Meny Stäng

Etikett: myndigheter

Blankett-helvetet

Jag skrev om vårat överväxta trädgårdsland/rabatt igår men du fick inte se någon bild. Här kommer därför ett gäng.

Övervuxen rabatt nr 2Övervuxen rabatt ut en annan vinkel
Idag dök jag ner i blankett-helvetet. Myndigheter ska alltid ha in kilovis med blanketter, intyg och utlåtanden från överallt och ingenstans. Jag blir illamående av skiten. Skulle det inte räcka med ETT papper med fyra fält för personnummer, namn, adress, telefonnummer och några kryssrutor där du anger vad det gäller, exempelvis bostadstillägg – CHECK!

Efter att du skickat in blanketten kan du sätta 50.000 spänn på att de tycker att du glömt något så de ringer fem gånger och ställer dumma frågor eller ännu värre skickar en ”du-kryssade-i-den-där-jävla-rutan-så-nu-måste-du-fylla-i-den-här-blanketten-också”-blankett. ELLER så tar det ett halvår innan du får svar.

Spänningen är obeskrivbar, kommer jag få det jag ska ha? Mmm…den som lever…

Blankett-helveter

Papper, papper, papper

Det är alltid så jävla mycket papper när man har med myndigheter att göra. Är det inte 134 dokument att läsa så är det 467 blanketter du ska fylla i. Sedan är allt som står så jävla luddigt, men det är ingen idé att fråga vad som menas för då får du bara ett ännu luddigare svar tillbaka. Berätta vad allt betyder för helvete! Det får ju en att till slut inte orka fylla i blanketter eller försöka tyda de kryptiska texterna på webbplatser och broschyrer. Då får de ju visserligen som de vill; att bli av med dig och få bort ytterligare en siffra i systemet.

Jag är inte alls förbannad, nänä!

Myndigheter och deras papper

Vad har hänt?

Nu har jag haft ”semester” några veckor och det har varit skönt att bara koppla av från allt, alla krav och måsten. Det har ju heller inte gått att få så mycket vettigt gjort på grund av att alla haft semester överallt, på myndigheter och skit.

Öland Roots var riktigt bra, kul att slippa åka dit själv i år även om det gick bra förra året och jag träffade vänliga människor att hänga med. Vi hookade upp med sköna människor den här gången också. Alla är ju så jävla trevliga och mysiga på Roots så det är ju aldrig problem att socialisera liksom. Många bra artister också, det var en jäkla spridning på nationaliteter i år; Sverige, Danmark, Norge, Jamaica, Frankrike och så vidare. Höjdpunkter var Tarrus Riley, Skaburbian Collective, Dub Incorporation, Labyrint, Svenska Akademien och Jeepstarr. Kul, roligt, mysigt och fantastiskt.

Sedan har jag varit på Öland mycket hos mina föräldrar och jag har hängt med min bästa vän som var nere med barnen, min gudson och hans bror. Supersköna ungar alltså! Så det har blivit stranden, sol och bad. Jag åkte med min polare hem till Nynäshamn och stannade hela förra veckan och det blev många sköna dagar då vi bara tog dagen som den kom, härligt!

Nu är jag tillbaka hemma och försöker komma tillbaka i lite fasta rutiner igen med träning med mera. Idag var jag hos min doktor (Dr B), en grymt skicklig läkare som lyssnar och tar mycket hänsyn till vad jag säger samt stöttar mig i svåra lägen, till exempel jobb. Idag pratade han om att sätta ut mediciner. Han satte ut Imovane idag eftersom jag inte använder dem just nu. Sedan vill han på sikt även sätta ut Lyrica som jag haft mot min ångest i flera år nu…4 år, tror jag det är om inte längre…5-6 kanske. Det känns i alla fall oroligt att sätta ut just Lyrican eftersom den har hjälpt så bra att hålla borta min ångest. Jag har visserligen haft mycket ångest ändå och det är väl just därför det känns lite jobbigt att sätta ut just den medicinen.

Dr B är också skön på andra sätt, han lyssnar på reggae till exempel och idag rekommenderade han en norsk kille som kallar sig för Admiral P. Jag har hört namnet men aldrig lyssnat på honom. Dr B har ”lyssnat in sig” på honom senaste tiden och tycker han är jättebra. Dr B var ju med om reggae-vågen på 70-talet så han vet vad han snackar om, det är roligt.

Här kommer varsågod…

”Kallenavn” – Admiral P

Dags att förnya körkortet

Tänk att det gått tio år sedan jag tog mitt körkort. Fan, man börjar känna sig gammal. Det känns som tiden för mycket rinner ut snart. Hur ska jag hinna med? Vad är det jag måste hinna med?

Det var då dags att förnya körkortet. Det innebär att jag måste skicka in nytt foto och ny signatur. Jag hade kunna ta det där jävla fotot själv och skrivit ut men eftersom jag vet hur myndigheter är gjorde jag inte det. Improviserar man någon gång när det gäller myndigheter så vet man att man får tillbaka en blankett som heter ”GÖR OM, GÖR RÄTT”.

Jag gick i alla fall till en fotograf idag. Ni ser resultatet här till höger (klicka på bilden för att se fullstorlek). Då jag besväras av ett munsår för tillfället ville jag inte le till 100%. Sedan ser jag allmänt jävla sliten ut bara, men det är ju jag. Skägget ser tight ut i alla fall, eller vad tycker ni? Shit! 169 spänn kostade det.

Vi snackade om körkorts- och passfoton på jobbet idag, eller jag gjorde i alla fall. Det är fullt möjligt att det hela var en monolog. I alla fall kom jag på att man alltid borde ha ansiktsuttrycket av att man är rädd på alla sådana bilder. Det är ju oftast så man förmodligen ser ut när man blir stoppad av polisen eller kontrollerad i tullen. Mm, jo då så att…, det var nog allt tror jag. Annars då?

Jag kan bjuda på en låt som är en favorit just nu. Governor Andy heter han och ”Riddim Bonanza” heter låten.

”Till alla feta och fula brudarna som älskar att dansa”? Galet! Du är fet. (?)

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar