Meny Stäng

Etikett: Grafiskt

Ironiskt men det funkar

På jobbet sitter jag vid datorn hela tiden. Kodar, optimerar, designar och administrerar. Jag fixar allt från tidningsannonser till webbplatser, allt med datorns hjälp.

Vad som gör mig lugn

Då är det ganska konstigt att när jag kommer hem och känner mig ångestfylld, irriterad och när impulserna tar över är det vid datorn och med just vad jag redan nämnt att jag gör på jobbet gör mig lugn igen.

Jag sätter mig med Illustrator och Photoshop och designar lite allt möjligt. Jag fixar med egna webbplatser, skriver script och lägger in nya funktioner. Borde jag inte vara trött på skiten? Näe, jag går in i en bubbla och kan bli sittande i timmar samtidigt som jag glömmer allt jobbigt, förutom den där menyn som inte tandar med logotypen. Självklart med skönt gungande reggae i öronen. En sorts terapi kan man säga.

Ironiskt men det funkar.

Välkommen till nya ”Hatad & Älskad…”

Efter timmar av kodande och oändliga stormar av svett och svordomar är jag nu klar.

Med det sagt påstår jag inte att jag är nöjd för det blir jag aldrig. Jag känner dock att det var dags att släppa första versionen nu och låta designen vila lite. Jag är nöjd med tanke på att allt är byggt från grunden, fil för fil, kodrad för kodrad med endast ett fåtal ”copy/paste”-manövrar. Sjukt skönt att få det precis som man vill och rodda alla boxar själv…huh?

Jag tar tacksamt emot ”bu och bäh”, spottloskor och heja-rop. Jag vill veta vad just Du tycker, nå?

Nu har jag så satans ont i nacken efter att ha suttit vid det provisoriska skrivbordet med min lap top att jag funderar starkt på att ta in en vecka på spa…näe, just det, jag är redan ”där”.

Överaska mig med dina synpunkter nu!

Så gick det med Cross Fit Hilton Head

Efter mycket bollande fram och tillbaka så kom vi till slut fram till en logotype som alla parter var nöjda med.

Det ligger lite andra versioner och ruvar men om de kommer till användning är fortfarande osagt. Konceptet är i alla fall klart, det har jag sett till. De hade vissa förfrågningar jag sa nej till men jag vet inte hur de tog det men det blev inget av deras förslag i alla fall.

Det gäller ju att bevara sin kreativa integritet. Någonstans måste man ju använda sin professionalism och säga ifrån när man inte håller med.

Nollor man har att göra med ibland

Jag designade en logo till en ”träningskonsult” nyligen. Cross Fit Hilton Head heter de. Logotypen var väl bra som den var men de hade tydligen fel kontakter.

De bad mig förenkla färgkombinationerna så de skulle vara ”lättare att trycka på kläder”, va fan!

Jag tyckte att de kanske skulle höra sig för med andra mer ”kunniga” firmor men icke. Sedan blev de sura för att det tog tid men, va fan, jag har ju annat att göra och de har bara betalat några hundra kronor för loggan.

Blev väl sådär också.

Ja ja, jag skickade ett nytt förslag ikväll, får se vad de säger. Spänningen är oliiidlig! 😉

Sickna nollor man har att göra med ibland, va?

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar