också vara. Häromdagen rensade jag en garderob där det låg en massa gamla papper, tidningar och till och med tomma kartonger (varför sparar jag sånt?), där fick jag lite mera plats. Eftersom jag gått ner ganska mycket i vikt under det senaste halvåret har många av mina byxor blivit för stora. Att ha för stora t-shirts och tröjor gillar jag, men byxor funkar liksom inte för de blir knöliga när man drar åt bältet och risken att de glider ner är för stor helt enkelt. Jag har rensat bort både byxor som är för stora och byxor som är trasiga och det har givit lite mera utrymme i den garderob jag förvarar mina byxor.

Mina garderober

Det stora problemet är nu mina t-shirts, tröjor och skjortor. Skjortorna händer visserligen i en garderob och en del i en annan tillsammans med lite finare t-shirts, men övriga t-shirts och tröjor ligger i staplar i två garderober. Det är verkligen fullproppat på hyllorna och jag vet inte ens vad som ligger längst in och underst för det är så packat. Jag borde rensa blad dem också för det finns garanterat både t-shirts och tröjor som är utslitna till oanvändbarhet och tröjor som är för små eller rentav så gamla att de inte är trendiga längre (fast de kanske blir trendiga igen om ett par år, så tänker jag och det är ett problem i sig).

Jag har även funderat på att det vore smidigt att ha ALLA tröjor, t-shirts och skjortor hängandes på galgar. De blir både lättare att ta fram och lättare att se vad som hänger där. Det här blir dock svårt eftersom hälften av garderobernas hyllor upptas av andra grejer som inte är kläder, till exempel en luftmadrass, cd-skivor, brädspel och kamerastativ. Jag skulle egentligen behöva ett par garderober till, men det är knixigt att hitta några som passar och var de ska få plats. Det får nog vänta tills jag har råd att köpa en lägenhet med mer förvaringsmöjligheter, då vore det sweet med en walk-in closet. Tills dess får jag nog bita i det sura äpplet och rensa bland mina kläder.

Dagens shoppingtur

Gårdagen var ju en besvikelse vad gäller shopping, det enda jag lyckades med var att bli svettig. Idag har jag shoppat som en galning däremot.

Jag hade ju satt upp ett mission att hitta minst två par nya byxor i Borgholm. Idag köpte jag tre par jeans.


(Klicka på bilderna för att se dem större)

1 x Zoo York Bronx (Borgholms Outlet, 449 kr)
1 x Zoo York Manhattan (Borgholms Outlet, 399 kr)
1 x Levi’s Engineered (SuperSale Borgholm, 399 kr)

Igår skrev jag ju även att jag hade hittat två par skor men att jag bara tänkt köpa ett par. Idag köpte jag två par skor, haha! Det blev inte de två som jag velade mellan igår och som fanns på bilden.  Det blev dock ena modellen från igår + den vita som skymtades i bakgrunden (kommer du ihåg?)


Zoo York Hester, White (Borgholms Outlet, 399 kr)

Zoo York Banks Bolt, Black (Borgholms Outlet, 449 kr* 399 kr)

Borgholms Outlet är för övrigt en superbutik. Det är inte första gången jag laddar med kläder därifrån.

De har hur mycket snygga märkeskläder som helst till nästan inga priser alls. Är du i Borgholm gör ett besök där, du kommer inte att ångra dig.

Öppet året runt har de också.

* Tack ”Stålle”, du e super!

Beslutsångest över skor

Idag åkte jag till Borgholm och direkt ner till centrum. Min tanke var att leta upp några snygga brallor. Jag hittade brallor men inte i rätt storlek. Eftersom rean är i fullgång och varenda liten butikjävel kör sina ”30% på reapriset” och ”Halva-halva-priset” då sommaren börjar lida mot sitt slut så var det ju så satans urplockat.

Dessutom hade jag klätt mig lite väl varmt i min luvtröja så jag svettades ju nästan ihjäl också. Till slut när jag kommit fram till vilken storlek jag skulle ha tag på hittade jag ju ett par tre brallor som var okej men orken var slut, jag pallade inte prova fler brallor. Jag ska tillbaka imorgon och se om de finns kvar.

Skor hittade jag däremot, två par men jag har bara tänkt mig köpa ett. Stod där i affären och velade, provade, tänkte, provade igen men kom inte fram till något. Båda är från Zoo York och är assnygga (tycker i alla fall jag), frågan är vilka som är sccchnyggast. Priset är ungefär samma även det, runt 400 spänn.

Vad tycker Du? Vilka ska jag köpa, modellen till vänster eller den till höger?

Kanske rent av den vita modell som råkade stå bakom på bilden, den är heller inte fel. Eller så köper jag båda i alla fall…eller ska jag låta tärningarna bestämma…

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar