Meny Stäng

Etikett: lund

Sitter här på tåget

”Sitter här på tåget ser hur meter blir till mil…”

Jag är påväg med tåget till Lund. Jag ska hälsa på min bror och min brorson strax utanför. Det är sällan vi ses så jag ser verkligen fram emot att spendera helgen med dem. Vad som händer återstår att se. Blir det hard labour på den lilla hästgården eller lek och skoj med lilla Alexander? Förhoppningsvis mer lek än jobb (no offense brother).

Jag är alltid nervös och får faktiskt lite ångest när jag ska ut och resa trots att jag är ”världsvan” (som min älskade flickvän brukar säga). Men när jag väl sitter på tåget, flyget eller båten så blir jag lugn. Onödigt att stressa upp mig, tänker jag varje gång, ändå blir det så.

Nu längtar jag tills jag är framme och får träffa den lilla familjen. Peace out!

Något att lyssna på på vägen…

Förra veckan

I måndags var jag på ett möte som är en del i en stor förändring i mitt liv. I torsdags var ett annat viktigt möte angående samma grej. Jag är nervös som fan över det här men samtidigt är det skönt att det äntligen händer något så jag tar mig framåt.

Tisdag och onsdag då? Jo, då åkte Jenny och jag ner till Igelösa i Skåne för att hälsa på min bror, hans tjej och deras bebis, min brorson. Det kändes äntligen verkligt och jag höll nästan på att gråta när jag såg honom första gången. Han är så jävla söt och gosig tycker jag. Dessutom har han ett stort register av ljud och rörelser som fick en att skratta flera gånger. Fatta att min storebror är pappa nu!

alexander-sover

jag-o-jenny-med-alexanderalexander-vaken-i-vagnen far-o-mor

I onsdags tog jag och Jenny en tripp till Lund för att titta lite. Jenny har aldrig varit där och jag var där för så länge sen att jag knappt kommer ihåg hur det ser ut. Vi gjorde inget särskilt, gick mest runt och tittade. Vi var inne i domkyrkan vilket  var en mäktig upplevelse – så stor och pampig. Jag blir alltid imponerad av så gamla byggnader. Kyrkan är byggd på 1100-talet. Hur fan lyckades man liksom, det är ju inte som de hade verktyg och hjälpmedel som nu, det är skickligt. När vi var i Lund passade vi även på att ta en fika på Espresso House – satan vilken god frapino de har där.

jenny-pa-espresso-house lunds-domkyrka-ext lunds-domkyrka-ljusstake-jenny

Igår blev det en tripp till Öland för att hälsa på min farbror och hans fru. Det var alldeles för länge sedan jag var där, men det blir liksom av någon anledning inte riktigt av. Som en överraskning var mina föräldrar där. Det blev en härlig fika i sommar solen OCH blåsten (Solen och vindarnas ö, vet du). Innan vi åkte hem fick jag ett par tavlor som min farfar har målat. Jag är så imponerad av vilken duktig konstnär och hantverkare han var, det är synd att jag inte hann träffa dem mer innan de gick bort så jag kunde komma ihåg dem bättre, både farfar och farmor. Men det är kul att ha andra minnen från dem.

hemma-hos-rune-annbritt

Hundvakt i Skåne

Igår tog jag tåget ner till Lund för att besöka min bror och hans sambo. De behövde hundvakt i helgen så jag ställde upp. Mango och Atos är de mest lydiga hundar jag känner till så det är inga problem att passa dem.

Min bror och hans sambo är nu på bröllop och kommer inte hem förrän imorgon. De har lämnat mig ansvarig för hundar, katt och hästar (tydligen).

Det går dock ingen nöd på mig, innan de åkte förberedde min käre bror lyxmiddag till mig. På menyn stod rådjursbiffar med fetaost, kokt potatis, svampsås och en smarrig sallad. Fixat och färdigt för att bara värma i mikron. Det var det godaste jag ätit på länge!

Nu sitter jag och chillar i tv-soffan och det lär jag nog göra resten av kvällen. Det blir nog lite äppelpaj snart för det svängde brorsan ihop igårkväll. Han är bra fantastisk min bror.

Rätt svar i den lilla tävlingen om hur många ”och” som fanns i förra inlägget är sex (6) stycken. Det kom bara in en gissning på fem stycken, då glömdes det sista och:et i frågan bort, klurigt va…tyvärr, ingen vinnare den här gången.

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar