Meny Stäng

Etikett: grafisk design

IT-support

Det går inte att jobba när folk springer och ställer frågor okontrollerat hela tiden och skriker från höger och vänster. För att skapa struktur och ge mig arbetsro har jag tvingats vidta vissa åtgärder.

Så här ser det ut vid mitt skrivbord. Notera rutan.

Inspiration fick jag härifrån. Flera med mig tycker det är asroligt. Kolla in,  jag tror du tycker det också.

Mycket nöje!

Min portfolio

För er som missat min portfolio på nätet kommer här en chans till. Få reda på vem jag är, vad jag kan och titta på mina tidigare alster. Jag jobbar som grafisk formgivare, webbproducent, fotograf och SEO-tekniker.

Jesper Nilsson Portfolio Grafisk formgivare och webbproducent Kalmar

Jag har många års erfarenhet i branscherna reklam, webbproduktion och SEO.

Tilläggas kan att jag gärna tar emot uppdrag, stora som små.

Kolla in min portfolio på jespernilsson.se

70 logos till en ny segway

Jag kämpar för att få råd med en ny segway. Ett sätt är att förena nöje med nytta.

Jag har satt upp en ny webbplats för att hjälpa företag med nya logotyper. Samtidigt är tanken att jag ska tjäna ihop till en ny segway bland annat.

Så…

  • Har du precis startat företag?
  • Ska du lansera en ny produkt?
  • Vill du förnya din företagsprofil?logoakuten, billig logo

 

Då har du hamnat helt rätt. Logoakuten hjälper dig med ny logotyp för ett företag eller en produkt till en billig peng. För ytterligare en lite peng får du en helt ny grafisk profil för ditt företag.

Tipsa gärna vänner och bekanta om den här tjänsten! Billigare kommer du inte undan med tanke på vad du får. Kom igen nu!

När jag har sålt 70 st logos har jag råd att köpa en ny segway.

Så gick det med Cross Fit Hilton Head

Efter mycket bollande fram och tillbaka så kom vi till slut fram till en logotype som alla parter var nöjda med.

Det ligger lite andra versioner och ruvar men om de kommer till användning är fortfarande osagt. Konceptet är i alla fall klart, det har jag sett till. De hade vissa förfrågningar jag sa nej till men jag vet inte hur de tog det men det blev inget av deras förslag i alla fall.

Det gäller ju att bevara sin kreativa integritet. Någonstans måste man ju använda sin professionalism och säga ifrån när man inte håller med.

Gratis typsnitt på Font Squirrel

Som designer och ”uppe i det grafiska träsket” som jag är behöver man ofta ett bra urval av typsnitt.

Letar du efter typsnitt till en logotyp eller någon annan design så kommer här ett tips. På sajten Font Squirrel hittar du mängder med gratis typsnitt som får användas i kommersiella sammanhang. Det finns visserligen typsnitt som kostar pengar också men urvalet av gratis typsnitt är stort så dyk dit. Glöm dock inte att om något kostar pengar så är det förmodligen värt pengar.

Sajten uppdateras dagligen med nya typsnitt så här hittar du alltid ett fräscht utbud av typsnitt. Bra källa om du kört fast.

Jag vann uppdraget att göra logotypen

Mitt intresse och min profession som grafisk formgivare sträcker sig långt utanför min yrkesroll. Om ni inte redan visste det så har jag gjort logotyper till allt från bilhandlare på Öland till radiostationer i New York.

Mitt senaste alster är ett koncept till en webbtjänst för musiker kallat ”Idiot Chart”. I steg nr 1 har jag gjort en logotype och tagit fram ett koncept åt kunden. Nästa steg som jag har blivit ombedd att göra är en design för webbplatsen där tjänsten ska vara tillgänglig. Kunden finns i Holland och det är där tjänsten kommer att erbjudas i första hand men vem vet hur stort detta kommer bli. Jag är i alla fall glad att jag har fått äran att designa hela grejen.

Här är första steget, varsågod… (klicka för större bild)

Vill ni se fler exempel på vad jag har gjort och kan göra i designväg, grafisk formgivning, foto och webbdesign kan ni besöka min nyligen publicerade ’Portfolio’ SOLOREKLAM.com. Där publicerar jag saker jag gör, har gjort och kanske kommer att göra…”It’s a playground of graphic design and clay”.

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar