Meny Stäng

Etikett: Facebook (sida 1 av 2)

Semesterstängt på sociala

semester-1200x628

Under juli månad ska jag ta semester från utvalda sociala medier. De medier som gäller är Facebook och Instagram. Semestern pågår från 1 juli t o m 30 juli.

Anledningen till semestern är att jag har tröttnat på sociala medier, och då i synnerhet Facebook och Instagram. I sommar ska jag prova att släppa dessa och slappa från hetsen.

Jag kommer dock vara aktiv på Twitter och självklart här på bloggen. Valet grundar sig i att jag helt enkelt tycker Twitter är ett mer chill socialt medie. Jag vill även komma igång med att blogga mer och inte bara lägga ut bilder och händelser ur mitt liv på ”sociala ytliga jävla skämt-media”. Kanske börjar jag följa fler andra bloggar när jag nu har tid över.

Häng med på Twitter; @jespernilsson.se

Bloggen är du ju redan på så jag förutsätter att du hittar hit. Viktigt om du vill hänga med även här är ju att du tittar in regelbundet eftersom jag inte kommer att posta något om nya inlägg på varken Facebook eller Instagram som jag gjort hittills.

Vill du komma i kontakt med mig använd telefon, sms, mail eller mincall.
Vill du ha mitt mobilnummer eller minicallnummer skriv en kommentar med din mail eller ditt eget mobilnummer så fixar vi det. Du kan även använda kontaktformuläret här på bloggen för att kontakta mig eller fråga efter nummer.

Sociala ytliga jävla skämt-media

Varför är sociala medier så jävla ytligt? Det är bara  fluffiga katter, glittriga bakelser och jollrande barn. Så fort man lägger upp något seriöst springer alla och gömmer sig.

De enda som reagerar är de som förstår (ni vet vilka ni är). De andra, som bevisligen är för fega för att stå för vad de tycker och som aldrig upplevt livets svåra mörka sidor, håller käft och vågar inte reagera. För fan, gör någonting! Gilla! Ogilla! Reagera! ”Sparka mig, stånga mig, bara du gör någonting!

Samma sak är det om man vill ställa en seriös fråga. Noll respons får man även om det bara gäller vilka proportioner med jord och sand i trädgårdslandet. Hallå, vad är det för fel med att hjälpa till lite. Då är man tvungen att gå med i massa grupper för att sedan bli spamad av alla andra som behöver hjälp. Ja, jag vet, det där sista går inte ihop, jag tycker självklart att allas frågor är lika viktiga, men det är grupper där okända människor hänger samt massa troll som bara vill provocera och därför vill jag ibland bara fråga mina vänner. Jag trodde länge att vänner på ex. Facebook ska likna vänner som i verkligheten och vänner hjälper varandra.

sociala-ytliga-javla-skamt-media-bl

Nu är inte jag personen som söker uppmärksamhet och bekräftelse så det är inte därför jag lägger upp hur jag mår eller ställer frågor. Däremot uppskattar jag tips, råd och stöd från min omgivning när jag själv inte reder ut saker.

Det skiter du uppenbarligen i så spendera din värdefulla tid på feelgood-bullshit, hundar som tvättar katter och folk som tar på sig peruk och skriker omotiverat på Youtube. Jag har slutat bry mig!

Snart gör jag fan som jag länge sagt; avslutar alla mina internetkonton, slänger min smartphone åt helvete och dammar av min Minicall.

Tack och hej, sociala ytliga jävla skämt-media!

Ny design

Som du kanske märkt så har jag bytt design här på bloggen. Tanken är att den nu ska vara ännu mer mobilvänlig och olika funktioner mer lättillgängliga.

Du hittar till exempel länkar till mina profiler på sociala medier om du klickar på ikonen till höger. Där finns även mina senaste tweets och Instagrambilder. Jag lär säkert hysta in fler roliga saker där så håll ögonen öppna.

I övrigt lite smått och gott här och där, utforska gärna.

Håll till godo!

en-bild-bara-for-att

Facebook kan vara farligt, vågar du ta riskerna?

Det är ju när man läser sånt här som man påminns varför jag inte var med på Facebook på ett tag.

Facebook kan vara farligt

Aftonbladet skriver idag: Facebook-tabbe sprider privata meddelanden

BREAKING NEWS: Jag är med på Facebook (igen)

Häromdagen kunde jag inte hålla mig längre, jag är med på Facebook igen.

Jag är med på Facebook igen.

Det började med att jag registrerade ett blaj-konto bara för att testa och implementera Facebook-funktioner på en webbplats. När jag ändå var registrerad och klar så bytte jag bara namn på kontot och fixade till det så att det var riktigt. Jag menar att jag behöver berika mitt sociala liv. Fuck off, nu kör vi! Vill du bli min vän?

Inbjudningar till Google+

Jag är en av de lyckliga användarna av Google+, som alla vet så har jag inte Facebook. Därför behöver jag lite vänner på Google+.

Jag har 150 stycken inbjudningar till Google+, så vill du bli min vän skriv en kommentar så skickar jag en inbjudan till dig. Det enda villkoret är att du blir min vän på Google+.

Bli min vän på Google+

Skriv en kommentar och ange e-postadressen för ditt Google-konto som e-post så kommer en inbjudan snabbt som en avlöning.

Som han sa; Här kommer varsågut!

Jag har ju sagt att du inte ska tramsa runt på Facebook

Du vet säkert redan att ditt Facebook-konto kan kapas.

Det är bara ytterligare en anledning till att inte tramsa runt på Facebook.

Så lätt kapas ditt Facebook-konto.

Läs hela artikeln.

Företag har mycket att hämta på Facebook

Mitt Facebook-hat är lite kluvet.

Som jag redan klartgjort är jag inte med på Facebook själv. Jag tycker ingen ska vara det egentligen men eftersom ”alla har Facebook” är det ett bra ställe att nå sin målgrupp som företag.

Därför rekommenderar jag ibland kunder att om de har kunskapen att skapa en Facebook-sida till sitt företag att göra det. Anledningen är att det är enkelt att skapa kampanjer och nå ut med erbjudanden. Det är också smidigt att få respons på verksamheten genom forum och omröstningar.

Idag när jag gick in på ICA Södercentrum möttes jag av följande budskap på dörrarna;

ICA Södercentrum på Facebook.

Jag blir lika förvånad varje gång men efter idag ser jag det som en självklarhet att företag finns på Facebook. Jag sprang in lite snabbt på ”House” när jag var på stan. Jag behövde en skjorta (tyckte jag men inte mitt betalkort, skärpning) och i kassan hängde en lapp; ”Du har väl besökt House på Facebook?”

Verkligen modernt KalmarFlyg

KalmarFlyg ska låta personer rösta på Facebook om vart bolaget ska flyga på weekendresor.

Det hela kör igång påsk nästa år. Resenärerna får nämligen rösta fram resmålet på Facebook, och sedan rättar sig Kalmarflyg efter resultatet, säger Jens Bergzén, platschef på Kalmarflyg.
– Om man ska hinna åka utomlands på en helg kan man inte lägga för mycket tid på själva resandet. Där ligger vi bra till som kan erbjuda flyg från Kalmar. Den här idén riktar sig till ett upptagningsområde i södra Kalmar län, ett område med tio mils radie från Kalmar.

Det skriver tidningen Östran i gårdagens tidning.

Jens Bergzén menar att upplägget ligger lite i tiden, i och med att tekniken nu enkelt möjliggör omröstningar.

Jag undrar då var fan Jens befunnit sig de senaste tio åren om han upplever omröstningar på nätet som den senaste tekniken. Har han nyligen flyttat hem från Nordpolen eller vad är det frågan om? Omröstningar på nätet har varit fullt möjligt sedan internets barndom. Välkommen in i matchen Bergzén, kul att du också skaffat en dator med internetuppkoppling, verkligen på tiden.

Visst ser han jävligt nöjd ut med sin satsning på Facebook, som säkert alla andra miljontals företag som har funnits på Facebook i flera år säkert också gör.

Du är så fruktansvärt nytänkande Jens Bergzén, verkligen modernt av er KalmarFlyg.

Jag har inte Facebook

Hur ofta hör man inte kommentarer som;

”Har du inte sett de här bilderna, jag har ju lagt upp dem på Facebook?”

”Jag kunde inte skicka inbudan till dig för jag hittade dig inte på Facebook”

”Va! Visste du inte det, hon skrev ju det på Facebook!”

Nu vill jag säga till alla jag känner en gång för alla;

Nej, jag har inte Facebook!


Anledningarna är många och jag tänker inte ta upp alla här. En av dem är dock att jag tycker att Facebook hanterar integritetsvalen lite slarvigt. Man kan dyka upp i allehanda situationer och sammanhang man inte har valt själv utan någon annan har valt åt en. Nu säger Facebook-crewet att de uppdaterat inställningar samt sett över hur medlemsuppgifterna sprids till företag och organistationer. Jag tycker ändå att det ringt för många varningsklockor kring detta som oroar.

En annan orsak är den hets och stress som uppstår kring Facebook. Det måste kollas statusuppdateringar, missar du någons uppdatering blir det kaos och du är off. Många känner en press att logga in på Facebook minst tre-fyra gånger om dagen för att antingen meddela hela världen vad som hänt den senaste halvtimmen eller för att kolla vad som har hänt i alla andras liv. Den som har flest ”vänner” på Facebook verkar vara den som vinner i alla situationer. Har du mindre än 200 vänner är du en loser som inte har något socialt liv. Det spelar heller ingen roll om du har träffat ”vännerna” IRL heller, det är mängden som räknas.

Ni förstår mitt agg mot denna community och visst är det bara mina personliga tankar och åsikter jag ventilerar. Jag har hellre ett rikt liv i ”verkligheten” än på nätet. Jag väljer också hellre själv när jag vill meddela och till vem att jag har varit på toaletten eller har köpt aktier i ett vapenföretag. Den som behöver veta får veta och alla andra kan skita i det.

Det blev en längre utläggning än jag tänkt men det bara flöt. Tänk dock på att 80% av det jag skriver är skitsnack men det är upp till dig att lista ut vilka 80% det är.

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar