Meny Stäng

Etikett: design (sida 1 av 2)

Mellan två jobb

Jaha, då är man mellan två jobb. Tisdag den 4 september fick jag beskedet att jag är avskedad.

Jag är egentligen inte ledsen, jo för att inte ha något jobb, men ärligt talat inte för att jag fick lämna just detta företag. Ärligt talat så mådde jag dåligt av hela den ostrukturerade grejen. Jaja, nog om det. Det är historia nu och jag blickar framåt.

Jag söker aktivt jobb men det är svårt att hitta inom min bransch känns det som (det är i och för sig svårt i alla branscher men…). Jag vill jobba med grafisk formgivning i första hand, men eftersom jag har gedigen erfarenhet av webbproduktion så kan jag tänka mig att kombinera dessa två områden, som jag gjort tidigare.

Råkar du, mot alla odds, driva just ett sådant företag där min kompetens behövs får  du gärna höra av dig. Det kan handla om en reklamfirma, mediebyrå eller kanske en tidning.
Eller vet du om ett jobb som stämmer in på ovanstående får du gärna komma med tips.

”Framåt mot nya utmaningar”, som det så klyschigt heter. ”Alltid framåt och uppåt!”

Ny design

Som du kanske märkt så har jag bytt design här på bloggen. Tanken är att den nu ska vara ännu mer mobilvänlig och olika funktioner mer lättillgängliga.

Du hittar till exempel länkar till mina profiler på sociala medier om du klickar på ikonen till höger. Där finns även mina senaste tweets och Instagrambilder. Jag lär säkert hysta in fler roliga saker där så håll ögonen öppna.

I övrigt lite smått och gott här och där, utforska gärna.

Håll till godo!

en-bild-bara-for-att

Ironiskt men det funkar

På jobbet sitter jag vid datorn hela tiden. Kodar, optimerar, designar och administrerar. Jag fixar allt från tidningsannonser till webbplatser, allt med datorns hjälp.

Vad som gör mig lugn

Då är det ganska konstigt att när jag kommer hem och känner mig ångestfylld, irriterad och när impulserna tar över är det vid datorn och med just vad jag redan nämnt att jag gör på jobbet gör mig lugn igen.

Jag sätter mig med Illustrator och Photoshop och designar lite allt möjligt. Jag fixar med egna webbplatser, skriver script och lägger in nya funktioner. Borde jag inte vara trött på skiten? Näe, jag går in i en bubbla och kan bli sittande i timmar samtidigt som jag glömmer allt jobbigt, förutom den där menyn som inte tandar med logotypen. Självklart med skönt gungande reggae i öronen. En sorts terapi kan man säga.

Ironiskt men det funkar.

Nytt fodral till min kära jPhone

Som jag skrev i ett tidigare inlägg var jag på jakt efter ett fodral till min kära ”jPhone”. Jag köpte ju ett på Telia som jag var lite tveksam till, det slutade med att jag var mycket tveksam för att inte säga ”gillade inte alls”, så jag lämnade tillbaks det. Istället köpte jag det här fodralet som jag spanat in tidigare.

P.A.P iPhone-fodral

Det kommer från P.A.P Sweden and ”I like it a lot”! Först var jag lite tveksam till det här fodralet också men nu när jag väl har känt på det så. I början var det jävligt tight men när mobilen väl var på plats, hade fått ligga en stund och eftersom läder är ett levande material så töjde det sig och sen passade det perfekt. Den har en rem inuti som gör det lätt att få upp mobilen ur fodralet. Halsremmen är fäst med två knutar på baksidan, det gör det lätt att ta bort remmen vid tillfällen man bara vill ha fodralet som det är. Att det är slimmat är en av sakerna jag gillar med det, sen är att det är jävligt stilrent och ganska diskret också, man vill ju inte gå runt med en ryggsäck runt halsen, som det kändes med det förra fodralet, liksom.

Gillar du fodralet och vill vara lika cool som jag finns det att köpa hos iPhonebutiken.se till ett överkomligt pris eller direkt i PAPs egen webbutik. Jag är i alla fall supernöjd!

General i ny kostym

Det blir mycket snus nu men jag måste, även om jag är något sen, uppmärksamma General-dosorna har fått ny design. Se till exempel hur ”General Extra Strong” ser ut idag.

Nya General Extra Stark

Jag tycker det höjer statusen på hela General-konceptet. Klassiskt!

Välkommen till nya ”Hatad & Älskad…”

Efter timmar av kodande och oändliga stormar av svett och svordomar är jag nu klar.

Med det sagt påstår jag inte att jag är nöjd för det blir jag aldrig. Jag känner dock att det var dags att släppa första versionen nu och låta designen vila lite. Jag är nöjd med tanke på att allt är byggt från grunden, fil för fil, kodrad för kodrad med endast ett fåtal ”copy/paste”-manövrar. Sjukt skönt att få det precis som man vill och rodda alla boxar själv…huh?

Jag tar tacksamt emot ”bu och bäh”, spottloskor och heja-rop. Jag vill veta vad just Du tycker, nå?

Nu har jag så satans ont i nacken efter att ha suttit vid det provisoriska skrivbordet med min lap top att jag funderar starkt på att ta in en vecka på spa…näe, just det, jag är redan ”där”.

Överaska mig med dina synpunkter nu!

Slim-gläns och datortrubbel

Min stationära dator pajade ju för ett tag sedan och jag har nu fått ett kostnadsförslag på skiten. Det var tydligen grafikkortet som var bränt och för att byta ut detta ville verkstaden ha 2419 kr, jag tog det.

Helgens diskussionsämne är då om jag gjorde rätt eller inte. Vad tycker du? Jag har trots detta inte övergett mina planer på att köpa en iMac i höst. Vad jag ska med den andra datorn till då är oklart och gör ifrågasättandet av mitt nämnda val mer befogat.

Jag fick en fråga här om dagen om handkontrollerna till nya Xbox 360 Slim även de är blanksvarta, svaret är nej med vissa undantag. Vid närmare inspektion av den nya kontrollen såg jag att den har blanksvarta detaljer samt att ”X-knappen” är uppdaterad, även den är blank och skiner fint i silver.

Att jag jobbar med design kan väl ingen tro när mitt öga för sådana här detaljer är så exakt. Jag är som ni märker jävligt nöjd med min nya Xbox och dess utseende. Den matchar ju min tv, dvd och telefon så jävla bra, frågor på det?

Det roliga med det här inlägget är att jag fortsätter tjata om ”min splitter nya svarta glänsande Xbox 360 Slim”. Frågan du ställer dig är säkert när jag ska sluta – aldrig!

Bra ljud för pengarna

Eftersom min stationära PC verkar ha kastat in handduken så sitter jag just nu med en laptop.

Eftersom jag gärna har hög musik på när jag sitter vid datorn behövde jag nya högtalare.

Eftersom jag behövde nya högtalare tänkte jag köpa något billigt att ha ”tills jag köper ny dator”.

Snap out! Jag surfade in på NetOnNet’s webbplats och spanade in ett par kompakt-högtalare, enkla, 8W ut, tyckte det räckte. Dessutom kostade de bara 149 koronas.

Väl på NetOnNet såg jag ett 2.1-system som var fööör snyggt för mina ”design-bögs-ögon” och dessutom på 64W ut. Med andra ord lite snyggare, lite bättre och tack min gud för att jag la till de där extra hundralapparna för vilken fantastisk ljudbild det blev. AddON Q-200 heter det, 499kr på NetOnNet.

När man tänker på att jag ska köpa den där iMacen i höst också så gör det ju inte saken sämre att jag redan har ett ljudsystem som får den design-kåte att dregla. Allt kommer smälta ihop som glass en varm sommardag på kärlekens mage, alltså så jävla snyggt så man bara vill slicka på det!

Ska nog dock sänka lite nu för det börjar värka i trumhinnan….HA-HAA! Skit ner dig!

Sammanfattning av den sjätte juli

Idag har jag varit så obeskrivligt trött och seg. Jag vaknade till först efter eftermiddagsrasten och gjorde ett ryck och fick faktiskt till en fantastiskt bra design utan att jag själv var medveten om det. Det var en kollega som påpekade att jag träffat rätt som fan, tack C!

När jag kom hem bytte jag inte om som vanligt utan åkte och handlade lite mat. När jag kom hem försökte jag få igång mitt Xbox360 men lite knep jag läst på nätet.

Det hela slutade med det berömda ”Handdukstricket”. Jag lindade in hela boxen i handdukar och lät den stå på för att bli näst intill överhettad. Detta för att komponenter inuti ska smälta ihop. Nu står den på avkylning sen får vi se om den vill starta och visa bild som den ska.

Mhm, så är det och så blev det. Om ungefär 2,3 timmar somnar jag förhoppningsvis. Kanske till några avsnitt av ”The life and times of Tim”, så obeskrivligt bra serie. Har ni inte sett den, leta upp den och kolla nu med detsamma.

Peace out!

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar