Meny Stäng

Etikett: konst

Senaste tiden

Tänkte summera lite vad som hänt senaste tiden så här kommer en kort resumé.

Häromdagen besökte jag vad som kanske möjligtvis eventuellt kommer bli min nya arbetsplats. Det var kul att se hur det ser ut och hur de har det. Om du undrar vad som finns i alla lådor så är det tv-skärmar som ska visa reklam, mer än så tänker jag inte avslöja.

Nya jobbet kanske

Jag håller på att gräva upp några fula vinbärsbuskar som finns i ”våran” rabatt vid uteplatsen. Tanken är att göra plats åt fina blommor och någon eller några nya roligare buskar.

Rabattprojektet

Mitt måleri har satt lite fart. Jag håller just nu på att avsluta alla tavlor som jag påbörjat men som sedan bara stått och samlat damm. Ett kanske inte så kul projekt eftersom jag har massa nya idéer som jag vill påbörja men ändå kul att få tavlor färdiga som jag jobbat med ett tag…eller som stått för länge kanske.

En av tavlorna som är på gång

Att jag töjt mina hål i öronen har säkert många lagt märke till men det är faktiskt ingen som sagt någonting till mig om dem. Om det beror på att folk tycker det är fult eller inte låter jag vara osagt men som vanligt så säger jag; ”Det retar alltid någon” och då är jag nöjd.

Röjning och nytt hål

Från bilar till planeter

Dagen började med att jag var skittrött men jag kämpade mig till bilverkstan ändå. Servon gick nämligen sönder häromdagen och för att inte hela styrningen ska säcka ihop behöver pumpen bytas. Så på måndag ska den vara hemma så de kan fixa skiten.

Bilens servo är paj

Jag har väntat länge men numera kreativiteten är på topp och jag har energi i överflöd var det daga att plocka upp minamålargrejer. Färger, penslar och verktyg behövde någonstans att ligga och stå. Någon form av möbel var tvunget att införskaffaS så jag gav mig ut på secondhand-turné.

Det blev en tur till Lindra, där hittade jag två potentiella möbler, men för att inte missa något åkte jag till Stadsmissionen där jag hittade ytterligare en möbel som skulle passa men som inte kändes helt rätt. För att vara helt säker på att hitta något bra körde jag till Kupan också för att vara 100%. Men på Kupan fanns inget särskilt fint, bara ett litet bord för 15 kr som kunde funkat, men efter allt tittande bestämde jag mig för en av möblerna på Lindra.

Så jag åkte dit och köpte skiten, ja skiten, för när jag kom ut på parkeringen och skulle kontrollera lådorna så gick inte alla att öppna, en var låst. Jag gick in igen och förklarade och då plockade de fram två stora burkar med drygt 300 nycklar som de tyckte vi skulle prova men då sa jag nej. Vad trodde idioterna liksom? Så det blev att åka tillbaka till Stadsmissionen, för den lådhurtsen/sängbord/byrån var faktiskt snyggast när allt kom omkring.

Just det, på Lindra hittade jag en låda som jag tänkte ha färger i, alltså tuber, men den visade sig passa perfekt till sprayflaskorna (i alla fall så länge jag inte har för många).

Målarhörnan

Låda till sprayflaskorna

När jag ställt iordning allt i min lilla målarhörna var det dags att testa sprayfärgerna. Jag hade provat lite dagen innan men efter några tutoria-videos på Tuben insåg jag att det går att göra så mycket mer. Jag testade vad jag lärt mig och…ja…det blev väl hyfsat för att vara första gången.

Första spraypaint alstret

På eftermiddagen var Jenny hemma. Vi lagade till en smarrig scones-pizza, vad gott det är!

Scones-pizza

Min kreativa hörna

Nu har jag äntligen kommit i ordning i min kreativa hörna, eller ”My Creative Corner” som vi säger i branschen.

Grafisk formgivning i både digital och analog form kan man väl säga. Jag hittade en perfekt hylla på Retrå idag, det är den vita i mitten som färger och penslar står på. Jag tycker allt smälter ihop ganska bra längs väggen, eller vad tycker du?

My Creative Corner - min kreativa hörna

Dator, oljefärger, staffli och ett NES, nu är jag jävligt nöjd och allt känns jättebra!

Det enda som fattas nu är Commodore 64:an. Jag ska skaffa ett ordentligt hyllsystem, jag vet precis hur men inte när.

Så jävla mycket kött

Här om dagen lagade jag till en ordentlig lunch. Två stycken fläskkotletter, 100% svinkött, och klyftpotatis till det.

Jag köpte färdigmarinerade kotletter som egentligen är tänkta att grilla men jag stekte dem på hög värme istället.

På kotletterna hällde jag ordentligt mycket Caj P Marinad/Grillolja och fräste på ordentligt på plattan.

Eftersom det blivit lite av min grej att publicera äckliga matbilder på mat så kommer här en bild av min måltid. Här kommer varsågod…

Grejen med foton på mat är att det är allmänt känt att det är grymt svårt att få det att se aptitligt ut. Varför då försöka, låt det se ut som det gör; Fruktansvärt köttigt och ”flåtigt”.

Ni undrar säkert hur det smakade. Det var sjukt jävla gott kan jag säga. Våga släppa loss i köket med kryddor, oljor och skit för det är värt det. Promise!

När jag samlat tillräckligt många ”Äckliga matbilder” lovar jag att försöka få en utställning på Kalmar Konstmuseum. Det kan vara ett bra bryt som passar in väl bland bajset de visar nu. Jag har visserligen ingen aning om vad som är aktuellt just nu men det kan vara en kul grej tänkte jag. (Jag vet visst men det passar inte in i resonemanget.)

Jag tänkte mig stora canvastavlor. Tänk er dessa med äcklig mat på och kanske några stänk av olivolja i kanterna som gör dem svåra att hantera. Bara att ta i dem blir en svår upplevelse hos personen i fråga. Det kommer rinna om bubbelplasten som de är inslagna i och man vet inte riktigt om det ska vara så eller inte. Kan inte det vara kul bara det?

Det blir att ringa…
Bengt Olof Johansson, museichef på KK.
Telefon + 46 (0)480 42 62 70
bengt-olof@kalmarkonstmuseum.se

Vill ni stötta mig på vägen kan ni ju ringa och tipsa om ”Äckliga mat bilder”-mannen Jesper Nilsson.

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar