Meny Stäng

Etikett: Musik (sida 1 av 7)

Valspurt: Färgernas krig

Ytterligare ett litet inlägg i valdebatten…

”Hur ni än byter färg på riksdan blir vår himmel aldrig blå. Svara mig där uppe, varför är det så? På samma sida verkar ni ju aldrig gå. Färgerna, de krigar så framtiden blir grå”

”När vi säger vi vill gå framåt frågar de höger eller vänster.
Jag ser på dem som om jag inte fattat skämtet”

 

Tillbaka på jobbet och bara 9 dagar till Rhodos

Så andra veckan på jobbet är nästan slut. Jag ljuger om jag skriver att det inte kändes surt att börja jobba igen efter tre veckors semester. Som alltid under sommaren så är det ganska lugnt med webbproduktioner och reklamkampanjer och det har inte satt igång riktigt ännu. Jag har dock fått endel gjort de här två veckorna även om det blir lite dötid när jag väntar på feedback och information av diverse sort. Hur som helst har det varit skönt med en mjukstart på ”höstterminen”.

Som jag skrev i förra inlägget har jag ju glädjande nog en veckas semester kvar då jag och min tjej ska åka till Rhodos. Det är bara nio dagar kvar nu och jag längtar. Det är med andra ord dags att skriva en packlista så vi inte glömmer något. Båda två är väldigt noggranna för det är ju viktigt att inte glömma just något viktigt. Många kastar nog bara ner lite grejer i resväskan som kan tänkas behövas, men så jobbar inte vi.

Just det! Jag köpte biljett till Kapten Röds konsert här i Kalmar den 31 augusti, ska bli så nice. Jag lever på minnet från Hundralappen i Globen fortfarande. Han är faktiskt Sveriges bästa liveartist just nu, så gå och se honom om ni får chansen.

Nu är det strax helg. Ha en trevlig sådan! Tjing!

Våren är här

Fan va gutt det är nu! Solen visar sig mer och mer, det är varmare och våren är här på riktigt.

Här hemma har vi städat uteplatsen, plockat fram utemöblerna och planterat lite nya buskar och sått blommor i rabatten. Det är så skönt att man äntligen kan sitta ute och dricka kaffet.

Valborg blev det grillpremiär också, vi älskar att grilla och gör det så ofta vi kan.

uteplats-18

Just det, kaffet är klart! Jag måste sluta här, dags för uteplatsen, men först vill jag tipsa om två nya album från två av Sveriges reggaegiganter, Kapten Röd och General Knas.

Kaptenen släppte ett live-album från turnén med Hundralappen den 1 maj och IDAG släppte Generalen sitt nya album ”Reggaestrerad”.

In och lyssna nuuuuuuu! Bless!

nya-reggaereleaser-hundralappen

nya-reggaereleaser-reggaestrerad

 

Din rumpa

Brukar lyssna på listor från olika kategori under Utforska på Spotify, givetvis mest reggae.

Här om dagen när jag lyssnade på en lista som heter Svensk Reggae. Den uppdateras då och då med nya releaser och låter. Plötsligt dök en låt upp som jag tycker känns lite obehaglig rent ut sagt. Den heter ”Din rumpa” och killen verkar inte vara som han ska. Lyssna själva – helt sjukt!

Hyfsad tid

Idag var vi i alla fall uppe i hyfsad tid, 8.40. Så vi tog det lugnt i ett par timmar, låter slappt, innan jag åkte iväg för att jobba. Blev inte så mycket jobb men jag fick ”det sociala” i alla fall, som de säger. Det är faktiskt nog så viktigt. Gick tidigare än de andra så jag fick åka buss tråkigt nog.

Vad fan vi gjorde sen får du fråga någon annan. Jo, vi lagade mat*, drack kaffe och  kollade på ”Lyxfällan” samt ”Supersize vs Super skinny”. Sedan bar det av till gymmet för min del och Jenny stack till Actic för att köra ett gruppträningspass.

Har haft sån jävla träningsvärk efter i måndags idag så jag var inte säker på om jag skulle klara det. Men med lite lägre vikter så gick det fint. Det är så jävla skönt att träna när jag väl kommer till gymmet och känslan efteråt, av nöjdhet och  trötthet, är värd så jävla mycket både  fysiskt och mentalt. Idag hade jag dessutom ”Far och Son” i öronen för att peppa upp mig. Har du inte lyssnat på dem och gillar hiphop kan jag rekommendera. Du får dock inte vara känslig för texterna är jävligt kontroversiella.

Eftersom träningen var så sent så blev det bara en skål flingor med mjölk, kvällens avsnitt ”Halv åtta hos mig” och sedan bums i säng för vi var så jävla trötta både Jenny och jag.

* Till middag idag käkade vi blomkålsmos och korv. Blomkålsmos är ett bra alternativ till potatismos om du vill äta lite nyttigare och kolhydratsnålare. Du gör på samma sätt fast med lite mindre vätska. Gott!  

    

Svårt att sova

…så jag sitter vid datorn och pillar med mina små webbplatser och lyssnar på svensk reggae.

”Aktivist” – General Knas

En fullspäckad fredag

Jag tar dåligt med bilder nu om dagarna så det här blir ett ganska tråkigt inlägg. NEEEEJ! Nu bloggar jag om att blogga igen, GE FAAN!

Dagen började kanske inte tidigt men ändå vid åtta och jag var skittrött. Målet på morgonen var en tripp till sjukhuset för att ta lite prover. Har man fler problem än fingrarna på händerna så blir det en del stick här och där.

När jag kom hem var det dags för jobb, har ju fått lite ströjobb så där bara för att jag är så jävla bra på det jag gör. Kul när någon uppskattar ens kunskap och samarbetsförmåga.

På eftermiddagen cyklade jag tillbaka till sjukhuset för att hämta upp Jenny och Angelica, ta A’s bil och styra kosan till staun. Jenny kollade efter en vinterjacka/kappa på Lindra medan jag och Angelica kollade på lite av varje. Jenny hittade ingenting som hon ville köpa så vi gick därifrån. Sen gick vi runt lite bara, jag hade ingen koll förutom på alla människor som kunde vara möjliga hot för min existens. Efter det gick vi däremot till Espressohouse och fikade, det var mysigt, vi var busiga och satt ute trots höstens mer och mer vidriga närvaro.

Efter allt detta åkte vi hem till Jenny och mig en sväng, skötte kroppshygien och tog det lite lugnt bara. Det var naja! På vägen tillbaka stannade vi det andra Lindra och kollade lite till. Jenny hittade en…ja, vad heter det… Blus? Tunika? Ett klädesplagg för överkroppen i alla fall.

Nu sitter jag och lyssnar på The Pinks, några av mina barndoms idoler som på den tiden kanske bara var ett par år äldre än mig. Härligt med nostalgi så här på fredagskvällen. Senare ska jag kolla på Idol som apropå pojkband har just ”Boyband, Girlband”-tema ikväll.

Moi moi!

Melissa Horn i Kalmarsalen, Kalmar

Jag var ju på konsert i onsdags. Melissa Horn hade premiär för sin Sverige-turné i KalmarSalen i, ja… Kalmar. Det var en magisk föreställning och även om Melissas låtar är väldigt melankoliska så märktes det att hon var på bra humör och det spridde sig i lokalen och skapade en fantastisk stämning.

Självklart hade jag kameran med mig och här är några av bilderna.

Stiftelsen – Vildhjärta

Den här låten har jag inte lyssnat på förrän idag, men jag fastnade direkt för texten, den säger så mycket.

Vad är det för fel på dig, varför vill du ha mig i din famn?
Vad är det för fel på mig, jag vill ju bara ha dig lite ibland?
Jag tror vi kommer ses, jag vet, vi kommer gå igenom det.
Det där som vi hatar och vi bär.
Jag kan inte förlora dig för du har aldrig varit min samt att vi ska bli två är omöjligt förstå,
en av oss är så kall.

”Vildhjärta” – Stiftelsen

Jeepstarr – ”Jag minns”

Den här låten har gått varm den senaste veckan. Den är bra och…ja…

”Jag minns” – Jeepstarr

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar