Meny Stäng

Etikett: datorer

Jävla iMac

Jag har haft en och samma dator sedan 2010. Det är en iMac 27″. Sedan över ett år tillbaka har den jävlats med mig, varit seg och stängt av sig själv helt utan vidare.

För några månader sedan köpte jag en extern hårddisk för att ta backup på allt jag vill spara. Det var enkelt fixat men sedan har jag dragit mig för att fortsätta återställningsprocessen tills ikväll. Tror ni det går bra eller?

Jag har försökt starta den i återställningsläge fyra gånger och NU kom jag rätt. Men just nu sitter jag igen och väntar, väntar och väntar på att skivverktyget ska hitta mina diskar. Varför tar det sån jävla tid allting, fatta att jag behöver blåsa den här datorn.

Förhoppningsvis är den mer samarbetsvillig när jag återställt allt och installerat OS X på nytt.

HÅLL DINA TUMMAR!

Update:
Just nu precis faktiskt så kom skivorna upp, nu ska jag radera. Muuahahahaaa!

Ni har jag formaterat och börjat installera OS X igen, bara 1 timme och 25 minuter kvar.

imac

keyboard

osx-install

Monday bloody…

Vaknade skittrött, min flickvän skrattade åt mig för att jag inte kunde hålla ögonen öppna. Jag fick ändå endel gjort.

Jag var hos min psykoterapeut idag för första gången på nästan två månader. Det var skönt att få prata av mig.

När jag kom hem diskade jag vilket måste var jävligt intressant för dig att veta.

Sedan jobbade jag en stund, publicerade en webbplats och iordningställde den.

Efter det försökte jag, utan framgång, hitta hur man gör en NAS av en vanlig extern hårddisk. Om du som läser detta har några konkreta tips får du gärna skriva en kommentar.

Resten av kvällen spenderades i vanlig ordning framför tvn.

  
   

iLife 11 beställt

Igår fick jag upp info om en uppdatering på min Mac, iLife ’11.

Eftersom jag precis köpt min iMac fick jag köpa uppdateringen för 79 kr som annars kostar 495 kr, jag tycker det är helt okej. Läs mer om nya iLife.

iLife `11.

Däremot har jag lite ångest för att OS X Lion släpps till sommaren, skulle jag väntat ett halvår med att beställa min dator? Njae, nu har jag den och det känns helt klart värt att ha haft den i ett halvår än att sitta och dumvänta på ett nytt operativ, så mycket kan det omöjligt skilja sig. Den som har råd med Lion får väl se.

Jag ser fram emot iLife ’11 som jag vet kommer innehålla mycket som Lion gör och vara en superuppdatering mot nuvarande iPhoto, iMovie unt so weiter.

Min PC har ballat ur och jag har fixat MeeGo

Jag fattar inte vad det är med mina datorer, de ger alltid upp så fort jag har kommit igång. Kan det bero på att jag utmanar deras prestanda till max eller har jag bara dålig hand med teknik?

Vad svaret än är på frågan så har jag tröttnat på PC, Microsoft och allt som rör dess like. Jag ska skaffa en iMac så fort jag får råd. På min lilla Netbook har jag precis installerat MeeGo, för er som inte vet vad det är läs mer på www.meego.com, fråga inte mig.

Smidigt som fan är det för Netbooks, tydligt, lättillgängligt och snabbt som satan. Jag kan rekommendera det till de som vågar.

Nu tänker jag dock inte skriva mer för jag har inte lust, ork, kalla det vad du vill.

Jag kände helt plötsligt för att avsluta med ett äckligt ord.

Bajs!

…men du’rå!

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar