Meny Stäng

Etikett: film

Julafton

Julafton började hemma i Kalmar. Jenny och jag gick upp tidigt och åt julegröten som vi kokat kvällen innan. Sedan bytte vi julklappar. Vi hade tidigare bestämt att vi inte skulle köpa några julklappar, bara något litet, för att istället spara pengar till en weekendresa till någon storstad i Sverige. Så vi köpte varsin klapp för runt 50 kr. Det är ju alltid mysigt att ge och få något på julafton.

När vi ätit upp gröten var det dags att ta bussen till Öland. Jenny hoppade av i Stora Rör, där hennes familj bor, och jag fortsatte till Borgholm, där som bekant min familj borr. Det var ju visserligen bara mamma och pappa hemma, men det är inte så bara egentligen ju.

Det blev en jul enligt traditionerna. Jullunch med skinkmacka och gröt, julkalendern på tv och sedan Kalle Anka. Efter det mat och julklappsöppning för att sedan avsluta kvällen vid två med allehanda julprogram och sedan en gammal film som jag somnade till. Då var julafton 2016 över.

Måndag igen

 • Vi lämnade bilen på verkstaden.
 • Jenny blev utskriven.
 • Fler fel hittades på bilen vilket gjorde att det inte är lönt att laga den.
 • Jag hämtade bilen.
 • Vi ska sälja bilen i befintligt skick.
 • Vi ska spara pengar till en ny bil (begagnad).
 • Vi köpte godis.
 • Vi kollade på film.
 • Vi spelade Yatzy.
 • Jenny somnade på soffan.
 • Jag kollade på Intresseklubben.
 • Nu ligger vi i sängen, Jenny sover och jag bloggar.

   
 

En del fixat

Om det var sovmorgon igår så var det verkligen sovmorgon idag. Vi gick upp runt 12, men vi behövde nog det båda två.

Sen var vi faktiskt så flitiga att vi nästan kompenserade för den sena uppgången. Efter ”frukosten” började vi fixa med att organisera alla kläder som varit utspridda lite här och där. I klädkammaren, i sovrummet, i garderoben och vi har inte riktigt haft koll på vad som ligger var. Men nu ordnade vi det riktigt bra där var sak har sin plats.

 
Igår tvättade vi så idag var det en hel del ren tvätt som skulle vikas, det gjorde vi.

Efter allt fixande hemma kände vi för lite frisk luft så då tog vi en promenad på sisådär 5 km. När vi kom hem var vi välförtjänta av ett varmt bad, så vet du? Det tog vi ett också.

 
Till middag blev det pannkakor med hallonsylt och här kommer ett hett tips för dig som aldrig har provat; kanel och socker. Jag hade aldrig testat förut men det var riktigt gott. MEN hallonsylt är liiite godare. Medansvar vi åt kollade vi klart på en film vi började titta på igår, Solstorm. För dig som inte vet så handlar det om en frikyrklig by i norra Sverige där en pastor blir konstigt mördad. Jag tyckte den var sådär, men Jenny tyckte den var bra.

 
Resten av kvällen var bara mys. Vi åt havregrynsgröt kokt med socker, kanel och rivet äpple. Ytterligare en grej jag aldrig provat men om jag tyckte var riktigt god.

   
 

Imorgon ska jag ringa några viktiga samtal angående jobb och uppdrag. Dessutom ska jag skicka iväg ett förslag på ett annat uppdrag. Jävligt spännande att se vad de tycker!

Tjong i medaljongen!

World’s greatest dad

Kollade just på ”World’s greatest dad”, jävligt bra.

Det är en mörk komedi men ack så förbannat sevärd. Rekommenderas varmt!

5 av 5 ”what ever”

I kväll såg jag Avatar

I kväll visades Avatar på Canal+ Action, jag tittade.

Det var en spännande historia som utspelades i fantasifulla och färgstarka miljöer, nästan paradislika. Den hade några rejäla tvärvändningar som gjorde den oförutsägbar. Dock infann sig aldrig den storslagenhet som förväntades trots att handlingen var stark i många avseenden.

Neytiri och hennes 24 mm hål.

Filmens starkaste intryck gav det 24 milimeters hål Neytiri hade i sitt högra öra, hett.

Wolverine, orkidén gick av & en jävla massa godis

Idag var jag och hälsade på på jobbet, jag är sjukskriven för tillfället om du inte visste det.

Huvudsyftet var att lämna lite papper angående min sjukskrivning men där på ett skrivbord stod den, min julklapp, en fet jävla godiskorg proppfylld med godis och choklad. En perfekt julklapp till en diabetiker som mig.

Godiskorgen jag fick i julklapp av jobbet.

Choklad är en sorts godis jag vet, men den låg där i korgen i alla fall. Det var kul att se hur de hade det på jobbet, även om det var en snabbvisit, och få en glimt av den sprängfyllda mailkorgen. Den var nästan lika full som godiskorgen.

I eftermiddags tog jag en promenad, jag passade på att ta en extra sväng runt stan när jag skulle posta ett brev. Det var skönt att komma ut en sväng och se lite riktiga människor. Där på stan smet jag in en sväng på Indiska och köpte rökelse. Jag har tänkt köpa rökelse ett tag och idag smällde det. Det blev ”Lemongrass” och ”Lavendel”, halva ”Lemongrass”-paketet har nästan gått åt i kväll.

I kväll har jag bara gottat mig i soffan, ätit goà mackor, rökt vattenpipa, smaskat på julklappsgodiset och avslutade precis en kopp yogi-te.

Orkidén.

En sorglig sak som hände var att orkidén gick av idag. Den hade precis fått fina knoppar som var på väg att slå ut och så råkade jag bryta av den. Jag lovar att det var en olyckshändelse, jag skulle bara stötta upp den med en pinne och ett par klämmor. Hej, det kanske var ett tecken(?).

Jag klippte dock av den på samma sätt som innan för att den ska kunna återhämta sig. Hej, funkade det en gång så måste det väl fungera igen.

Nu ska jag värma på lite mer yogi-te, kasta mig på soffan och kolla på ”X-Men Origins: Wolverine”.

Apropå samtal och helt fantastiska filmer

När jag tänker på frisören och det helt fantastiska ”samtalet” vi hade så dyker en scen ur filmen American Psycho upp i mitt huvud.

Det här är för övrigt en av mina favoritfilmer, så jävla bra. Jag rekommenderar den varmt till alla som inte sett den och är rädda för lite blod.

Han är svår Patric Bateman, riktigt svår, men det säger vissa att jag också är, är jag?

Tristess och Rocky

Idag har varit den mest meningslösa dagen på länge. Du kanske tänker att alla söndagar ofta är meningslösa och det är rätt. Men den här söndagen är riktigt bra på att vara meningslös.

Ikväll blir det Rocky igen, ”Rocky V”. Tv 3 har kört alla Rockyfilmerna nu, i fredags var det 1-2, igår 3-4 och ikväll 5. Jag har sett  filmerna flera gånger innan men de har en viss charm som får mig att se dem igen och igen. Kanske är det den enorma ”fighting spirit” som Mr Balboa gång på gång visar upp eller är det ren jävla tristess.

BET: 74 kr på det senare och denna jävla söndag!

Klockan 23.05, TV 3: Rocky V.

Kanske ska fixa fram och kolla på den 6e filmen också, bara för att maxa. Den har jag ju faktiskt inte sett.
Någon som har den på DVD så jag kan låna?(.)

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar