Meny Stäng

Etikett: handla

Lever som vanligt

Vet inte hur det jag skrev i förrgår togs emot och jag bryr mig egentligen inte heller. Vilka problem jag än kan ha så lever jag största delen av tiden som vanligt. Som Sara, som Mårten, som dig!

Idag var en helt vanlig dag till exempel. Jag jobbade mina timmar, kom hem, åt lunch. Sedan hände något anmärkningsvärt; jag var på gymmet för första gången på två månader. Dålig disciplin säger någon, sommar säger jag. Det är inte bra att vara för strikt och skapa tvång runt saker. Man måste leva också – som vanligt.

Sen var Jenny och jag och handlade lite som saknades hemma.

Ja, och nu ligger jag och velar om jag ska kolla på ”Teenage Mutant Ninja Turtles” eller ”American Dad”…

Malkars, här tränar jag

Kalsong-surpris

Idag var det jobb som vanligt numera. Det gick ju bra förutom att jag känner mig så jävla långsam i allt jag gör. Kanske är jag för noggrann, vad vet jag.

När jag kom hem mötte Jenny mig i hallen med ett paket bakom ryggen. Hon överraskade mig med nya kalsonger och badskum. Jag behövde uppmuntring efter några tuffa dagar och med en sån underbar och omtänksam flickvän är det svårt att inte vara lycklig.


Sedan handlade vi. Sedan råkade vi gå in i en second hand-butik. Där hittade vi något som kommer göra stor skillnad här hemma. Vad det är får du reda på en annan dag.

Sedan handlade vi igen. Det var extrapris på yoghurt där vi handlade igår så vi åkte dit och köpte några paket till. Så nu har vi yoghurt så vi klarar oss till mitten av september.

Plantering

Idag har vi hunnit med en hem del. Jag har varit hos min terapeut. Jag har jobbat en stund på förmiddagen och en stund på eftermiddagen. Det blev också en sväng till Stadsmissionen för jag behöver en ny jacka. Jag hittade tyvärr ingen just där men jakten fortsatte. Däremot hittade vi några fina glas och en glasburk att ha kärnor i, ja vi äter mycket kärnor nu, mest pumpa och solros.

Vi var även på Hansa City för Jenny skulle köpa ett par skor. De hon ville ha fanns inte men hon hittade ett par andra som hon tvekade på att köpa – så jag köpte dem till henne.

Jenny hade tid för synundersökning idag så jag hängde med. Efter det gick vi till Lindra för att kolla jacka…men jag hittade ingen där heller, men jakten fortsätter.

Efter Lindra tog vi en fika på Barista. Jag drack en latte vanilj, kanske min favoritkaffedryck, med en extra Espresso-shot. Vi delade även på en cheesecake och en pajbit.

Påväg hem kom jag på att vi kunde åka till Plantagen där jag fick ett presentkort i födelsedagspresent av Jennys föräldrar. Som jag längtat efter att få plantera i vår rabatt vid uteplatsen och när vi kom in på Plantagen var jag i himmelriket.

Som vanligt hade jag en ”vision” i huvudet om precis hur det skulle se ut och vilka växter vi skulle ha. Jenny kom dock med andra förslag som var riktigt bra så jag fick kämpa emot min inre bild och tur var nog det.

Det blev ett löjtnantshjärta och två Astilbe Younique (vet inte om de heter så på svenska). Så när vi kom hem planterade vi, oh så gutt det var, och resultatet blev jättesnyggt. Nu ska de bara rota sig växa till sig lite. Vi köpte även en sopkvast och en vattenkanna.

Till sist var vi och veckohandlade, mat, glass, på Maxi.

Trots allt vi gjort idag är jag inte särskilt trött ikväll. Sitter väl uppe ett tag till och väntar in sovet.

Just det, jackan! Jag hittade precis en sån jacka jag vill ha på E-bay jättebilligt. Väntar bara på svar från säljaren för beskrivningen var lite missvisande. Men är allt okej så köper jag den.

Alldeles för sent

Idag gick jag upp alldeles för sent så det blev inte mycket gjort förrän det var dags att åka till läkaren för att få en förnyad och uppdaterad sjukskrivning.

Senare cyklade jag och Jenny och handlade inför lördag, jag ska ha en liten bjudning för att fira födelsedagen. Kommer gör både min och Jennys familjer. Jag tyckte först att det inte var något att fira och ville inte göra nån stor grej av det. Men nu tycker jag att det ska bli trevligt.

Eftersom det var så fint väder och det är ljust så länge så tog Jenny och jag en promenad vid 18-tiden. Det var skönt och känna bra att röra på mig något varje dag. Dessutom behöver man D-vitamin för att hålla humöret uppe och det får man av solens strålar, ser du. 

Läkarbesök  Handla mat  Vårsolen lyser och värmer  

A walk in the park  Kalmar slott glöder i solen  
 

Ett steg i rätt riktning

Idag har jag jobbat hela dagen typ. Efter det gick Jenny och jag en promenad typ. Vi gick till en affär men med en stor omväg typ.

Vi stannade även till på Malkars (en träningsanläggning för dig som inte är från trakten). Äntligen fick jag träffa en medlemsrådgivare och teckna medlemskap. Så nu ska jag bara komma igång med träningen också. Men jag är taggad och motiverad så det kommer gå bra.

 

Slappardag

Idag har varit en väldigt slapp dag. Solsidan-maraton, ett par cykelturer till diverse affärer och tacos som final.

Sämre kan man ha det!

  

  

Sjysst hylla

Dagen började med en frisk promenad (dags att ta tag i fysiken plus; luft är bra).

Sedan for vi till Ikea där vi inhandlade en hatthylla och en hylla till badrummet. Hyllor är bra för man kan ställa saker under så sakerna inte behöver stå på golvet och andra olämpliga ställen.

Nyss kom Greta och var söt, nu ligger hon på min mage och sover.

Att trotsa ångesten

Jag ska berätta en sak för er som inte har en aning om hur det är att kämpa mot ångest dagligen, att lida av psykisk ohälsa och ha en psykisk sjukdom. Ångest är en svår grej, den hindrar mig från att utföra normala vardagssysslor, som att gå och handla till exempel.

Jag måste dock ha mat som alla andra och att hålla mina sårbarheter i chack, ja mat är en av mina sårbarheter. Dessutom har jag diabetes så det är extra viktigt för mig att äta regelbundet och nyttigt.

Att gå till affären trots att jag har ångest är en mycket svår grej. När jag har ångest vill jag inte prata med människor, men i mataffären vet man aldrig vem man möter, för alla måste ha mat. That’s the deal!

Vissa tror att bara för att man mår psykiskt dåligt måste man ligga hemma i sängen hela dagarna och aldrig gå utanför dörren. Det fungerar inte så! Väl i mataffären blir det dock en match att ”undvika” att behöva prata med människor. Jag kan inte säga bestämt vad jag är rädd för, det är bara det att jag inte vill att människor jag möter ska veta hur jag mår. Så väl där försöker jag skapa mig en bild av vad det är för människor i butiken, ser jag någon jag känner letar jag direkt efter en flyktplan. Det kan vara att ställa mig och stirra blint in i en hylla, låtsandes att jag letar efter den rätta korven eller grädden eller vad som helst. Fuck, jag har kommit på mig själv stå och stirra på dambindor for god sake! Men möter jag någon och inte har en flyktväg, personen har redan sett mig, kan jag välja att bara säga hej eller byta några vänliga ord med personen, jag tvingar mig själv och jag trotsar min ångest.

Vad jag vill säga är att jag precis som alla andra måste gå ut ibland, gå till affären, gå till apoteket, what ever! Bara för att jag lider av psykisk ohälsa kan jag inte bara skita i alla måsten. Vad jag kom på nu är dock att det vore skönt att få en matkasse levererad till dörren en gång i veckan, fuck det måste jag kolla upp. Tills dess trotsar jag min ångest för att överleva helt enkelt.

Suck on that, sucker!

Ta alltid den tredje

Jag har lagt mig till med ett konstigt, ja nästan sjukligt, beteende. När jag går i affären och handlar känner jag ett tvång att alltid ta den tredje av förpackningarna på hyllan. Aldrig den första, aldrig den andra, ta alltid den tredje.

Ta alltid den tredje

Det spelar egentligen ingen roll vart jag börjar räkna eller åt vilket håll bara det blir den tredje av förpackningarna på hyllan. Jag vet att det är asskumt och kanske inget man gör till allmän vetskap, men jag kände att jag behövde lätta mitt hjärta. Finns det fler som jag där ute? Bör jag söka hjälp?

Vad skulle jag handla?

Jag skulle gå och handla och skrev därför denna lista.

Inköpslista som gick åt helvete.

Kom jag hem med det jag skulle? Nej, jag slarvade och köpte bara läsk.

Va’ fan!

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar