Meny Stäng

Etikett: mobiler (sida 1 av 2)

iPhone 7 – jag fick den idag!

Som jag har väntat och längtat efter en ny mobil. Det är dumt när man binder upp sig på abonnemang eller inte har ett cash flow som tillåter uppgradering när det väl dyker upp något intressant. Men nu när mitt abonnemang löpte ut och nya iPhone 7 kom så lägligt så var det fan dags.

Alla funktioner, designdetaljer och uppdateringar finns att läsa överallt på hela nätet så jag tänker inte tråka ut er med det.

Precis öppnat iPhone 7 förpackningen

Mina egna tankar börjar med att 7:an ser ut nästan precis som 6:an i form och storlek. Men sedan är 7:an dubbelt så snabb som iPhone 6 vilket märks när du går in i appar, byter mellan dem, ja mer eller mindre allt du gör går snabbare. Skärmen är lika stor men klarare, större färgomfång, 3D-touch bland annat. 3D-touch känner inte bara av att du trycker utan hur hårt och länge du trycker med mera, vilket är coolt. Hemknappen har gjorts om och går inte längre att trycka ner fysiskt utan är helt ”touchig” men ger respons med en form av ”klick” (snabb vibration). Kameran är uppdaterad med en bländare på 1.8 och en sensor på 12 MP (har inte testat än men kan lägga upp lite exempel när jag gjort). Mobilens ”hölje” är tätare vilket gör den vattentålig. Hur pass tålig vågar jag inte säga men jag har hört, från osäkra källor, att det ska gå att duscha med den vilket säger en del.

iPhone 7 nyuppackad med medföljande tillbehör

En sak jag blev besviken över var att de nya trådlösa Ear Podsen inte följde med. Jag trodde visserligen inte det eftersom de ligger som tillbehör på Apples webbplats och kostar 1000 kr, men jag fick den uppfattningen i alla fall. Bummer! Men det följde med ett par Ear Pods med lightning-kontakt i alla fall + en adapter så man kan använda ”vanliga” hörlurar också. (För er som inte vet så finns ingen 3,5 mm port på iPhone 7)

Det är vad jag har att komma med efter att ha känt och klämt känt på den i ett par timmar. Återkommer kanske med fler synpunkter och ljusa uppslag efter ett par dagars användning.

Ear Pods med lightningkontakt följer med iPhone 7

 

 

 

Att prata i telefon

Jag har alltid haft mer eller mindre svårt för att prata i telefon. Det är inte det att jag har svårt att prata rent tekniskt…eller jo, jag stammade en period under grundskolan, det kan vara det som sitter i lite. Men nu kretsar det i huvudsak kring ångest, nervositet, oro och osäkerhet över vad personen i andra änden vill samt mina svårigheter att hålla ett flytande samtal (jag är värdelös på att komma på samtalsämnen). Sen tycker jag det är stressande när telefonen ringer, vet jag vem det är som ringer är det lättare men är det ett okänt nummer eller skyddat nummer så svarar jag väldigt sällan för att inte säga aldrig, om jag inte vet att exempelvis någon från sjukhuset ska ringa  vid en viss tid eller dylikt.

jPhone FlightmodePå grund av dessa oros- och stressmoment har jag oftast telefonen på ljudlöst, ser, hör eller känner jag att det ringer svarar jag, men märker jag inte att det ringer, säg att telefonen rent av ligger i ett annat rum, så svarar jag ju följaktligen inte (helt naturligt). Det var faktiskt ett tips som jag läste i Tove Lundins bok ”Handbok för psykon” (skitbra bok för övrigt) och jag tycker det känns bra. Ibland går jag faktiskt runt med The jPhone’s ”Flygplansläge” aktiverat, jag drar även ur hemtelefonen ibland, tillsammans kallar jag det för att jag går ”Unplugged”. Folk kanske undrar varför jag inte svarar i telefon ibland men då säger jag bara ”måste jag svara i telefonen bara för att det ringer?”. En del kanske tycker det är konstigt, men jag hävdar att man inte alltid behöver vara tillgänglig överallt 24 timmar om dygnet.

Svarar jag inte? Nähe, ring igen då!

Nytt fodral till min kära jPhone

Som jag skrev i ett tidigare inlägg var jag på jakt efter ett fodral till min kära ”jPhone”. Jag köpte ju ett på Telia som jag var lite tveksam till, det slutade med att jag var mycket tveksam för att inte säga ”gillade inte alls”, så jag lämnade tillbaks det. Istället köpte jag det här fodralet som jag spanat in tidigare.

P.A.P iPhone-fodral

Det kommer från P.A.P Sweden and ”I like it a lot”! Först var jag lite tveksam till det här fodralet också men nu när jag väl har känt på det så. I början var det jävligt tight men när mobilen väl var på plats, hade fått ligga en stund och eftersom läder är ett levande material så töjde det sig och sen passade det perfekt. Den har en rem inuti som gör det lätt att få upp mobilen ur fodralet. Halsremmen är fäst med två knutar på baksidan, det gör det lätt att ta bort remmen vid tillfällen man bara vill ha fodralet som det är. Att det är slimmat är en av sakerna jag gillar med det, sen är att det är jävligt stilrent och ganska diskret också, man vill ju inte gå runt med en ryggsäck runt halsen, som det kändes med det förra fodralet, liksom.

Gillar du fodralet och vill vara lika cool som jag finns det att köpa hos iPhonebutiken.se till ett överkomligt pris eller direkt i PAPs egen webbutik. Jag är i alla fall supernöjd!

Jag bytte till 3

Jag har aldrig riktigt gillat 3, vet inte varför, det är bara en känsla. Men efter samtalet med Frank i kundtjänst, som var jättetrevlig, ändrades min syn på 3.

Jag bytte till 3

Nu väntar jag bara på att få min iPhone 5 hemskickad och att mitt gamla nummer flyttas över samtidigt. Ingen behöver oroa sig över nytt nummer för jag kommer ha kvar mitt gamla. Har du det inte, men vill ha det, kan du skriva en kommentar så mailar jag det till dig.

Nu hoppas jag verkligen att 3 levererar allt de lovar. Håll tummarna!

F*ck you, Telenor, ni ljuger!

Med Telenors reklamfilmer färska i huvudet ringde jag igår Telenors Kundtjänst för att boka en iPhone 5. Det visar sig att när Telenor i sina reklamfilmer säger att du kan byta mobil när som helst under bindningstiden ljuger dig rakt upp i ansiktet.

Kolla in videon så förstår du, jag är inte alls förbannad!

iGår micro-Sim, iDag iPhone

Så var den då här – The jPhone, min egen iPhone 4.

För inte alls länge sedan köpte jag en iMac och här om dagen beställde jag en iPhone 4, idag anlände den till Kalmar och till min hand.

Här kommer lite fotokonst, bara för att jag kan.

Skrivbordet är komplett.

Det matchar ju.

Min iPhone = The jPhone.

…jag vet att jag inte är först eller att min iPhone 4 inte är unik, men jag ska inte sticka under stol med att jag är lite stolt.

😉 – Nu känner jag mig lite mer som en riktig AD.

Idag kom ett micro-SIM på posten

Jag fick ett brev från Telenor idag, innehåll;  ett micro-SIM.

Nu undrar du säkert vad jag ska med det till, har du någon gissning?

Mitt micro-SIM-kort.

Jag väntar med spänning på vad Posten ska bära hit inom de närmaste dagarna. Det ska bli riktigt kul när jag väl får den där avin med stort A och litet i.

Nå vad tror du jag väntar på?

SMS-tumme – va fan!?

Lider du av SMS-tumme?

SMS-tumme.Man förvånas vad ny teknik drar med sig vad gäller folks hälsa. Först musarm, nu sms-tumme, va fan!

Det är skrämmande att läsa om människor som smsar så mycket att de får förslitningsskador i tummarna. Ring istället för fan era korkade jävlar!

Oftast är det tjejer i tonåren som drabbas, i alla fall enligt mina statistiska mätningar i min direkta närhet. Det är fan skadat alltså, ta mobilen från ungjävlarna.

Läs mer om SMS-tumme och hur du undviker att drabbas på Aftonbladet.se.

Nokia N8 försenad

Försäljningen av Nokias nya smart phone N8 försenas. Planerad försäljningsstart var nu i slutet av september men är nu framskjutet till ”någon gång i oktober”.

”Anledningen till förseningen är buggar i mjukvaran. Tidigare har Nokia räknat med att N8 skulle komma ut på marknaden under den senare delen av september, något som nu reviderats till någon gång under oktober.

N8, som ska drivas av operativsystemet Symbian 3, presenterades i våras och enligt de ursprungliga planerna skulle smart phone-modellen nå konsumenten under den tidiga delen av sommaren.”

Detta skriver E24 idag.

Jag har velat ett tag om jag ska köpa Nokia N8 men nu har jag bestämt mig för att inte göra det. Jag väntar hellre på att Meego blir färdigutvecklat för mobila enheter och ser var Nokia har att erbjuda då. Även om jag gillar Symbian som operativsystem så är dess tid nog dessvärre förbi. Den Nokia N900 som jag har är jag supernöjd med och det finns egentligen ingen anledning att byta mobil ännu.

Vad är grejen?

Ett vidskepligt telefonbolag i Bulgarien har tagit bort ett nummer som inte längre ska/får användas. Anledningen är att alla som tidigare haft just detta nummer har dött. Läs mer på Aftonbladet.se.

Men jag fattar inte vad grejen är? Livet slutar alltid med döden och vi ska alla den vägen vandra.

Ja, jag tycker det är tokigt!

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar