Meny Stäng

Etikett: kök

Storvikskaka

Ikväll bakade jag äppelkaka. En favorit från barndomen. Jag minns hur jag stod där vid diskbänken om kvällarna och åt en eller två bitar i smyg med ett glas mjölk. Jag fick givetvis äta äppelkaka när jag var barn, men kanske inte hur mycket jag ville.

Nu äter jag hur mycket jag vill. När jag har bakat den själv.

Häll

Imorse ringde vi djursjukhuset så fort det öppnade eftersom Hercules blivit sämre under helgen (han opererades ju i onsdags). Han har varit så hängig och haft så ont i munnen att han varken har kunnat äta, dricka eller tvätta sig.

De ville att vi kom in med honom så de kunde undersöka honom. Veterinären tyckte att han skulle stanna på sjukhuset, åtminstonde över natten, så de kunde göra rent i munnen och undersöka ordentligt och ge honom dropp för att återställa vätskebalansen, ge honom smärtlindring och få honom att komma igång att äta igen. Förhoppningsvis får han komma hem imorgon, men det är inte säkert, det viktiga är att han pigg se till och börjar äta ordentligt. Stackarn har gått ner 700 g på tre dagar, vilket är jättemycket för en katt.
Det positiva idag var att vi fick en ny spis, men häll – fräscht!

Greta är i alla fall pigg och glad även om det märks att hon saknar Kulan så är hon gosig och social. Skönt!

  
   

Rostig spis

Våran spis är rostig, det ryker och det luktar konstigt. Den är äcklig och man vill helst inte laga mat på den. Utan mat dör man dock och köper man man ute varje dag går man i konkurs.

Vi gjorde en felanmälan häromdagen och idag kom bovärden och ringde på. Han stannade dock i hallen och ställde några frågor om spisen.

Vi sa att spisen är äcklig och han sa ”vi byter ut den”.

Å tack å tack, sa vi då.

  
   

Dom guldiga bullarna

Idag har mamma stökat i köket igen.

Med första advent nästa helg var det dags att baka lussekatter. Med en ljuvlig saffransdoft som ackompanjemang raskade mor på för att få dom guldiga bullarna färdiga.

Rulla rulla.

Pet dit med russinen.

Pensla pensla.

Skjuss in i ugnen!

Bänken fylld med guldiga bullar.

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar