Meny Stäng

Etikett: Hem

Ut med det gamla…

Jag skrev ju häromdagen att vi var på en second-hand-butik och hittade något som kommer innebära en stor förändring hemma. Så ut med det gamla…

gamla-soffan-kollage

…vad det nya är får ni säkert veta snart!

By the way; gurkorna växer så det smäller i vårt lilla land/rabatt. Stora blir de också, kolla bara in den här…

stor-gurka

Rostig spis

Våran spis är rostig, det ryker och det luktar konstigt. Den är äcklig och man vill helst inte laga mat på den. Utan mat dör man dock och köper man man ute varje dag går man i konkurs.

Vi gjorde en felanmälan häromdagen och idag kom bovärden och ringde på. Han stannade dock i hallen och ställde några frågor om spisen.

Vi sa att spisen är äcklig och han sa ”vi byter ut den”.

Å tack å tack, sa vi då.

  
   

Den mest underbara

Igår natt sov Jenny hemma för första gången sedan hon blev inlagd, drygt en månad sedan. Helt jävla otroligt vad underbart att få somna bredvid henne och vakna av hennes händer mot min rygg. Jag är så kär i den tjejen så det går inte att beskriva med ord. Hon är den sötaste och mest underbara människan jag vet.

Sötast i världen

När jag lämnat tillbaka Jenny till Psyk så tog jag en cykeltur, först till stan och Lindra för att kolla efter en ram till en av mina tavlor som vi ska hänga upp i lägenheten. Jag hann även förbi Clas Ohlson för att köpa ”betongkrokar” och en ny lampa till vår nyinförskaffade fönsterlampa i köket.

Lampan i köksfönstret

Då jag inte hittade någon ram på Lindra så styrde jag kosan mot Kupan istället. Där fanns en ram som passade men den såg inte ut som ramen jag har i huvudet så jag köpte den inte.

Jag får så tydliga bilder i mitt huvud över hur saker ska se ut och lyckas jag inte få till det exakt så så blir jag besviken. Jag vet att det är skadat och jag är nog tvungen att kompromissa lite här. Jag ska nog köpa ramen på Kupan och spraya den med guldfärg så blir det i alla fall näääästan som jag tänkt.

När jag kom hem lade jag på ny jord, eller dressade, på rabatten vid uteplatsen. Tack mamma och pappa för jorden, eller dressingen, ni är bäst!

Dressad rabatt

När det var klart satte jag lökarna jag fick av Jenny i spontanpresent för ett tag sedan. Jag är sugen på att plantera mer, skapa konst i rabatten med stenar, sand och grus, ja allt som finns. Även här har jag tydliga bilder i huvudet av vad som går att göra. Till våren kanske det blir verklighet.

Lampor är viktigt

Vi behöver ljus för att må bra. Nu på sommaren kanske det inte är så viktigt eftersom det är så ljust länge ute, men på småtimmarna är det alltid mysigt att tända någon fin och stämningsfull lampa. Men palla ha taklamporna tända hela tiden, det blir liksom för mycket. Därför gillar jag mindre lampor, en golvlampa eller gärna en bordslampa. Det kan göra mycket för både rummet och stämningen. Både att det ger rummet karaktär och ser bra ut så skapar det en trivsam atmosfär i ditt hem (oj,vad poetiskt och kultiverat det lät, men det är ju fan så). Eftersom vi nyligen flyttat och fortfarande kompletterar och bygger på inredningen för att skapa det hem vi vill ha och trivas i så kollar jag hela tiden efter nya grejer som kan passa in i den känsla vi vill ha hemma.

Jag gillar rena och tidlösa former, främst typ industristil eller något retro. Bara inte för snirkligt eller puttinuttigt. Jag kollade på nätet efter lite schyssta lampor och hittade en sajt som hade jäkligt mycket snyggt. Vad sägs till exempel om de här

Tuben från Watt & Veke. Snyggt att kombinera med olika ljuskällor i retrodesign.

Bordslampa Tuben

Dome från Wallbergs.

Bordslampa Dome

Mmm, får suga på den karamellen, kanske blir någon av dem…eller rentav båda.

Det börjar likna

Efter mycket om och men börjar nu lägenheten bli klar. Taken är nu målade och de sopiga väggarna är nytapetserade. Äntligen kan möblerna ställas där de ska och prylar kan plockas upp så man slipper rota i lådor och stå och fundera i två timmar för att komma på var den där prylen ligger.

Det börjar likna ett hem helt enkelt!

   
 

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar