Meny Stäng

Etikett: Katter

Fre…lör…torsdag

Idag blev det att gå upp tidigt för att åka till kontoret. Jag vet inte vilken dag det var idag men vi jobbade bara halvdag.

Väl hemma blev det lunch, korv och spagetti. Fint det vettu! Sedan kom Jennys syster Hanna på besök, alltid lika trevligt. När Hanna gått begav sig Jenny och jag in mot staun för att köpa kattmat. Blev det någon kattmat? NEJ! För Netto-jävla-Zoo har bara ett märke och det är självklart det dyraste. Så vi fick vända om igen och cykla till Giraffen. Där blev det ett stopp på Coop för att köpa bea-sås (nej jag kan inte stava hela namnet så jag kör på säkra kort), Lohmanders givetvis, godaste bean i Sverige. Efter det ett besök på Systemet – idag blev det rosé kvällen till ära. Sedan kattmaten då, som vi köpte på Djurkompaniet – en mycket bättre djuraffär.

Hemma igen tog vi ett varmt bad efter den kyliga cykelturen. Sedan skjuts in med lite nypotatis (Egyptisk) och i väntan på att den skulle bli klar ett parti Yatzy. Greta tittade på men hon kan inte reglerna utan ville mest leka med tärningarna.

När vi stekt på ett par vegosnitzlar kunde middagen avnjutas i stearinljusens sken och jävlar vad gott det var. Är det något Jenny och jag är bra på (och då ska du veta att vi är bra på mycket) så är det potatis i ugn.

Sen blev det lite mer rosévin, ostbollar och jada jada…nu ligger vi i sängen och Jenny snarkar redan.  

      

   

Sjysst hylla

Dagen började med en frisk promenad (dags att ta tag i fysiken plus; luft är bra).

Sedan for vi till Ikea där vi inhandlade en hatthylla och en hylla till badrummet. Hyllor är bra för man kan ställa saker under så sakerna inte behöver stå på golvet och andra olämpliga ställen.

Nyss kom Greta och var söt, nu ligger hon på min mage och sover.

Riktiga vänner

De här två gör verkligen allt tillsammans. Äter, sover, skiter, leker etc.

  
 

Soff-mys

Ikväll myser vi i soffan igen. 3 av 4 är inte okej, men det får gå.

 

Mys och katter

Det har varit en jättemysig dag med fika med Jenny och hennes lillasyster vilket var jättetrevligt. Lite nya kläder blev inköpta, eller de var jättenya faktiskt (kanske visar dem senare). Sedan har det varit smått förvirrat under kvällen känner jag, men de bitarna faller nog på plats.

Orkar inte skriva mer så jag bjuder på lite kattbilder istället. Kulan och Greta är riktiga vänner även om Kulan är tvungen att väsa till och morra ibland när Greta blir för mycket. Shit, till och med jag tycker hon är för mycket ibland och då har jag ändå betalt pengar för henne! Det är i alla fall kul att se att de kommer så bra överens för det mesta.

Greta och Kulan

Greta skelar ibland men är söt ändå

Kulan får stå ut med mycket, men egentligen älskar han Greta

En del fixat

Om det var sovmorgon igår så var det verkligen sovmorgon idag. Vi gick upp runt 12, men vi behövde nog det båda två.

Sen var vi faktiskt så flitiga att vi nästan kompenserade för den sena uppgången. Efter ”frukosten” började vi fixa med att organisera alla kläder som varit utspridda lite här och där. I klädkammaren, i sovrummet, i garderoben och vi har inte riktigt haft koll på vad som ligger var. Men nu ordnade vi det riktigt bra där var sak har sin plats.

 
Igår tvättade vi så idag var det en hel del ren tvätt som skulle vikas, det gjorde vi.

Efter allt fixande hemma kände vi för lite frisk luft så då tog vi en promenad på sisådär 5 km. När vi kom hem var vi välförtjänta av ett varmt bad, så vet du? Det tog vi ett också.

 
Till middag blev det pannkakor med hallonsylt och här kommer ett hett tips för dig som aldrig har provat; kanel och socker. Jag hade aldrig testat förut men det var riktigt gott. MEN hallonsylt är liiite godare. Medansvar vi åt kollade vi klart på en film vi började titta på igår, Solstorm. För dig som inte vet så handlar det om en frikyrklig by i norra Sverige där en pastor blir konstigt mördad. Jag tyckte den var sådär, men Jenny tyckte den var bra.

 
Resten av kvällen var bara mys. Vi åt havregrynsgröt kokt med socker, kanel och rivet äpple. Ytterligare en grej jag aldrig provat men om jag tyckte var riktigt god.

   
 

Imorgon ska jag ringa några viktiga samtal angående jobb och uppdrag. Dessutom ska jag skicka iväg ett förslag på ett annat uppdrag. Jävligt spännande att se vad de tycker!

Tjong i medaljongen!

En bra torsdag

Dagarna flyger förbi och det är svårt att hålla reda på villen som är vilken.

Igår var verkligen en bra dag. Frukosten var inget att hänga julgranen för jag har alltid svårt med aptiten på morgonen och nu när jag mår sämre är det ännu värre. Så det blev bara ett glas fil.

 

På eftermiddagen åkte Jenny och jag hem för att träffa Angelica vilket aöltid är trevligt. Det är så skönt att kunna släppa fasaden och kunna prata fritt om hur man mår och annan skojig skit som andra kan ha svårt att förstå. Det har gått ett år sedan vi träffades alla tre, men det känns som vi lär känna varandra bättre och bättre hela tiden. Resten av kvällen var det bara mys som gällde för Jenny och mig. Det är så satans svårt att vara ifrån vara dra när man är van att alltid vara nära.

 
Några andra som blir bättre och bättre kompisar är Hercules och Greta. De har börjat ligga och sova tillsammans vilket är kul att se eftersom jag inte att Kulan skulle acceptera en ny katt över huvud taget.

 
Just det, Jenny och jagvar på loppis häromdagen. Jenny hittade ett par byxor och en bok oxh jag hittade en snygg ask/låda att ha mina PM-pennor i. Det var kul!

  
 

Gick hem kl 11

Måndag och dags att gå till jobbet igen. Jag mådde dessvärre så dåligt att jag inte fick ett piss gjort och gick hem redan klockan elva.

 

Väl hemma åt jag lunch, gröt stod på schemat så det var bara att ställa sig vid spisen. Till gröten slökollde jag på ”Vem vet mest?” (jag vet, jävla pensionär) och det har jag fortsatt med tills för en sisådär 20 minuter sedan då jag tvingade mig själv att ta tag i köket. Jag diskade, torkade av bänk och spis samt bar ut sopor. Efter det sopade jag upp en omgång sand som katterna envisas med att sprida ut över badrumsgolvet.

 

 
Apropå katter; idag behagade Hercules att lägga sig i mitt knä och gosa när jag satt i soffan. Jag tror det är första gången sedan Greta kom hem – trevligt!

 
Apropå Greta; hon har blivit väldigt gosig och lägger sig gärna i knät och sover hon också numera – trevligt!

 

Tydlighet är ett måste

Jag kände mig oroad över att våra besökare inte skulle veta var de skulle torka sig efter att ha tvättat händerna när de hade utfört sina behov som att till exempel släppa avföring. Då var jag smart ser ni, jag satte upp små lappar så att alla ska förstå.

Vem som ska torka sig var.Även vår katt, Hercules, behöver ju både urinera och släppa avföring så för att han inte ska behöva göra det på mattan eller i en sko löste jag det som bara jag kan göra.

 

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar