Meny Stäng

Etikett: gröt

Julafton

Julafton började hemma i Kalmar. Jenny och jag gick upp tidigt och åt julegröten som vi kokat kvällen innan. Sedan bytte vi julklappar. Vi hade tidigare bestämt att vi inte skulle köpa några julklappar, bara något litet, för att istället spara pengar till en weekendresa till någon storstad i Sverige. Så vi köpte varsin klapp för runt 50 kr. Det är ju alltid mysigt att ge och få något på julafton.

När vi ätit upp gröten var det dags att ta bussen till Öland. Jenny hoppade av i Stora Rör, där hennes familj bor, och jag fortsatte till Borgholm, där som bekant min familj borr. Det var ju visserligen bara mamma och pappa hemma, men det är inte så bara egentligen ju.

Det blev en jul enligt traditionerna. Jullunch med skinkmacka och gröt, julkalendern på tv och sedan Kalle Anka. Efter det mat och julklappsöppning för att sedan avsluta kvällen vid två med allehanda julprogram och sedan en gammal film som jag somnade till. Då var julafton 2016 över.

Gick hem kl 11

Måndag och dags att gå till jobbet igen. Jag mådde dessvärre så dåligt att jag inte fick ett piss gjort och gick hem redan klockan elva.

 

Väl hemma åt jag lunch, gröt stod på schemat så det var bara att ställa sig vid spisen. Till gröten slökollde jag på ”Vem vet mest?” (jag vet, jävla pensionär) och det har jag fortsatt med tills för en sisådär 20 minuter sedan då jag tvingade mig själv att ta tag i köket. Jag diskade, torkade av bänk och spis samt bar ut sopor. Efter det sopade jag upp en omgång sand som katterna envisas med att sprida ut över badrumsgolvet.

 

 
Apropå katter; idag behagade Hercules att lägga sig i mitt knä och gosa när jag satt i soffan. Jag tror det är första gången sedan Greta kom hem – trevligt!

 
Apropå Greta; hon har blivit väldigt gosig och lägger sig gärna i knät och sover hon också numera – trevligt!

 

Videoblogg: Gröt

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar