Meny Stäng

Etikett: mac

Jävla iMac

Jag har haft en och samma dator sedan 2010. Det är en iMac 27″. Sedan över ett år tillbaka har den jävlats med mig, varit seg och stängt av sig själv helt utan vidare.

För några månader sedan köpte jag en extern hårddisk för att ta backup på allt jag vill spara. Det var enkelt fixat men sedan har jag dragit mig för att fortsätta återställningsprocessen tills ikväll. Tror ni det går bra eller?

Jag har försökt starta den i återställningsläge fyra gånger och NU kom jag rätt. Men just nu sitter jag igen och väntar, väntar och väntar på att skivverktyget ska hitta mina diskar. Varför tar det sån jävla tid allting, fatta att jag behöver blåsa den här datorn.

Förhoppningsvis är den mer samarbetsvillig när jag återställt allt och installerat OS X på nytt.

HÅLL DINA TUMMAR!

Update:
Just nu precis faktiskt så kom skivorna upp, nu ska jag radera. Muuahahahaaa!

Ni har jag formaterat och börjat installera OS X igen, bara 1 timme och 25 minuter kvar.

imac

keyboard

osx-install

Köp, köp, köp…

Tänkte dra en resumé av min vecka på iTunes och summera de inköp jag gjort. Till att börja med ”Tweetbot for OSX” som är en fenomenal app för att hantera Twitter. Jag köpte iPhone– och iPad– versionerna för en vecka sen kanske och nu köpte jag OSX-appen för 149 kr. Jag har aldrig köpt en så dyr app men det var helt klart värt det för den är så jävla bra. Det bästa är att den synkar var man är i feeden via molnet så om du lämnar feeden på iPhonen så hamnar du på samma ställe där du slutade när jag kollar senare på ex. min iMac, så jävla smidigt!

Veckans appar: Tweetbot och Jamaicanize

Sedan köpte jag en intressant app som heter ”Jamaicanize – Jamaican Patois Translator” (15 kr). Den översätter mellan engelska och patos (jamaicansk engelska). Inte för att jag behöver det särskilt ofta och har inga nära planer på att åka till Jamaica, men det kan vara kul ibland och jag har bestämt att någon gång i livet ska jag åka till Jamaica och då är det ju super att man kan kommunicera med lokalbefolkningen på deras egen ”dialekt”, super!

Ett annat köp jag gjorde var Tribal Seeds självbetitlade album innehållandes en av världens bästa låtar ”Dark Angel” (99 kr), lyssna på den, den är grym. Introt är så jävla mäktigt att ögonen tåras.

Fan va gutt Apple: OS X Lion för 229 kr

Häromdagen utannonserade Apple OS X Lion. En uppgradering kan göras från 229 kr, fantastiskt.

Apple OS X Lion

Det ska tydligen gå att ladda ner och uppgradera genom App Store. Räkna med mig, jag är så jävla sugen på’att!

Mer info

Kod – textredigerare för programmerare till OSX

Äntligen har jag hittat en textredigerare att programmera i för OSX som är värd namnet. Den heter helt enkelt Kod.

Kod har stöd för de vanligaste programmeringsspråken och färgkodar på ett intiutivt sätt så det blir lätt att hålla koll på både taggar och variablar.

Kod, en jävligt bra editor för Mac OSX.

Jag tänkte bara tipsa dig som har Mac om att Kod finns och att jag tycker det funkar jävligt bra. Vill du ha djupare information besök kodapp.com.

iGår micro-Sim, iDag iPhone

Så var den då här – The jPhone, min egen iPhone 4.

För inte alls länge sedan köpte jag en iMac och här om dagen beställde jag en iPhone 4, idag anlände den till Kalmar och till min hand.

Här kommer lite fotokonst, bara för att jag kan.

Skrivbordet är komplett.

Det matchar ju.

Min iPhone = The jPhone.

…jag vet att jag inte är först eller att min iPhone 4 inte är unik, men jag ska inte sticka under stol med att jag är lite stolt.

😉 – Nu känner jag mig lite mer som en riktig AD.

Nu har jag uppdaterat till iLife 11

Tänker du också uppdatera har jag ett tips.

Om du som jag har köpt uppdateringen till iLife 11 till din Mac har jag ett tips.

Innan du startar iPhoto ska du ladda ner uppdateringen 9.0.1. Det undanröjer risken att alla dina foton raderas.

iPhoto 9.0.1

Ladda ner här.

Efter det lilla jag har använt nya iPhoto kan jag säga att det är helt klart värt både möda och pengar.

iLife 11 beställt

Igår fick jag upp info om en uppdatering på min Mac, iLife ’11.

Eftersom jag precis köpt min iMac fick jag köpa uppdateringen för 79 kr som annars kostar 495 kr, jag tycker det är helt okej. Läs mer om nya iLife.

iLife `11.

Däremot har jag lite ångest för att OS X Lion släpps till sommaren, skulle jag väntat ett halvår med att beställa min dator? Njae, nu har jag den och det känns helt klart värt att ha haft den i ett halvår än att sitta och dumvänta på ett nytt operativ, så mycket kan det omöjligt skilja sig. Den som har råd med Lion får väl se.

Jag ser fram emot iLife ’11 som jag vet kommer innehålla mycket som Lion gör och vara en superuppdatering mot nuvarande iPhoto, iMovie unt so weiter.

OS X Lion – som jag trodde

Apple har smygpresenterat nya OS X Lion.

Det var tre timmar kvar till avslöjandet och jag gissade rätt att det nya OS X är betitlat Lion. Apple har offentliggjort en ”smyg-förhands-titt” på det nya operativsystemet OS X Lion. Du hittar mer information här och det ser jävligt bra ut.

OS X  Lion

Mediacentrerat, fullskärmslägen för mediahantering och import av HD-format….jada jada, som ni förstår tekniskt mumbi-jumbo för den som inte är insatt samtidigt som det verkar helt jävla fantastiskt för sådana som mig.

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar