Meny Stäng

Etikett: marknad

Kalmar marknad 2017 – Fredag

Första marknadsdagen på Kalmar marknad, som håller på i dagarna tu, dvs Fredag  28/7 och Lördag 29/7.

Jenny och jag var där igår. Det är mycket samma saker i flera stånd så egentligen behövs bara 10 stånd (det har jag säkert skrivit förut i något inlägg, men nu är det aktuellt igen).

Jag hittade i alla fall ett par sköna haremsbyxor, har börjat gilla den typen av byxor mer och mer. För ett par år sedan kunde jag inte ens gå ut till närlivs i mjukisbyxor, nu lallar jag runt på stan i dem.

Jenny har sedan länge velat ha en viss typ av väska. När hon hittade en igår så köpte jag den till henne, en lite present kan man säga vilket alltid piggar upp förhållandet. Men inte för ofta och inte vid fel tillfällen. Där kommer din finkänsla in om du har någon.

Självklart blev det en påse godis också, marknadsgodis är fan det bästa godiset. Givetvis från Mariannelund, som mina föräldrar lärt mig (fråga inte varför).

mina-byxor-kalmar-marknad

jennys-vaska-kalmar-marknad-17

godis-kalmar-marknad-17

Byxorna

I förra inlägget skrev jag att jag hade köpt byxor på Algutsrums marknad. På en bild i inlägget publicerades en bild föreställandes en ställning med byxor med ett par byxor mer framträdande. Många har hört av sig och trott att det var de byxor som syntes på bilden som jag hade köpt, så var inte fallet.

För att räta ut alla frågetecken en gång för alla kommer här en bild på byxorna som jag köpte. Varsågod!


Anställd

Idag var ingen vanlig dag dör idag började jag jobba. Jag har ju jobbat tidigare under våren men då som frilans, nu är jag anställd, vilket är en trygghet. Det känns skönt att finnas i ett sammanhang igen, att få in rutiner och att känna att jag behövs. Riktigt kul att få äran att jobba med det härliga gänget på Media 4 You.


Efter att jag slutat jobba, som jag gör klockan tolv, åkte jag till Angelica där Jenny redan var. Där blev det kaffe och garv åt saker som normala människor inte skulle fatta ett skit av. Sedan hemfärd för en enkel lunch för att sedan styra bilen till NetOnNet och lämna tillbaka skruvdragaren som vi köpte igår. Smarta människor köpet det de behöver för stunden och lämnar tillbaka när de är klara med uppgiften. Ett tips till alla snåljåpar där ute, eller fattiglappar.


Idag var det marknad i Algutsrum (Öland) så dit åkte vi också. Det fanns inte mycket roligt men jag köpte varsina byxor till Jenny och mig och så givetvis det traditionella marknadsgodiset.

Marknadsdagens inköp

Efter lite strul att hitta en bra parkering kom vi till slut fram till Löttorps Marknad. Far var inte nöjd med första parkeringsplatsen då bilen bredvid såg misstänkt ut. Misstänkt för att ha en slarvig ägare som skulle slå upp bildörren i sidan på ”pappas bil” och göra fula märken.

Det var en ganska stor marknad, många knallar och ett brett utbud av saker, grejer och skräp. Efter att ha gått runt hela marknaden och tittat, känt och klämt på presumtiva inköp gjorde vi en vända till för att besöka de stånd som hade den bästa produkten för att köpa.

Jag var dock tvungen att använda tärningarna en gång för att bestämma mig vilket bälte jag skulle köpa och av vilken knalle. Nu i efterhand så känner jag att tärningarna gjorde det bästa valet.

Resultatet blev;

1 st ”Kick-Ass Läderbälte” inkl. spänne (min egen kombo), 180 kr
1 st ”Astufft Läderarmband”, 120 kr 100 kr
2 st Linne (”Herrsingel”), vita, 100 kr
150 st Hundbajspåsar (för kattlådan), 30 kr
1 st Skohorn (långt, svart), 10 kr
ca 600 st Tandpetare, 10 kr
5 hg ”Marknadsgodis”, (Tack Mamma!)

För att tillfredsställa er fashionistor där ute kommer här även en bild på mig där jag bär både ”Kick-Ass bältet” och ”Astuffa armbandet”.

Varsågoda!

Idag är det marknadsdag

Ingen sommar är komplett utan ett besök på en riktig marknad. Eftersom jag missat både Borgholms, Algutsrums och Färjestadens marknader såg det mörkt ut ett tag. Jag hade till och med planer att åka så långt som till Emmaboda för att få besöka en marknad.

Här om dagen gjorde jag dock en fantastisk upptäckt i Ölandsbladet. Det var en annons för Löttorps Marknad den 10 augusti, idag alltså.

Så idag bär det av till norra Öland och till Löttorp som sagt. ”De’ ska bli spännand’ å se va’ den marken har å erbjud’ ”.

Fortsättning följer…

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar