Meny Stäng

Etikett: Öland (sida 1 av 2)

Re-cap Februari #2: Ekerum

Den trogna och uppmärksamma läsaren kommer ihåg att Jenny och jag fick en övernattning på Ekerum Resort Öland i julklapp av hennes föräldrar. I lördags var det dags!

Vi var ”tidigt” uppe och packade allt vi skulle ha med oss, inte så mycket eftersom det bara var en natt, men lite grejer behövde vi ju. Vi tog bussen vid 14 och vi hoppade på på Malmen. Varför är hållplatsen viktig? Jo, för Jennys syster med pojkvän hoppade på en hållplats senare, Chokladfabriken.

Vi hade planer både på att gå på Spa och äta på den fina restaurangen. Det blev dock för stressigt med spa och på restaurangen hade de bara två rätter att välja på och vi ville inte krångla med vegansk mat heller eftersom det inte fanns på menyn. Vi tog oss däremot till pizzerian, vilken jag kan rekommendera. De har många egenkomponerade pizzor, som man inte hittar på andra pizzerior, och dessutom med Öländska råvaror vilket är ett plus både för den lokala anknytningen och för miljön. Jävligt gott! Vi satt kvar en stund och pratade och tog ett par extra öl, sedan gick vi tillbaka till respektive rum.

Lite senare sammanstrålade vi i Hanna och Alex rum där vi hade tänkt spela lite spel och dricka lite vin. Istället hamnade vi i soffhörnan och pratade om allt mellan månen och Mongoliet. Jag hade och jag tror allihopa hade en riktigt mysig och trevlig kväll, det verkade så i alla fall för vi satt uppe inpå småtimmarna. Tack till alla som medverkade!

jenny-o-jag

jenny-i-rummet

soffhornan

jenny-o-jag-i-duschen

badrummet

utsikt

alla-i-soffhornan

ekerum-17-sangen

Anställd

Idag var ingen vanlig dag dör idag började jag jobba. Jag har ju jobbat tidigare under våren men då som frilans, nu är jag anställd, vilket är en trygghet. Det känns skönt att finnas i ett sammanhang igen, att få in rutiner och att känna att jag behövs. Riktigt kul att få äran att jobba med det härliga gänget på Media 4 You.


Efter att jag slutat jobba, som jag gör klockan tolv, åkte jag till Angelica där Jenny redan var. Där blev det kaffe och garv åt saker som normala människor inte skulle fatta ett skit av. Sedan hemfärd för en enkel lunch för att sedan styra bilen till NetOnNet och lämna tillbaka skruvdragaren som vi köpte igår. Smarta människor köpet det de behöver för stunden och lämnar tillbaka när de är klara med uppgiften. Ett tips till alla snåljåpar där ute, eller fattiglappar.


Idag var det marknad i Algutsrum (Öland) så dit åkte vi också. Det fanns inte mycket roligt men jag köpte varsina byxor till Jenny och mig och så givetvis det traditionella marknadsgodiset.

Guckusko

Idag var Jenny och jag och hälsade på hennes familj. Trots det ostadiga vädret åkte vi till Halltorps hage på en liten vandring för att njuta av naturen och titta på de vackra blommorna. Vackrast av dem alla är Guckuskon.

Jag önskade att jag haft min ”riktiga” kamera med mig men här är några bilder jag tog med min iPhone.

Glasstrip

Idag var det sol och varmt igen. Det tog vi vara på genom att åka på en roadtrip. Det är extra kul nu när vi varit utan bil en bra tag. Som vi brukar så brände vi bara iväg utan någon plan eller mål. Idag åkte vi ut på landet lite omkring Vassmolösa och Hagby.

När vi var trötta på det styrde vi Primeran mot Färjestaden och Hamngrillen. Förutom att det är fint i hamnen har de en jävla massa olika glassmaker. Ett tips till dig som gillar glass.

Jag klämde i mig en våffla med tre kulor; banan & choklad, kaffe och mint.

Skördefest eller något

Idag bar det av mot Öland. Jenny och hennes föräldrar plockade upp mig hemma för färd över till ön. Ungefär halvvägs mötte mina föräldrar upp så jag kunde åka med dem hem till Borgholm (städernas stad, som en god vän uttryckte det).

 
Väl på plats i mitt barndomshem* fikade vi lite och cyklade sedan ner till centrum för att se vad Borgholm erbjöd i Skördefest-väg. Herre jävlar vad folk det var! För en person med social fobi innebär det att jag ser inte vad som finns runt omkring förutom alla människor. Så jag vet knappt vad som fanns på stan, jo lite hantverk, några tavlor och grönsaker, i övrigt är det blankt. En sak till såg jag; en skitsnygg kofta som jag inte kunde låta bli att köpa.

Den blir skön i vinter.

Ikväll träffade jag Nicke och Linda, ”det var alldeles för länge sen vi sågs” (T. Ledin)

Det började med att N&L skulle hitta något att äta ute men eftersom det är Skördefest så betyder det ”smockfullt av folk överallt”, så det tog ett tag att hitta ett ställe där man inte behövde vänta drygt en timme på maten.

När maten var köpt och uppäten spelade vi brädspelet ”Drakborgen”. Ganska krångliga regler med efter att vi spelat en stund lossnade det och det var riktigt skoj. De har så många roliga spel och det är kul för det är ett lätt sätt att umgås på. Jah fick ju självklart se deras nya lägenhet så det var extra roligt.

Nu ska jag sova hemma i mitt pojkrum* men vill hellre vara någon annanstans med någon mycket speciell.
* Shit vad gammal jag känner mig när jag skriver såna grejer. Varför gör jag det då? Säg till mig för fan, slå mig hårt hårt hårt i ansiktet eller något!

 

Så här allvarlig ser jag ut när jag saknar den jag älskar.

Just det, nu har jag fått i 14 mm-tunneln i andra örat också. Plus att jag har börjat töja det lilla hålet.

 
Ursäkta tjatet men jag är så jävla nöjd.

En tripp till norra Öland

Igår var det bestämt att Angelica, Jenny och jag skulle ta en tripp till norra Öland, Böda och Byxelkrok. Vi drog iväg på förmiddagen för det är ju en bit att köra men efter en kisspaus och lite gympa landade vi på Valles för att kolla på all skit de har där. Vi hittade dock fina bestick och självklart skulle det handlas godis.

Efter det åkte vi ner till Lyckesand för att bada och sola. Vattnet var lite kallt och jag, trots att jag är en jävla badkruka, var först den enda som vågade gå i och doppa mig. Jenny bestämde sig efter svårt övervägande att göra mig sällskap i det blå. Angelica däremot chickade ur och blötte bara ner benen…nänänänänääää! 😉 Vi solade en stund, snackade lite skit och lämnade sedan stranden.

På väg hem stannade vi på Kaffestugan i Böda, de har ju egen tillverkad glass där och det ville vi ju prova såklart. Ett fint ställe men fruktansvärt seg personal, men mycket glass fick man. Jag tyckte glassen var helt okej, men det rådde det delade meningar om. Trevligt var det i alla fall att åka iväg en bit hemifrån och göra lite annat än att sitta hemma och grubbla. Jag dippade visserligen rejält på hemvägen och ångesten steg till skyarna. När vi kom hem låste jag in mig i badrummet och tog ett varmt bad och resten är en lång historia och den blir längre om jag ska skriva den här.

Idag mår jag bättre så no worries!

Lyckesand

Kaffestugan i Böda

Glass

Baksätet

Det blev en liten kvällsutflykt ikväll (när annars?). Angelica kom hem till oss för att hitta på nåt skoj. Jävla fin människa det, vi kan vara oss själva när vi är och det är skönt. Idag hade jag en ganska dålig dag men det känns inte konstigt att göra saker trots det när man gör det med människor som förstår, jag kunde vara mig själv med andra ord.

Jodå, vi åkte till Färjestaden förstår du. Där blev vi överraskade av att det var marknad, men det var bara en bonus. Vi käkade glass och jag lyxade till det med en gyrostallrik till det – gott!

Tjejerna ville bada idag också, inte jag, så bilen styrdes mot Saxnäs camping för ett kvällsdopp. Det var tydligen skönare i vattnet än på land som det blåste.

Just det, jag åkte i baksätet för första gången idag i min egen bil. Betyg: ”Kanske det bästa baksätet som jag har åkt i någonsin. Fem fisringar av fem möjliga.”


Jag åkte i baksätet – BAKSÄTET, sa jag, och…


…tjejerna där fram.


F*cking Saxnäs då!


Jag blev lämnad ensam på stranden i mina skor.


”Bakom mina solglasögon kan jag va mig själv”

IMG_5028.JPG
Det är bra jävla fint att åka över Ölandsbron en sommarkväll.

Mors dag

Igår begav vi oss till Öland. Jenny hoppade ur bilen hemma hos sina föräldrar och jag klev inte ur förrän jag var i Borgholm hos mina.

Mamma fick en ros i kruka redan igår, onödigt att gömma den en hel dag liksom. Och hon blir så glad av sånt, att få fina blommor alltså och det värmer i själen.

Idag fick jag agera nätverkstekniker och installera mor och fars nya modem som stått och samlat damm sedan i höstas för att de trodde det skulle vara så krångligt och så många olika apparater som skulle kopplas ihop. Tur att man är ett sånt snille! Hallå eller, hur lätt är det inte att sätta upp moderna modem där router och trådlöst är inbyggt? Muuuaahahaaa!

Nu har min mor och jag varit ute på en promenad med hunden. Det är mysigt att göra saker tillsammans med henne och att mamma följde med var också roligt.

Näää, det är trevligt att få egentid med mor och prata om ditt och datt. Hon är så snäll min mor, finns där och ställer alltid upp.

 

Fotokursen: Arkitektur

I den sista produktionen skulle vi ta bilder som speglade arkitektur på olika sätt. Nedan ser ni bilder på Vida museum på Öland, Källa gamla kyrka (också på Öland) och Guldfågeln Arena i Kalmar.

Arkitektur Bild 01

Arkitektur Bild02 Arkitektur Bild 03

Kallbadhus och blå himmel

Tänkte bjuda på ett par bilder från helgen. Den första är Borgholms kallbadhus i fint eftermiddagsljus. Den andra är från Nynäs på Östra sidan Öland där familjen har en sjöbod. (Klicka för att se större). Håll till godo!

Borgholms kallbadhus

Nynäsplan Öland

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar