Meny Stäng

Etikett: medicin

Diabetesläkaren sa både bu och bä

Jag var hos diabetesläkaren idag och fick både bra och dåliga nyheter. De bra nyheterna var att mitt långtidssocker (HbA1C) gått ner sedan senaste kollen. Nu ligger det mycket närmare, men inte inom, godkänd gräns (tankspridd som jag var lade jag inte värdet på minnet tyvärr, slarvigt).

Den mindre bra nyheten är att mitt kolesterolvärde är för högt. Så pass högt att jag fick tabletter mot skiten. Inte så roligt men förhoppningsvis får jag ner det med hjälp av tabletterna och genom att ändra min kost, med andra ord inte lika strikt LCHF. Så det ska nog lösa sig serru!

Simvastatin mot mitt höga kolesterol

Det blev ett besök på psykakuten

Igår var det ju riktigt risigt med mitt mående. Jag ringde psykakuten redan igårkväll men de hade sån väntetid att jag väntade med att åka dit. Sedan la jag mig på soffan och då somnade jag (jag hade tagit sömntabletter så det var inte så konstigt).

Idag vaknade jag redan vid 8 och försökte få tag på min doktor för att förnya mitt recept på Alimemazin (min behovsmedicin), men jag fick inget svar. Då bestämde jag mig för att åka bort till psykakuten.

Väl där fick jag vänta och vänta som vanligt, men till slut fick jag prata med en jättevänlig läkare. Hon berättade att min doktor var ledig/jobbade någon annanstans den här vecka så det var inte så konstigt att han inte svarade i telefon.

Läkaren på psykakuten förnyade receptet jag behövde och vi kom överens om att hon skulle lägga en ”bevakning” till min doktor, så förhoppningsvis kontaktar han mig på måndag, alternativt hör någon annan på beroendecentrum av sig så jag får hjälp. Hon tyckte det var bra om jag åkte hem till mina föräldrar i helgen så jag lovade att göra det.

Apoteket Berga Centrum

Det jävliga med Alimemazin är att den är ganska ovanlig och i regel har apoteken inte den på lager. Sjukhusapoteket hade den inte hemma men de upplyste mig att det enda apoteket i stan som hade den hemma var Berga Centrum. Jag cyklade hem och hämtade min segway och körde den ut till Berga Centrum för att hämta ut Alimemazinen. Jag var lite orolig att någon annan skulle hämta ut innan mig så det var slut när jag kom, men det fanns och det tackar jag någon gud för.

Nu kommer pappa och hämtar mig om cirka en timma. Jag är lite lugnare men känner mig fortfarande orolig i kroppen.

 

Promenad, droger och nudlar

Jag tog mig en power walk efter jobbet idag, det känns skönt att vara igång med träning och shit igen nu efter semestern.

På väg hem stannade jag till vid Giraffen för att hämta ut lite medicin, eller lite och lite föresten, det  blev en hel del.

En hel del medicin

Väl där, på Giraffen alltså, passade jag på att köpa lite mat också, jag måste få ordning på min kosthållning (som jag skrev tidigare idag). Det blev en hel del nudlar, sen lite annat shit  också men det skiter vi i (makaroner och köttbullar).

En hel del nudlar

Tjo, dudes and dudettes!

Hostan från helvetet

Dagen började med att jag försov mig. Jag vaknade kl 8 och det är 8 jag börjar jobba. Jag kände mig okej när jag stack till jobbet, förutom att jag var astrött, men väl på plats satte hostan från helvetet igång.

Jag hostade, hostade och hostade. Jag försökte med att dricka vatten och jag pillade i mig Fisherman’s Friend som en galning, men inget hjälpte. Till slut fick jag gå in på toa och ”hosta av mig”, det hjälpte för en stund men sen kom hostan tillbaka.

Hostmedicinen Nipaxon

När apoteket öppnade sprang jag dit och köpte hostmedicin, jag blev rekommenderad Nipaxon 50 mg, som sas skulle hjälpa mot rethostan. Tillbaka på jobbet hävde jag i mig en tablett och fan i mej, det hjälpte.

Nu får vi se hur resten av dagen blir. Önskar att jag blir av med den här jävla förkylningen snart.

Tre alarm och 33 telefonsamtal kunde inte väcka mig

Jag har ju inte min vanliga sömntablett och igår visste jag att det skulle innebära problem

Alternativet var att ta mina andra sömntabletter med risken att inte vaka idag. Jag var dock tvungen att ta det alternativet om jag ville kunna sova över huvud taget.

Det här blev inte vad jag tänkt mig

Jag hade tre alarm satta på min iPhone och pappa ringde över 30 gånger på både iPhone och vanliga telefon. Det lyckades inte väcka mig. Det var ju ”konstigt”.

Nu sitter jag här och vet inte vad jag ska ta mig till. Jag ringde min terapeut och hon tyckte jag skulle ut och gå, så jag gör väl det. Det kommer bli två stopp på vägen och jag vet inte hur lång tid det kommer ta. Det kan bli så att jag blir kvar på ett av stoppen en lång lång tid, väldigt lång tid.

Hörs när vi hörs!

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar