Meny Stäng

Etikett: möbler

In med det nya

Ja, du har säkert redan listat ut att vi har skaffat en ny soffa. Men du vet inte hur den ser ut, hur stor, vilken färg, vilket material…inte jag heller i och för sig. Jo, Gråblå, 2-sits + divan, mjuk, skön, snygg.

Okej, avgör själv då!

nya-soffan-01

nya-soffan-02

nya-soffan-03

nya-soffan-04

nya-soffan-05

Bygget var ju dock lite knepigt. Vi ville tvätta klädseln för att känna oss bekväma med den begagnade soffan, som visserligen inte var skitig utan väldigt fräsch. De som hade den innan kan inte haft den länge, är min spekulation. Grejen var bara att man var tvungen att plocka isär soffan fullständigt för att få av klädseln. Det var lite meckigt och några svordomar flög ur min mun.

nya-soffan-bygget-01

nya-soffan-bygget-02

Men nu står den på plats och rummet känns mycket luftigare, större eller rymligare, vad fan du vill kalla det.

Nu blir det fan soffmys resten av kvällen!

Från bilar till planeter

Dagen började med att jag var skittrött men jag kämpade mig till bilverkstan ändå. Servon gick nämligen sönder häromdagen och för att inte hela styrningen ska säcka ihop behöver pumpen bytas. Så på måndag ska den vara hemma så de kan fixa skiten.

Bilens servo är paj

Jag har väntat länge men numera kreativiteten är på topp och jag har energi i överflöd var det daga att plocka upp minamålargrejer. Färger, penslar och verktyg behövde någonstans att ligga och stå. Någon form av möbel var tvunget att införskaffaS så jag gav mig ut på secondhand-turné.

Det blev en tur till Lindra, där hittade jag två potentiella möbler, men för att inte missa något åkte jag till Stadsmissionen där jag hittade ytterligare en möbel som skulle passa men som inte kändes helt rätt. För att vara helt säker på att hitta något bra körde jag till Kupan också för att vara 100%. Men på Kupan fanns inget särskilt fint, bara ett litet bord för 15 kr som kunde funkat, men efter allt tittande bestämde jag mig för en av möblerna på Lindra.

Så jag åkte dit och köpte skiten, ja skiten, för när jag kom ut på parkeringen och skulle kontrollera lådorna så gick inte alla att öppna, en var låst. Jag gick in igen och förklarade och då plockade de fram två stora burkar med drygt 300 nycklar som de tyckte vi skulle prova men då sa jag nej. Vad trodde idioterna liksom? Så det blev att åka tillbaka till Stadsmissionen, för den lådhurtsen/sängbord/byrån var faktiskt snyggast när allt kom omkring.

Just det, på Lindra hittade jag en låda som jag tänkte ha färger i, alltså tuber, men den visade sig passa perfekt till sprayflaskorna (i alla fall så länge jag inte har för många).

Målarhörnan

Låda till sprayflaskorna

När jag ställt iordning allt i min lilla målarhörna var det dags att testa sprayfärgerna. Jag hade provat lite dagen innan men efter några tutoria-videos på Tuben insåg jag att det går att göra så mycket mer. Jag testade vad jag lärt mig och…ja…det blev väl hyfsat för att vara första gången.

Första spraypaint alstret

På eftermiddagen var Jenny hemma. Vi lagade till en smarrig scones-pizza, vad gott det är!

Scones-pizza

Det börjar likna

Efter mycket om och men börjar nu lägenheten bli klar. Taken är nu målade och de sopiga väggarna är nytapetserade. Äntligen kan möblerna ställas där de ska och prylar kan plockas upp så man slipper rota i lådor och stå och fundera i två timmar för att komma på var den där prylen ligger.

Det börjar likna ett hem helt enkelt!

   
 

Den där jävla lampan

Jag har ju möblerat om idag, som ni kanske vet, om inte kolla ”Videobloggen” till höger.

Då kände jag att jag behövde en ny lampa ovanför tv’n. Eftersom jag behövde lite andra grejer till inredningen drog jag till IKEA (kolla dagens andra ”Videoblogg”).

Lampan jag köpte heter Fillsta och är jättefin. Det var dock ett helvete att montera ihop den, jag tror det tog över en timme att få ihop alla jävla delar.

Tur att den blev så jävla bra och snygg där uppe på tv-möbeln. Vad tycker du?

Fillsta lampan blev jävligt bra.

Notera även ”The f*cking Kinectnedtill i bilden, så jävla bra!

För övrig möblering hänvisar jag även där till ”Videobloggen”. Lite bilder kanske också kommer imorgon. Säg vad du tycker om den nya möbleringen, skriv en kommentar!

Min kreativa hörna

Nu har jag äntligen kommit i ordning i min kreativa hörna, eller ”My Creative Corner” som vi säger i branschen.

Grafisk formgivning i både digital och analog form kan man väl säga. Jag hittade en perfekt hylla på Retrå idag, det är den vita i mitten som färger och penslar står på. Jag tycker allt smälter ihop ganska bra längs väggen, eller vad tycker du?

My Creative Corner - min kreativa hörna

Dator, oljefärger, staffli och ett NES, nu är jag jävligt nöjd och allt känns jättebra!

Det enda som fattas nu är Commodore 64:an. Jag ska skaffa ett ordentligt hyllsystem, jag vet precis hur men inte när.

Om det är okej jag kommer och hämtar

Jesper är på gång att shoppa möbler på Blocket.se, om det är okej?

120kr-i-handen-om-det-ar-okej

 

Det här är sjukt roligt och jag behöver verkligen den här möbeln. Eller som vi säger i branschen, MEBEL för det heter ju så, mebel.

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar