Meny Stäng

Etikett: Ögonlaser

Allt om ögonlaser

Jag gjorde ju en ögonlaserbehandling för ca 8 månader sedan och även om det återstår efterkontroller så är jag hur nöjd som helst. Det är en sådan befrielse att slippa glasögonen för hur vi än vänder och vrider på det så uppstår ju många problem när man har glasögon. Framförallt blir dom ju skitige hur vi än beter oss och hur mycket man än putsar så vill de ju aldrig bli helt rena. Sen har vi ju vintern, det är kallt ute och du kommer in i värmen efter en stund ute bland snön, vad händer? Jo, glasögonen immar igen fullständigt. Kondens kan ju också uppstå när man lagar mat och ska titta till mat som står i ugnen, igen immade. Sen är dom ju i vägen om vi ska vara riktigt ärliga, dom sitter där på näsan och man ser dem hela tiden.

Slipp glasögon, gör en ögonlaserbehandling

Ögonlaser då! Det finns ju många aktörer på marknaden och det är inte lätt att välja rätt. Jag tycker ju att intrycket när man kommer in i lokalerna är viktigt, det måste kännas fräscht. Sen måste personalen vara trevlig, optikern måste vara förtroendeingivande och kirurgen som utför behandlingen måste kännas trygg. Sen är det viktigt att du blir undersökt på ett bra sätt så att man kan fastställa vilken typ av behandling som passar dig. Det finns ett par olika behandlingar och varje synfel måste behandlas på sitt sätt medan vissa synfel inte går att behandla. Jag valde företag efter en rekommendation jag fick av en person som gjort behandlingen, men känner man ingen som gjort en ögonlaserbehandling blir det lite trixigare.

Jag har hittat en sajt som jag tycker är jättebra. ”Allt om ögonlaser” heter den och där hittar du information om varje företag som utför ögonlaserbehandlingar, vilka behandlingar de erbjuder, vilka priser de har och mycket mer. Så funderar du på att göra en ögonlaser behandling och är du det minsta osäker börja med att besöka ”Allt om ögonlaser” sedan kan du klicka dig vidare till respektive företag och läsa mer.

Jag ångrar inte en sekund att jag gjorde min behandling, det har förändrat mitt liv till det bättre.

När allt rasar

Som jag skrivit tidigare så har jag inte haft det så lätt de senaste månaderna. När jag trodde att allt var på väg mot det bättre, jag började få balans i livet och jag mådde bättre, då rasade allt igen.

För fyra veckor sedan fick jag nämligen ett mycket negativt besked på jobbet. Helt utan förvarning fick jag sparken, på tvivelaktiga skäl har jag blivit uppsagd från det bästa jobb jag haft och en av de få trygga punkterna i mitt liv kommer att försvinna. Mina ben sparkades bokstavligen undan och hela livet rasade ihop som ett korthus, precis efteråt var jag så nära botten igen att jag kunde känna glassplittret mot tårna, det skavde och blödde inom mig.

Jesper Nilsson, Kalmar

Dagarna gick, jag fick hjälp av min terapeut att tänka på rätt sätt, stöd från min familj och mina vänner och så sakteliga mådde jag bitvis bättre. Nu när det har gått tre veckor mår jag bättre och det har hänt flera positiva saker som lett till detta. I torsdags gjorde jag en ögonlaserbehandling vilket gör att jag slipper glasögon. Dagen innan köpte jag även en ny cykel som jag hämtade i fredags och som jag är supernöjd med. I lördags var jag ute och åt en god middag samt såg en väldigt bra livespelning av Glesbygd’n på Bremersons i Kalmar.

Dessa saker tillsammans har lyst ljus på min tillvaro och idag kan jag ärligt säga att jag känner mig glad. Faktum kvarstår dock att jag kommer vara arbetslös från och med den 2 juli och vet inte vad som kommer att hända. Jag har fått höra flera gånger från olika personer att ”det löser sig”, och visst gör det väl det på något sätt. Ser jag tillbaka på mitt liv och liknande situationer så har det ofta skett saker till det bättre, men just nu har jag ingen aning. Jag har flera alternativ och det finns möjligheter i flera riktningar och vetskapen om det har gett mig lite andrum i alla fall.

Så från bäcksvart mörker har jag nu lite mer ljus i min tillvaro för tillfället och jag kan även urskilja lite ljus framför mig också vilket känns jätteskönt.

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar