Meny Stäng

Etikett: läkare

Jag fick läkaren att gå med på det

bort-med-litium

Jag var hos läkaren idag för att följa upp medicinförändringarna som pågår. Mitt mål är att ta bort Lithium som är en effektiv men lurig medicin. Den kan även påverka saker i kroppen, som olika organ. Jag har redan fått försämringar på sköldkörteln. Samt att man inte kan äta viss mat och ta vissa andra mediciner, ex. vissa värktabletter. Dessutom får den mig att känna mig så jävla likgiltig hela tiden.

Som du (som trogen besökare) vet har jag bipolär sjukdom (därför jag käkar Lithium) och då har jag vissa perioder då jag är väldigt uppåt (hypomanisk*) eller perioder där jag är deprimerad.

Grejen är att Lithium tar bort både toppar och dalar vilket lätt får en att går runt som en likgiltig zombie. Eftersom jag har flera mediciner mot min bipolära sjukdom så är det svårt att veta hur den ena eller andra påverkar mig och mitt mående. Men en sak vet jag och det är att Lithium plockar bort BÅDE toppar och dalar vilket inte är optimalt då mitt stora problem alltid har varit depressioner. Hypomanier har jag haft många också men eftersom det ”bara” är hypomanier kan jag leva med det. Därför vill jag ta bort Lithium och förhoppningsvis känna mig mer uppåt men med fortsatt medicinering mot depression.

Tillbaka till läkarbesöket: Jag fick läkaren att gå med på att plocka bort Lithium. Den måste dock trappas ut långsamt vilket innebär att jag inte kommer bli av med den förrän slutet av juli, med nedtrappning med en tablett per dag månad för månad tills jag inte tar några alls. Sedan hoppas jag känna mig glad på riktigt och kunna känna mig lycklig över saker och vara lite sprallig (som bara jag kan).

* Hypomani är en lindrigare form av mani. Det innebär att jag bland annat känner mig glad och upprymd, energifylld och full av idéer, men tar samtidigt förhastade beslut ibland.

Alldeles för sent

Idag gick jag upp alldeles för sent så det blev inte mycket gjort förrän det var dags att åka till läkaren för att få en förnyad och uppdaterad sjukskrivning.

Senare cyklade jag och Jenny och handlade inför lördag, jag ska ha en liten bjudning för att fira födelsedagen. Kommer gör både min och Jennys familjer. Jag tyckte först att det inte var något att fira och ville inte göra nån stor grej av det. Men nu tycker jag att det ska bli trevligt.

Eftersom det var så fint väder och det är ljust så länge så tog Jenny och jag en promenad vid 18-tiden. Det var skönt och känna bra att röra på mig något varje dag. Dessutom behöver man D-vitamin för att hålla humöret uppe och det får man av solens strålar, ser du. 

Läkarbesök  Handla mat  Vårsolen lyser och värmer  

A walk in the park  Kalmar slott glöder i solen  
 

Fullspäckat

Den här dagen kan beskrivas med ett ord; fullspäckat.

Först på morgonen: Diabeteskontroll hos läkare.

Sedan hem och sätta mig vid datorn för att jobba.

Mitt i alltihop ringer min arbetscoach och säger att mina handläggare på Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan står på kontoret redo för möte. Så det var bara för mig att hoppa på cykeln och sätta mig ner för ett samtal kring min framtid. Det kommer ske ganska stora förändringar som jag inte orkar brerätta om just nu, men det är positiva saker som är i görningen.

Efter det kom Angelica så vi kunde fira hennes födelsedag ett par dagar för sent. Det blev sushi, presentöppning, spel och många andnöds-skratt, som vanligt.

Lite jobbsamtal på det, promenad till affären och två mikropopspåsar senare ligger jag nu i sängen trött som fan rent ut sagt.

Gnatt!


I väntan på diabetesläkaren.

Jag vet inte varför Angelica alltid ser så knasig ut på bild, kanske är något med ljuset.

Greta ville vara med och spela Skipbo men hade lite svårt med reglerna.

Limbo och otillgängliga läkare

Jag vaknade med ångest i morse men valde ändå att gå till jobbet. Jag tänkte att lite arbete får mig att tänka på annat, jag behöver pengarna och andra värdsliga ting.

Det var ett jävligt dumt beslut, jag fick visserligen en del gjort, men jag tvingade mig själv från att bryta ihop i 1 timma och 40 minuter (kanske). Efter det bestämde jag mig för att gå och hämta ut min medicin Alimemazin (låter som en jävla trollformel). Väl på apoteket hade inte min läkare skrivit ut recept som vi kommit överens om. Jag försökte nå min läkare på telefon men han svarade inte.

Ångest och sätt att dämpa den

Jag vände tillbaka till jobbet med hopp och vilja att kämpa mig igenom dagen utan medicin. Det höll i cirka 1 timma och 45 minuter till, sedan erkände jag läget för min chef som gav mig tillåtelse att gå hem. Jag försökte nå min läkare igen men fick inget svar på telefonen.

Väl hemma ringde jag till min läkare säkert 5 gånger men fick inget svar. Den sjätte gången svarade växeln och gav mig beskedet att han var på ”tjänsteärende” och återkommer kl 16.40. Naiv som jag var satte jag hoppet till den tidsram om 20 minuter att nå honom då, men tror ni han svarade när jag ringde kl 16.46? Självklart inte, jag är säker på att han åkte hem till familjen redan kl 16.

Nu sitter jag här och velar mellan att peta i mig sömntabletter för att somna, sticka och köpa en flaska sprit eller cykla bort till psykakuten. Det här är limbo mina vänner, limbo på högsta nivå.

Tabletter och skit

Min läkare har failat med att skriva ut recept två gånger nu, på en vecka.

Jag är i behov av tabletter för att kunna sova. Nu har jag bett min läkare skriva ut nytt recept två gånger och han har misslyckats båda gångerna. Nu är jag riktigt förbannad för det tar på orken det här.

Bedtime tea får mig att varva ner

Det kommer bli problem med sömnen de närmaste dagarna. En lite tröst och ett tappert försök gör jag ändå med ”Bed time”-te. Det lugnar nerverna och får mig att komma ner i varv lite i alla fall.

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar