Meny Stäng

Etikett: Mobiltelefoner

iPhone 7 – jag fick den idag!

Som jag har väntat och längtat efter en ny mobil. Det är dumt när man binder upp sig på abonnemang eller inte har ett cash flow som tillåter uppgradering när det väl dyker upp något intressant. Men nu när mitt abonnemang löpte ut och nya iPhone 7 kom så lägligt så var det fan dags.

Alla funktioner, designdetaljer och uppdateringar finns att läsa överallt på hela nätet så jag tänker inte tråka ut er med det.

Precis öppnat iPhone 7 förpackningen

Mina egna tankar börjar med att 7:an ser ut nästan precis som 6:an i form och storlek. Men sedan är 7:an dubbelt så snabb som iPhone 6 vilket märks när du går in i appar, byter mellan dem, ja mer eller mindre allt du gör går snabbare. Skärmen är lika stor men klarare, större färgomfång, 3D-touch bland annat. 3D-touch känner inte bara av att du trycker utan hur hårt och länge du trycker med mera, vilket är coolt. Hemknappen har gjorts om och går inte längre att trycka ner fysiskt utan är helt ”touchig” men ger respons med en form av ”klick” (snabb vibration). Kameran är uppdaterad med en bländare på 1.8 och en sensor på 12 MP (har inte testat än men kan lägga upp lite exempel när jag gjort). Mobilens ”hölje” är tätare vilket gör den vattentålig. Hur pass tålig vågar jag inte säga men jag har hört, från osäkra källor, att det ska gå att duscha med den vilket säger en del.

iPhone 7 nyuppackad med medföljande tillbehör

En sak jag blev besviken över var att de nya trådlösa Ear Podsen inte följde med. Jag trodde visserligen inte det eftersom de ligger som tillbehör på Apples webbplats och kostar 1000 kr, men jag fick den uppfattningen i alla fall. Bummer! Men det följde med ett par Ear Pods med lightning-kontakt i alla fall + en adapter så man kan använda ”vanliga” hörlurar också. (För er som inte vet så finns ingen 3,5 mm port på iPhone 7)

Det är vad jag har att komma med efter att ha känt och klämt känt på den i ett par timmar. Återkommer kanske med fler synpunkter och ljusa uppslag efter ett par dagars användning.

Ear Pods med lightningkontakt följer med iPhone 7

 

 

 

Äntligen har jag fått min iPhone 5!

Från att vara bland de första i Sverige att få en iPhone 5 så är jag väl nu nästan sist, men nu har jag den äntligen i min hand.

Så jävla glad blev jag när jag fick min iPhone 5

En splitter ny glänsande vit iPhone 5, eller som jag kallar den; ”The jPhone”.

iPhone 5 – så nära men ändå så långt bort

Nu jävlar snackar vi! Idag fick jag äntligen min iPhone 5 efter så jävla mycket strul. Det frustrerande just nu är att jag inte har något SIM-kort att stoppa i den.

iPhone 5 - så nära men ändå så långt bort

Bara för att det har strulat så förbannat ringde jag Telia ikväll för att få en bekräftelse på att SIM-kortet är skickat. Jag fick till svar att det skickades idag…IDAG! Förmodligen har jag det med posten på fredag.

MEN, det fina ”i kråksången” är att killen i andra ände berättade följande; om jag inte har SIM-kortet på fredag kan jag gå in i närmaste Telia-butik och få ett kort ”utskrivet”. Tror du jag kommer vänta till på fredag?

I helvete heller, imorgon är det jag som knallar in och plockar ut ett SIM-kort hos Telia-butiken i stan, HA!

Edit:

I och för sig, har jag väntat två månader, kanske jag kan vänta en dag till, eller?

© 2018 Hatad & Älskad Av Alla. Alla rättigheter reserverade.