Meny Stäng

Etikett: Gym

Var inte så jävla öppen!

Det dummaste man kan göra är att berätta för alla vilka planer man har gällande träning, ja andra saker också förstås. Jag bloggade ju om det vilket var jättedumt för då fick även personer som jag inte ens pratar med på daglig basis reda på allt.

Om det skiter sig som det gjort för mig vet ju alla du känner om det och kan ställa frågor och även ifrågasätta och då får du skämmas (red. jag skäms).

Jag hade en planering som jag till och med sa/skrev var helig, inget skulle få komma i vägen. Det höll ju i sig i ungefär två veckor men nu är det två veckor sedan jag var på gymmet.

Vilken jävla sopa, tänker du, och ja, jag erkänner att det är sopigt. Men nu har jag andra planer och om de kommer du inte få veta, så det så.

screw-all-plans

jesper-ar-en-tjockis

Träning och sånt

Jag måste få ordning på min träning och det är nu. Jag behöver komma i bättre form för att orka mer och bli starkare. Dessutom lider jag av övervikt så jag behöver gå ner en hel del.


”Men du är ju inte tjock”, säger de flesta.

”Eh, JO!”, svarar jag.

Du har inte sett mig själv i spegeln och du vet inte hur mycket jag väger, så TYST!

I alla fall, jag fick ett tips om att sätta fasta dagar och tider när jag ska träna och de tiderna är heliga, inget får komma i mellan. Nu fungerar inte verkligheten alltid som man vill så ibland kanske jag får rucka på klockslaget, men annars; stenhårt.

Så jag har satt upp dagar och tider när jag ska göra vad och det tänker jag följa. Till en början är jag ganska snäll mot mig själv men jag har tänkt att trappa upp efter hand och lägga in fler gympass och ta längre promenader.

Jaha, du är nyfiken på hur schemat ser ut. Varsågod…

  • Mån: Promenad* 14:30
  • Tis: Gym 15:00
  • Ons: Promenad* 14:30
  • Tor: Promenad* 14:30
  • Fre: Gym 15:00
  • Lör: Vila
  • Sön: Promenad* 13:30

(* minst 30 min)

Tillbaka på gymmet i nya byxor

Det har varit lite SI OCH SÅ med träningen senaste tiden. Har nog varit på gymmet en gång på en månad.

Men idag tog jag mig i kragen och bar bort mig till Malkars. Jag köpte ju nya träningsbyxor för ett tag sedan så jag måste ju använda dem. Känner mig trendig faktiskt i byxor av senaste modell och ett par bluetooth-hörlurar.

Jag körde armar, bröst, mage och rygg idag. På torsdag har jag planerat att ta mig iväg igen och då blir det ben, mage, rygg och axlar. Har någon synpunkter på mitt upplägg får du gärna komma med tips.

traningsbyxor

Liksom utebliven träning saknar jag även bilen, parkeringsplatsen ekar tom. Det går visserligen bra att åka buss, cykla eller gå till de flesta ställena jag brukar befinna mig på. Ska man längre eller handla större grejer blir det däremot jobbigt. Att lasta en tio kilos säck med kattmat + tio liter kattsand på cykeln är inte det lättaste. Då ska vi inte tala om att forsla med en Ikea-byrå eller en bokhylla på bussen – ganska knepigt. Vi sparar dock pengar för att framåt våren/sommaren kunna köpa en ny bil…eller bättre begagnad, gärna bättre än den förra.

Nähepp, hörru, nu ska jag hoppa ner i badet!

tom-parkering

skumbad

 

Lever som vanligt

Vet inte hur det jag skrev i förrgår togs emot och jag bryr mig egentligen inte heller. Vilka problem jag än kan ha så lever jag största delen av tiden som vanligt. Som Sara, som Mårten, som dig!

Idag var en helt vanlig dag till exempel. Jag jobbade mina timmar, kom hem, åt lunch. Sedan hände något anmärkningsvärt; jag var på gymmet för första gången på två månader. Dålig disciplin säger någon, sommar säger jag. Det är inte bra att vara för strikt och skapa tvång runt saker. Man måste leva också – som vanligt.

Sen var Jenny och jag och handlade lite som saknades hemma.

Ja, och nu ligger jag och velar om jag ska kolla på ”Teenage Mutant Ninja Turtles” eller ”American Dad”…

Malkars, här tränar jag

Effektiv

Igår var jag gräsänkling och då gällde det att fylla tiden.

Jag var uppe redan 07.30 sedan var det fullt ös. Jag diskade, dammsög hela lägenheten, gick ut med sopor, jobbade, var på gymmet och tränade och tog sedan ett bad och gjorde mig själv ren. Sedan firade jag mig själv med en pizza.

På eftermiddagen kom lite regn som smyckade växterna vid uteplatsen.

Bra dag – check!

Jesper på gymmet  
Jespers favoritpizza Cleopatra  Regndroppe på grönt blad 

Ett steg i rätt riktning

Idag har jag jobbat hela dagen typ. Efter det gick Jenny och jag en promenad typ. Vi gick till en affär men med en stor omväg typ.

Vi stannade även till på Malkars (en träningsanläggning för dig som inte är från trakten). Äntligen fick jag träffa en medlemsrådgivare och teckna medlemskap. Så nu ska jag bara komma igång med träningen också. Men jag är taggad och motiverad så det kommer gå bra.

 

Många nyårslöften att hålla

Fy fan, vad folk det är på gymmet för tillfället! De som vet säger att det är de klassiska nyårslöftena som ska hållas och det kan man ju räkna ut. Det har verkligen sagt BOOM efter nyår så det är många nyårslöften att hålla.

Sa jävla mycket folk på gymmet

Jag tränar vanligtvis på eftermiddagen runt treish (kl 15) och då är det lite lagom med människor på gymmet. Idag kom jag inte iväg förrän 17-tiden och då var det ”många” människor där, men en timme senare trampade vi nästan på varandra.

Personer som är insatta säger dock att i slutet av Februari, början av Mars börjar det droppa rejält. Det är många som vill mer än de klarar av antar jag.

Fan vad förbannad jag var på gymmet ikväll

En blick på min nakna kropp i spegeln ikväll satte igång känslor inom mig som tvunget måste ut. Jag provade också fyra par jeans men bara ett passade vilket spädde på känslorna.

På gymmet började jag med att köra cross-trainer, men det tog bara tre minuter innan jag fick ont i vänster ben, men jag körde två minuter till. Sedan provade jag roddmaskinen och körde i fem minuter. Efter det bubblade det över, jag blev förbannad. För att få ut lite aggressioner gick jag in i ”lilla rummet” och slog på box-säcken, det var skönt.

Jag var galen på gymmet idag!

När jag väl satte igång med mitt pass gjorde mina aggressioner att jag körde hårdare än jag någonsin gjort förut. Fan vilken energi jag hade och körde många fler reps än jag egentligen ska, jag körde tills jag var slut i musklerna, fan vad skönt det var! Varje övning maxade jag i antal repetitioner, det fanns inget stopp förrän musklerna sa NEJ.

Oj oj oj, vad nöjd jag var när jag var färdig med passet, jag bara njöt. Ska jag bränna fett och bygga upp en hälsosam kropp är det här metoden, jag skiter i om jag sliter sönder mig (nej, det gör jag inte men jag vill se resultat när jag provar mina jeans).

BREAKING NEWS: Jag har skaffat träningskort på Malkars

Nu är det slut på allt lallande och snick-snack, idag tecknade jag medlemskap på Malkars.

Malkars start kit

Jag ska börja träna på allvar nu, 2-3 gånger i veckan till att börja med.

Nu jävlar kör vi, vi ska bli fitta!

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar