Meny Stäng

Etikett: Lampor

Må det vara ljus

Idag var Jenny och jag på Lindra. Vi letade julsaker i huvudsak, typ ljusstakar och tomtar, du vet.

Vi hittade en lampa till att ställa på byrån i hallen. Den var fin tyckte vi båda så vi slog till och köpte den. Tycker du den är snygg?

Gällande julsakerna så hittade vi ett par grejer inom den kategorin också, men då får du inte se förrän det är dags att julpynta, det är någon gång runt första advent har jag hört.

Lampan på byrån i hallen Hallbyrålampan i närbild Lampan på hallbyrån

Den mest underbara

Igår natt sov Jenny hemma för första gången sedan hon blev inlagd, drygt en månad sedan. Helt jävla otroligt vad underbart att få somna bredvid henne och vakna av hennes händer mot min rygg. Jag är så kär i den tjejen så det går inte att beskriva med ord. Hon är den sötaste och mest underbara människan jag vet.

Sötast i världen

När jag lämnat tillbaka Jenny till Psyk så tog jag en cykeltur, först till stan och Lindra för att kolla efter en ram till en av mina tavlor som vi ska hänga upp i lägenheten. Jag hann även förbi Clas Ohlson för att köpa ”betongkrokar” och en ny lampa till vår nyinförskaffade fönsterlampa i köket.

Lampan i köksfönstret

Då jag inte hittade någon ram på Lindra så styrde jag kosan mot Kupan istället. Där fanns en ram som passade men den såg inte ut som ramen jag har i huvudet så jag köpte den inte.

Jag får så tydliga bilder i mitt huvud över hur saker ska se ut och lyckas jag inte få till det exakt så så blir jag besviken. Jag vet att det är skadat och jag är nog tvungen att kompromissa lite här. Jag ska nog köpa ramen på Kupan och spraya den med guldfärg så blir det i alla fall näääästan som jag tänkt.

När jag kom hem lade jag på ny jord, eller dressade, på rabatten vid uteplatsen. Tack mamma och pappa för jorden, eller dressingen, ni är bäst!

Dressad rabatt

När det var klart satte jag lökarna jag fick av Jenny i spontanpresent för ett tag sedan. Jag är sugen på att plantera mer, skapa konst i rabatten med stenar, sand och grus, ja allt som finns. Även här har jag tydliga bilder i huvudet av vad som går att göra. Till våren kanske det blir verklighet.

Lampor är viktigt

Vi behöver ljus för att må bra. Nu på sommaren kanske det inte är så viktigt eftersom det är så ljust länge ute, men på småtimmarna är det alltid mysigt att tända någon fin och stämningsfull lampa. Men palla ha taklamporna tända hela tiden, det blir liksom för mycket. Därför gillar jag mindre lampor, en golvlampa eller gärna en bordslampa. Det kan göra mycket för både rummet och stämningen. Både att det ger rummet karaktär och ser bra ut så skapar det en trivsam atmosfär i ditt hem (oj,vad poetiskt och kultiverat det lät, men det är ju fan så). Eftersom vi nyligen flyttat och fortfarande kompletterar och bygger på inredningen för att skapa det hem vi vill ha och trivas i så kollar jag hela tiden efter nya grejer som kan passa in i den känsla vi vill ha hemma.

Jag gillar rena och tidlösa former, främst typ industristil eller något retro. Bara inte för snirkligt eller puttinuttigt. Jag kollade på nätet efter lite schyssta lampor och hittade en sajt som hade jäkligt mycket snyggt. Vad sägs till exempel om de här

Tuben från Watt & Veke. Snyggt att kombinera med olika ljuskällor i retrodesign.

Bordslampa Tuben

Dome från Wallbergs.

Bordslampa Dome

Mmm, får suga på den karamellen, kanske blir någon av dem…eller rentav båda.

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar