Meny Stäng

Etikett: glasögon (sida 1 av 2)

Allt om ögonlaser

Jag gjorde ju en ögonlaserbehandling för ca 8 månader sedan och även om det återstår efterkontroller så är jag hur nöjd som helst. Det är en sådan befrielse att slippa glasögonen för hur vi än vänder och vrider på det så uppstår ju många problem när man har glasögon. Framförallt blir dom ju skitige hur vi än beter oss och hur mycket man än putsar så vill de ju aldrig bli helt rena. Sen har vi ju vintern, det är kallt ute och du kommer in i värmen efter en stund ute bland snön, vad händer? Jo, glasögonen immar igen fullständigt. Kondens kan ju också uppstå när man lagar mat och ska titta till mat som står i ugnen, igen immade. Sen är dom ju i vägen om vi ska vara riktigt ärliga, dom sitter där på näsan och man ser dem hela tiden.

Slipp glasögon, gör en ögonlaserbehandling

Ögonlaser då! Det finns ju många aktörer på marknaden och det är inte lätt att välja rätt. Jag tycker ju att intrycket när man kommer in i lokalerna är viktigt, det måste kännas fräscht. Sen måste personalen vara trevlig, optikern måste vara förtroendeingivande och kirurgen som utför behandlingen måste kännas trygg. Sen är det viktigt att du blir undersökt på ett bra sätt så att man kan fastställa vilken typ av behandling som passar dig. Det finns ett par olika behandlingar och varje synfel måste behandlas på sitt sätt medan vissa synfel inte går att behandla. Jag valde företag efter en rekommendation jag fick av en person som gjort behandlingen, men känner man ingen som gjort en ögonlaserbehandling blir det lite trixigare.

Jag har hittat en sajt som jag tycker är jättebra. ”Allt om ögonlaser” heter den och där hittar du information om varje företag som utför ögonlaserbehandlingar, vilka behandlingar de erbjuder, vilka priser de har och mycket mer. Så funderar du på att göra en ögonlaser behandling och är du det minsta osäker börja med att besöka ”Allt om ögonlaser” sedan kan du klicka dig vidare till respektive företag och läsa mer.

Jag ångrar inte en sekund att jag gjorde min behandling, det har förändrat mitt liv till det bättre.

När allt rasar

Som jag skrivit tidigare så har jag inte haft det så lätt de senaste månaderna. När jag trodde att allt var på väg mot det bättre, jag började få balans i livet och jag mådde bättre, då rasade allt igen.

För fyra veckor sedan fick jag nämligen ett mycket negativt besked på jobbet. Helt utan förvarning fick jag sparken, på tvivelaktiga skäl har jag blivit uppsagd från det bästa jobb jag haft och en av de få trygga punkterna i mitt liv kommer att försvinna. Mina ben sparkades bokstavligen undan och hela livet rasade ihop som ett korthus, precis efteråt var jag så nära botten igen att jag kunde känna glassplittret mot tårna, det skavde och blödde inom mig.

Jesper Nilsson, Kalmar

Dagarna gick, jag fick hjälp av min terapeut att tänka på rätt sätt, stöd från min familj och mina vänner och så sakteliga mådde jag bitvis bättre. Nu när det har gått tre veckor mår jag bättre och det har hänt flera positiva saker som lett till detta. I torsdags gjorde jag en ögonlaserbehandling vilket gör att jag slipper glasögon. Dagen innan köpte jag även en ny cykel som jag hämtade i fredags och som jag är supernöjd med. I lördags var jag ute och åt en god middag samt såg en väldigt bra livespelning av Glesbygd’n på Bremersons i Kalmar.

Dessa saker tillsammans har lyst ljus på min tillvaro och idag kan jag ärligt säga att jag känner mig glad. Faktum kvarstår dock att jag kommer vara arbetslös från och med den 2 juli och vet inte vad som kommer att hända. Jag har fått höra flera gånger från olika personer att ”det löser sig”, och visst gör det väl det på något sätt. Ser jag tillbaka på mitt liv och liknande situationer så har det ofta skett saker till det bättre, men just nu har jag ingen aning. Jag har flera alternativ och det finns möjligheter i flera riktningar och vetskapen om det har gett mig lite andrum i alla fall.

Så från bäcksvart mörker har jag nu lite mer ljus i min tillvaro för tillfället och jag kan även urskilja lite ljus framför mig också vilket känns jätteskönt.

Just det, mina nya solbrillor från Vasuma

Tiden går fort men för några veckor sedan fick jag paket från Vasuma. De är grymma och särskilt tack till Steffen.

Jag blev ju så jävla nöjd med mina nya glasögon, Cottonmouth, från Vasuma och fick kontakt med Steffen via Twitter.

Sjysst som han är så bjöd han då på ett par solbrillor också, ett par Colubrine Amber blev det och visst är de snygga!?

Mina nya solbrillor från Vasuma

Tusen tack till Steffen och hela Vasuma för att de är så snälla och för att de gör så grymma brillor. Glasögonorm for life. Big up!

Mina nya glasögon: VASUMA Cottonmouth

I fredags stoppade jag omröstningen och gick till optikern och beställde mina nya glasögon.

Röstningens resultat om glasogonbågarna

Valet föll på glasögonbågarna Cottonmouth från VASUMA.

VASUMA Cottonmouth #1VASUMA Cottonmouth #4VASUMA Cottonmouth #2VASUMA Cottonmouth #3

Vad tycker Du?!

Sneak Peek på nya glasögonen

Idag var jag och hämtade ut mina nya glasögon. Här kommer en liten smygtitt…

Smygtitt på nya glasögonen

Riktiga Bilder kommet ikväll.

Vilka glasögonbågar ska jag välja?

Jag ställer en enkel fråga; Vilka glasögonbågar ska jag välja?

Glasögonbåge AGlasögonbåge B

(Klicka på bilderna för att se dem större)

Rösta på A eller B, vilka du tycker jag ska välja. Du får gärna skriva en kommentar om vad du tycker om bågarna också.

Röstningen är avslutad.

Tack för hjälpen!

Ambulansen hämtade mig

Jag fick ett sånt jävla blodsockerfall i fredags, 2.8 visade mätaren. Då ringde jag mamma…

…och tur var det för några minuter senare tuppade jag av. Min mor ringde efter ambulans och när de kom hade jag ramlat och slagit i huvudet både framifrån, från sidan och bakifrån. Det läskiga är att jag minns ingenting.

Jag  2012-02-06

Det hela slutade gott, jag hade inte fått några allvarliga skador på skallen. Jag fick stanna på sjukhuset över natten och fick åka hem dagen efter.

Jag är nu öm runt hela huvudet, har grymt ont i högerarmen som jag också måste slagit i, och mina glasögon är knäckta. Bortsett från det så mår jag bra.

Idag hade jag tid hos en diabetessköterska (snacka om timing) och vi ändrade om en del i min insulindosering för att anpassa det mer till min nya diet och med tanke på att jag har börjat träna regelbundet. Den här veckan blir det dock ingen träning på grund av smärtan i högerarmen.

Imorn ska jag på synundersökning, det behövdes också ändå egentligen, men nu är jag tvungen för jag behöver ju nya glasögon eftersom de gamla är helt paj. Det jobbiga är att välja bågar så det tänkte jag att ni ska få hjälpa till med.

Mina glasögon är skitiga men jag orkar inte torka dem rena

…ja, det var väl det jag hade på hjärtat för stunden.

Ni följer väl min väg från feta Jeppe till fitta Jeppe?

Mina provbågar har kommit

Glasögonbågarna jag skrev om i förrgår har kommit.

Jag tänker inte skriva så mycket utan jag vill ha Din åsikt om vilka som är snyggast och passar mig bäst, så kommentera på nu allihop!

A. Leif. B. Henso från OptikButiken.se

Billiga glasögon på nätet

Mina glasögonbågar börjar falla isär.

Jag har somnat med mina glasögon på ett flertal gånger vilket har resulterat i att de börjar tappa formen och vill inte sitta som de ska längre. Det är nog ändå dags att kolla synen igen och byta glasögon. Jag kollade runt på nätet lite efter billiga ställen att köpa glasögon. Då hittade jag OptikButiken.se som har overkligt billiga glasögon. Bågar från 395 kr inklusive glas med slipning i styrkorna Sfär +6 tom. -8. Max Cylinder 4, där passar min styrka in, kanon!

Ska man bedömma webbplatsen lite (eftersom jag ändå jobbar som web AD) så tycker jag det är en mycket bra sajt. Tydlig navigering, lätt att hitta och snabb information med möjlighet att klicka djupare om man vill ha ytterligare information. Utbudet av bågar är också bra, allt från tunna neutrala metallbågar till lite mer ”vågade” plastbågar, me like.

OptikButiken.se erbjuder hemlåning av bågar utan att det kostar något så man kan prova bågarna innan man köper, superbra tjänst. Jag hittade ett par intressanta bågar som jag ska låna hem. Vad säger du om dessa?

Hento, ser kanske lite väl feta ut på bild men jag vill se hur de ser ut på. Pris 595 kr.

Glasogonbåge: Hento Black

Leif (underbart namn by the way), retro-stuk och supertrendiga enligt mig, får se hur de ser ut på. Pris 395 kr.

Glasögonbåge: Leif Silver

Jag återkommer med bilder då jag har bågarna på när jag fått hem dem om ett par dagar.

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar