Meny Stäng

Etikett: godis

Kalmar marknad 2017 – Fredag

Första marknadsdagen på Kalmar marknad, som håller på i dagarna tu, dvs Fredag  28/7 och Lördag 29/7.

Jenny och jag var där igår. Det är mycket samma saker i flera stånd så egentligen behövs bara 10 stånd (det har jag säkert skrivit förut i något inlägg, men nu är det aktuellt igen).

Jag hittade i alla fall ett par sköna haremsbyxor, har börjat gilla den typen av byxor mer och mer. För ett par år sedan kunde jag inte ens gå ut till närlivs i mjukisbyxor, nu lallar jag runt på stan i dem.

Jenny har sedan länge velat ha en viss typ av väska. När hon hittade en igår så köpte jag den till henne, en lite present kan man säga vilket alltid piggar upp förhållandet. Men inte för ofta och inte vid fel tillfällen. Där kommer din finkänsla in om du har någon.

Självklart blev det en påse godis också, marknadsgodis är fan det bästa godiset. Givetvis från Mariannelund, som mina föräldrar lärt mig (fråga inte varför).

mina-byxor-kalmar-marknad

jennys-vaska-kalmar-marknad-17

godis-kalmar-marknad-17

Anställd

Idag var ingen vanlig dag dör idag började jag jobba. Jag har ju jobbat tidigare under våren men då som frilans, nu är jag anställd, vilket är en trygghet. Det känns skönt att finnas i ett sammanhang igen, att få in rutiner och att känna att jag behövs. Riktigt kul att få äran att jobba med det härliga gänget på Media 4 You.


Efter att jag slutat jobba, som jag gör klockan tolv, åkte jag till Angelica där Jenny redan var. Där blev det kaffe och garv åt saker som normala människor inte skulle fatta ett skit av. Sedan hemfärd för en enkel lunch för att sedan styra bilen till NetOnNet och lämna tillbaka skruvdragaren som vi köpte igår. Smarta människor köpet det de behöver för stunden och lämnar tillbaka när de är klara med uppgiften. Ett tips till alla snåljåpar där ute, eller fattiglappar.


Idag var det marknad i Algutsrum (Öland) så dit åkte vi också. Det fanns inte mycket roligt men jag köpte varsina byxor till Jenny och mig och så givetvis det traditionella marknadsgodiset.

Inte tacons fel

Ikväll blev det mys med tacos, godis och snacks. Det var inte bara tacons fel utan jag skyller lika mycket på min egen lilla godisbit.

  
    
 

Älskling

Det blev en promenad i parken påväg hem med Jenny idag.

Nu på kvällen lyxade jag till det med brända mandlar. Tänk att de säljer såna till och med på Netto nu. När var liten fanns det nästan bara på marknader.

Min älskling har många ansikten och jag älskar dem alla. Hon är stark, kanske starkare än jag och jag är överlycklig som få ha henne i mitt liv.

  And the winner is…!

  Antagligen mitt favoritgodis. 

Måndag igen

 • Vi lämnade bilen på verkstaden.
 • Jenny blev utskriven.
 • Fler fel hittades på bilen vilket gjorde att det inte är lönt att laga den.
 • Jag hämtade bilen.
 • Vi ska sälja bilen i befintligt skick.
 • Vi ska spara pengar till en ny bil (begagnad).
 • Vi köpte godis.
 • Vi kollade på film.
 • Vi spelade Yatzy.
 • Jenny somnade på soffan.
 • Jag kollade på Intresseklubben.
 • Nu ligger vi i sängen, Jenny sover och jag bloggar.

   
 

Hemma från julfesten

Det var en kul och trevlig fest men jag drog hem när jag var på topp.

Ett packe gottisCoca-Cola Light, ja tack!Lösgodis, fudge, cocostång m.m.Pepparkaksdeg, mums

Precis som man alltid ska göra, jag fick ändå en liten dos av varje ingrediens. Tack för det!

Nu ska jag äckla mig lite med gottis. Gottis istället för sprit som jag brukar säga.

Dumle with a taste of Gingerbread – så jävla gott!

Idag när jag var och handlade kunde jag inge låta bli. Jag har suktat efter detta godis i flera veckor och nu blev det av. Dumle – with a taste of Gingerbread.

Dumle med smak av pepparkaka

Dumle with taste of Gingerbread

För er och mig som älskar att glufsa i sig pepparkaksdeg är detta himmelriket. Ända sedan jag var barn har jag älskat att äta överbliven deg när mamma bakade pepparkakor. Den här pepparkaksdegssmaken som Dumle har är dock oslagbar, det går inte att sluta äta, fantastiskt!

Så till alla pepparkaksdegsälskande själar där ute;

Spring i väg och köp Dumle with taste of Gingerbread!

Wolverine, orkidén gick av & en jävla massa godis

Idag var jag och hälsade på på jobbet, jag är sjukskriven för tillfället om du inte visste det.

Huvudsyftet var att lämna lite papper angående min sjukskrivning men där på ett skrivbord stod den, min julklapp, en fet jävla godiskorg proppfylld med godis och choklad. En perfekt julklapp till en diabetiker som mig.

Godiskorgen jag fick i julklapp av jobbet.

Choklad är en sorts godis jag vet, men den låg där i korgen i alla fall. Det var kul att se hur de hade det på jobbet, även om det var en snabbvisit, och få en glimt av den sprängfyllda mailkorgen. Den var nästan lika full som godiskorgen.

I eftermiddags tog jag en promenad, jag passade på att ta en extra sväng runt stan när jag skulle posta ett brev. Det var skönt att komma ut en sväng och se lite riktiga människor. Där på stan smet jag in en sväng på Indiska och köpte rökelse. Jag har tänkt köpa rökelse ett tag och idag smällde det. Det blev ”Lemongrass” och ”Lavendel”, halva ”Lemongrass”-paketet har nästan gått åt i kväll.

I kväll har jag bara gottat mig i soffan, ätit goà mackor, rökt vattenpipa, smaskat på julklappsgodiset och avslutade precis en kopp yogi-te.

Orkidén.

En sorglig sak som hände var att orkidén gick av idag. Den hade precis fått fina knoppar som var på väg att slå ut och så råkade jag bryta av den. Jag lovar att det var en olyckshändelse, jag skulle bara stötta upp den med en pinne och ett par klämmor. Hej, det kanske var ett tecken(?).

Jag klippte dock av den på samma sätt som innan för att den ska kunna återhämta sig. Hej, funkade det en gång så måste det väl fungera igen.

Nu ska jag värma på lite mer yogi-te, kasta mig på soffan och kolla på ”X-Men Origins: Wolverine”.

Marknadsdagens inköp

Efter lite strul att hitta en bra parkering kom vi till slut fram till Löttorps Marknad. Far var inte nöjd med första parkeringsplatsen då bilen bredvid såg misstänkt ut. Misstänkt för att ha en slarvig ägare som skulle slå upp bildörren i sidan på ”pappas bil” och göra fula märken.

Det var en ganska stor marknad, många knallar och ett brett utbud av saker, grejer och skräp. Efter att ha gått runt hela marknaden och tittat, känt och klämt på presumtiva inköp gjorde vi en vända till för att besöka de stånd som hade den bästa produkten för att köpa.

Jag var dock tvungen att använda tärningarna en gång för att bestämma mig vilket bälte jag skulle köpa och av vilken knalle. Nu i efterhand så känner jag att tärningarna gjorde det bästa valet.

Resultatet blev;

1 st ”Kick-Ass Läderbälte” inkl. spänne (min egen kombo), 180 kr
1 st ”Astufft Läderarmband”, 120 kr 100 kr
2 st Linne (”Herrsingel”), vita, 100 kr
150 st Hundbajspåsar (för kattlådan), 30 kr
1 st Skohorn (långt, svart), 10 kr
ca 600 st Tandpetare, 10 kr
5 hg ”Marknadsgodis”, (Tack Mamma!)

För att tillfredsställa er fashionistor där ute kommer här även en bild på mig där jag bär både ”Kick-Ass bältet” och ”Astuffa armbandet”.

Varsågoda!

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar