Meny Stäng

Etikett: hybris

Många har hört av sig eller inte

Eftersom jag tycker om att fotografera och webben är en bra väg att sprida sina alster…

Lång mening, jag visste inte hur jag skulle avsluta den. I alla fall så tog jag en bild på mig själv här om dagen som jag tänkte kunde fungera som en form av idol-bild. Den är till er som inte kan få nog av mig utan vill ha mig på väggen och så, typ.

Här kommer varsågod…

Alla frågor om vad fan jag tänkte på undanbedes. Jag ser fan full ut på bilden, det var inte meningen förlåt. Var glad åt att den är gratis istället, jag hade kunnat tagit 780 kr för bilden om jag velat, bara så du vet.

Jag vann uppdraget att göra logotypen

Mitt intresse och min profession som grafisk formgivare sträcker sig långt utanför min yrkesroll. Om ni inte redan visste det så har jag gjort logotyper till allt från bilhandlare på Öland till radiostationer i New York.

Mitt senaste alster är ett koncept till en webbtjänst för musiker kallat ”Idiot Chart”. I steg nr 1 har jag gjort en logotype och tagit fram ett koncept åt kunden. Nästa steg som jag har blivit ombedd att göra är en design för webbplatsen där tjänsten ska vara tillgänglig. Kunden finns i Holland och det är där tjänsten kommer att erbjudas i första hand men vem vet hur stort detta kommer bli. Jag är i alla fall glad att jag har fått äran att designa hela grejen.

Här är första steget, varsågod… (klicka för större bild)

Vill ni se fler exempel på vad jag har gjort och kan göra i designväg, grafisk formgivning, foto och webbdesign kan ni besöka min nyligen publicerade ’Portfolio’ SOLOREKLAM.com. Där publicerar jag saker jag gör, har gjort och kanske kommer att göra…”It’s a playground of graphic design and clay”.

Mössa a’la Salem Al Fakir

Blaha, bluhp…vi tar det från början. Historien började när jag fick en mössa på köpet när jag köpte CocaCola för nästan ett år sedan.

Mössan blev liggande men nyligen började jag använda den igen. Den går att bära på många sätt, det är det som gör den speciell.

Jag bär den helst uppvikt och lite på sniskan. Detta har skapat reaktioner på igenkänning hos en artist vid namn Salem Al Fakir. Personligen hade jag ingen som helst tanke på detta när jag började bära mössan på det här viset. Likheter finns visst, det kan jag erkänna, men det betyder väl bara att det är trendigt då anser jag, eller?

Bedöm själva…

Jag tänker i alla fall fortsätta bära mössan som jag vill.

Ska vi då tala om Salem Al Fakir så tycker jag att han är ett geni när det kommer till musik. När hans första skiva kom så höjde alla honom till skyarna för hans kreativitet och genialiska melodikompositioner. När senaste skivan kom sågade många honom för att de tyckte att de tyckte att han hade blivit för ”pretto” och led av hybris. Jag anser att man får ha hybris om man gjort något bra.

Varför ska man inte få vara nöjd när man gjort något bra? Hos de personer som tycker annat handlar det om avundsjuka. Jag brukar också berömma mig själv när jag gjort något bra; ”Satan vad jag lyckades med detta!” och ”Detta blev oförskämt bra!” är uttryck jag använder ofta.

Bara för att du inte kan själv och känner dig misslyckad ska du inte kritisera andras arbete. ”Get a life, för fan!”

Jag gillade Salem Al Fakirs genombrott med ”This is Who I am” och det senaste han gjort med början i Melodifestivalen är också grymt grymt (ja x2, that’s right). Det var jävligt synd att vi inte skickade honom till finalen istället för fiaskotjejen Anna Bergendahl, fan vilken besvikelse.

”Keep on Walking” är en helt genial låt, lyssna och tänk efter, det har jag gjort. Vad jag kom fram till? Ja du, ssch!

”I was aiming for the sky, ended up flat on the ground”.

…hur många gånger har man inte gjort det liksom?

En absolut favorit från Salems senaste platta är ”4 O’clock”. Det får avsluta denna lilla betraktelse.

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar