Meny Stäng

Etikett: Hosta

Förkylningen från helvetet

Jag är förkyld, så in i helvetes förkyld. Jag har varit täppt i hela huvudet och ”seg i pallat” så att säga. Snorig hostig, yrsel och fruktansvärt ont i huvudet.

Det har liksom smugit sig på från att bara ha varit lite täppt i näsan till igår kväll och imorse ha sån huvudvärk att jag var nära att svimma.

Nu har det börjat släppa, inte lika täppt men hostan kommer och går och gör att jag nästan tappar andan plus att jag känner mig jävligt trött och seg.

Det är inte meningen att gnälla men vad fan ska jag blogga om liksom, det är vad som händer just nu och att snyta mig och knarka nässpray är det som tar upp hela min tid för tillfället. Men om du tycker lite synd om mig gör inget.

forkylnings-prylar

huvudvark

En onsdag

Eftermycket ångest igår var det dags för en ny dag. På mitt låtsasjobb igår stötte jag på ett problem som jag inte kunde lösa, vilket gav mog ångest, men igårkväll smällde det bara till i huvudet och jag kom på precis hur jag skulle göra.

När jag satte mig framför datorn idag kände jag mig självsäker och på bara några minuter var problemet löst. Sen stötte jag visserligen på ett nytt problem men vet du vad, jag löste det också. Ibland blir jag imponerad av mig själv och hur jävla bra jag är. Det gäller att komma ihåg de stunderna när nästa problem dyker upp. Bara för jag kände att jag hade ett sånt flow lyxade jag till det med en extra feature på webbplatsen jag jobbar med. Ni vet sånt man gör bara för att man kan. Snart är allt färdigt och då ska ni självklart få se vad det är jag jobbat med så ni också fattar hur jävla grym jag är.

 

Eftersom jag dragits med en förkylning i drygt en månad nu och en jävulsk hosta som inte vill gå över hade jag bokat en tid på hälsocentralen idag. Läkaren undersökte mig men hittade inget fel, men eftersom jag har feber, ont i huvudet och att hostan sitter kvar tog hon prover på något som jag varken kommer ihåg eller kan uttala. De körde i alla fall ner en tops i halsen på mig så jag höll på att spy (jag gjorde inte det som tur var). Om de hittar något hör de av sig annars är det lugnt. Hostan beror antagligen på att min strule tagit skada av infektionen i kroppen, men går det inte över om två veckor ska jag söka igen, sa läkaren.

 

Hemma har jag varit flitig också. Jag har städat i klädkammaren, tvättat och planterat om lite uteväxter. Vi har satt melonkärnor som växer så det knakar. Jag fick laga en ampel också, tur att jag är så kreativ, eller hur? Med borrmaskin och ståltråd löser man det mesta. Vi har inte hängt upp den än, men du ska få se imorgon.

 

Hostan från helvetet

Dagen började med att jag försov mig. Jag vaknade kl 8 och det är 8 jag börjar jobba. Jag kände mig okej när jag stack till jobbet, förutom att jag var astrött, men väl på plats satte hostan från helvetet igång.

Jag hostade, hostade och hostade. Jag försökte med att dricka vatten och jag pillade i mig Fisherman’s Friend som en galning, men inget hjälpte. Till slut fick jag gå in på toa och ”hosta av mig”, det hjälpte för en stund men sen kom hostan tillbaka.

Hostmedicinen Nipaxon

När apoteket öppnade sprang jag dit och köpte hostmedicin, jag blev rekommenderad Nipaxon 50 mg, som sas skulle hjälpa mot rethostan. Tillbaka på jobbet hävde jag i mig en tablett och fan i mej, det hjälpte.

Nu får vi se hur resten av dagen blir. Önskar att jag blir av med den här jävla förkylningen snart.

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar