Meny Stäng

Etikett: grafisk formgivning

Mellan två jobb

Jaha, då är man mellan två jobb. Tisdag den 4 september fick jag beskedet att jag är avskedad.

Jag är egentligen inte ledsen, jo för att inte ha något jobb, men ärligt talat inte för att jag fick lämna just detta företag. Ärligt talat så mådde jag dåligt av hela den ostrukturerade grejen. Jaja, nog om det. Det är historia nu och jag blickar framåt.

Jag söker aktivt jobb men det är svårt att hitta inom min bransch känns det som (det är i och för sig svårt i alla branscher men…). Jag vill jobba med grafisk formgivning i första hand, men eftersom jag har gedigen erfarenhet av webbproduktion så kan jag tänka mig att kombinera dessa två områden, som jag gjort tidigare.

Råkar du, mot alla odds, driva just ett sådant företag där min kompetens behövs får  du gärna höra av dig. Det kan handla om en reklamfirma, mediebyrå eller kanske en tidning.
Eller vet du om ett jobb som stämmer in på ovanstående får du gärna komma med tips.

”Framåt mot nya utmaningar”, som det så klyschigt heter. ”Alltid framåt och uppåt!”

En vecka

I fredags var första arbetsveckan avklarad på mitt nya jobb. Som jag skrev tidigare så trodde jag att jag skulle bli mer utmattad psykiskt än vad jag har blivit. Det har varit riktigt roligt faktiskt.


Arbetsuppgifterna är varierande vilket är stimulerande och stämningen på kontoret är bra, högt till tak om man säger så, men kul. Jag känner mig redan som ”en i gänget” om man säger så och det är underhållande att slänga käft med arbetskamraterna. Det är en av sakerna som jag saknat mest sedan jag blev av med jobbet för cirka tre år sedan.

Portfolio

Jaha, då har jag väl slängt upp en portfolio då. Alltid lite nervöst att visa upp sina jobb, men det måste göras nån gång. Kanske är det någon vettig människa där ute som inser hur jävla grym jag är och kanske ger mig ett jobb…eller praktik…eller ett projekt i alla fall.

Du hittar webbplatsen, portfolion eller vad du nu vill kalla det på jespernilsson.se.

Min portfolio

70 logos till en ny segway

Jag kämpar för att få råd med en ny segway. Ett sätt är att förena nöje med nytta.

Jag har satt upp en ny webbplats för att hjälpa företag med nya logotyper. Samtidigt är tanken att jag ska tjäna ihop till en ny segway bland annat.

Så…

  • Har du precis startat företag?
  • Ska du lansera en ny produkt?
  • Vill du förnya din företagsprofil?logoakuten, billig logo

 

Då har du hamnat helt rätt. Logoakuten hjälper dig med ny logotyp för ett företag eller en produkt till en billig peng. För ytterligare en lite peng får du en helt ny grafisk profil för ditt företag.

Tipsa gärna vänner och bekanta om den här tjänsten! Billigare kommer du inte undan med tanke på vad du får. Kom igen nu!

När jag har sålt 70 st logos har jag råd att köpa en ny segway.

Lita inte på företag som använder Brush Script

Det finns typsnitt och sen finns det typsnitt. Det finns seriösa företag och det finns oseriösa, eller i alla fall verkar de oseriösa.

Man ska tänka efter jävligt noga när man väljer typsnitt för sin visuella kommunikation. Det är lätt att göra bort sig om man inte tänker efter ordentligt.

Så är fallet med de företag som använder typsnittet Brush Script i sin logotype och marknadsföring. Man ska inte ta dem på allvar, inte lita på dem för de har inte tänkt efter alternativt; de bryr sig inte.

Brush Script är en gammal klassiker inom skylt- och reklambranschen. Det är ett typsnitt man kastade in för länge sedan när man vill göra något kul, men det är inte unikt, det är äckligt. Tiden för då Brush Script var okej har passerat med flera decennier. Hör du en reklamare tala om Brush Script ska du springa så fort och långt du kan bort från honom eller henne och vänd aldrig tillbaka, titta inte äns. Reklamfirmor som använder typsnittet på allvar borde fundera på att förtidspensionera sig.

Exempel på företag som har gjort bort sig och fallit i ”Brush Script”-fällan;

Café Dream - fika aldrig där

Café Dream, Kalmar.

Konditori Fiesta - fika aldrig där

Konditori Fiesta, Kalmar.

Restaurang Eklunden - ät aldrig där

Restaurang Eklunden, Norrköping.

Lilla Basaren - handla aldrig där

Lilla Basaren, Kalmar.

De har inte tänkt, de bryr sig inte, då ska inte heller du bry dig, gå bara förbi utan att vända huvudet.

Min kreativa hörna

Nu har jag äntligen kommit i ordning i min kreativa hörna, eller ”My Creative Corner” som vi säger i branschen.

Grafisk formgivning i både digital och analog form kan man väl säga. Jag hittade en perfekt hylla på Retrå idag, det är den vita i mitten som färger och penslar står på. Jag tycker allt smälter ihop ganska bra längs väggen, eller vad tycker du?

My Creative Corner - min kreativa hörna

Dator, oljefärger, staffli och ett NES, nu är jag jävligt nöjd och allt känns jättebra!

Det enda som fattas nu är Commodore 64:an. Jag ska skaffa ett ordentligt hyllsystem, jag vet precis hur men inte när.

Nya designen på Skruf

Jag har ju oroat mig ett tag över att Skruf ska få ny design. De utannonserade ju detta på dosan för kanske en månad sedan.

Nu är den här och jag kan pusta ut, den blev bra. Samma typografi men med grövre linjer i svart och en form av rastermönster i bakgrunden.

Den nya designen på Skruf snus.

Nytt är även styrkeindikatorn, som ni ser snusar jag en fyra (xtra stark), det är viktigt.

Toppbetyg till Skruf Snus! Jag vet inte vem som har gjort designen men ska ta reda på det. Snusa hårt och starkt så länge!

Bokstaven, ordet, texten och strålande solsken

Idag är en toppendag, den bästa på länge. Jag har redan hunnit med en motionsrunda på fyra kilometer i strålande solsken.

Efter rundan, som bestod av intervallträning, gå/springa, tog jag ett varmt bad och började läsa en ny bok.

Bokstaven, ordet, texten - Handbok i grafisk formgivning

Boken heter ”Bokstaven, ordet, texten – Handbok i grafisk formgivning” och är skriven av Christer Hellmark (ISBN 91-7324-617-4). Även om jag redan är bra på grafisk formgivning så känner jag i och med min ”nya yrkestitel” att jag behöver fräscha upp mina kunskaper. Man blir aldrig fullärd och kan alltid bli bättre.

Jag avslutar med ett citat ur boken;

”Bortsett från sådant som är absolut nödvändigt för livets uppehälle, finns ingenting värdefullare än böckerna.”

Ha en fortsatt bra söndag! Jag tror fan jag ska ut en sväng med kameran medan solen fortfarande är framme.

Bamboo gör bildbehandling och illustration roligare

Jag är så jävla sugen på och kommer inom kort köpa en ritplatta.

Jag har kollat på Wacom Bamboo med både penna och touch-funktion och smarta genvägs-knappar (?). Den verkar lagom för min kaliber av grafiker/illustratör.

Nästa köp: 1 st Wacom Bamboo

Blir det pengar över denna månad kommer det garanterat bli en Bamboo. Jag hade tänkt köpa Call of Duty: Black Ops men jag är ju så jävla dålig på FPS-spel, så jag skiter nog i det.

Måste få ordning på kreativiteten och en ritplatta gör saker och ting roligare och där kommer nog lite inspiration på köpet.

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar