Meny Stäng

Etikett: Oro

Vad kommer spådamen säga?

Jag oroar mig mycket för framtiden, allt är ovisst och det kan lika väl gå åt helvete som att det blir succé och det är lite skrämmande. När jag mår dåligt är det svårt att se en framtid över huvud taget, men fick jag en enkel prognos så skulle det kanske underlätta. Jag skulle vilja veta vad som händer i framtiden men ändå inte, inte precis allt och inte för detaljerat i alla fall.

Tarotkort

Vad jag skulle vilja veta om framtiden:

  • Kommer jag få ett bra jobb
  • Blir min ekonomi bättre
  • Får jag en god hälsa, både fysiskt och psykiskt

Det får räcka, resten vill jag utforska själv och det känns inte roligt att veta för mycket. Det är också tillräckligt för att jag ska kunna känna ett inre lugn inför framtiden. Jag tror inte en spådam tar upp negativa saker egentligen så det skulle nog inte bli så farligt.

Jag har aldrig blivit spådd, men jag funderar på det så jag får en hint om hur det kommer bli enligt punkterna ovan och så att stressen inför framtiden minskar. Förr fanns det spådamer lite här och där men nu känns det som de är svåra att hitta IRL. Nu finns det spådamer på internet och det är ju jävligt smidigt tänker jag, kanske till och med värt att testa.

Att prata i telefon

Jag har alltid haft mer eller mindre svårt för att prata i telefon. Det är inte det att jag har svårt att prata rent tekniskt…eller jo, jag stammade en period under grundskolan, det kan vara det som sitter i lite. Men nu kretsar det i huvudsak kring ångest, nervositet, oro och osäkerhet över vad personen i andra änden vill samt mina svårigheter att hålla ett flytande samtal (jag är värdelös på att komma på samtalsämnen). Sen tycker jag det är stressande när telefonen ringer, vet jag vem det är som ringer är det lättare men är det ett okänt nummer eller skyddat nummer så svarar jag väldigt sällan för att inte säga aldrig, om jag inte vet att exempelvis någon från sjukhuset ska ringa  vid en viss tid eller dylikt.

jPhone FlightmodePå grund av dessa oros- och stressmoment har jag oftast telefonen på ljudlöst, ser, hör eller känner jag att det ringer svarar jag, men märker jag inte att det ringer, säg att telefonen rent av ligger i ett annat rum, så svarar jag ju följaktligen inte (helt naturligt). Det var faktiskt ett tips som jag läste i Tove Lundins bok ”Handbok för psykon” (skitbra bok för övrigt) och jag tycker det känns bra. Ibland går jag faktiskt runt med The jPhone’s ”Flygplansläge” aktiverat, jag drar även ur hemtelefonen ibland, tillsammans kallar jag det för att jag går ”Unplugged”. Folk kanske undrar varför jag inte svarar i telefon ibland men då säger jag bara ”måste jag svara i telefonen bara för att det ringer?”. En del kanske tycker det är konstigt, men jag hävdar att man inte alltid behöver vara tillgänglig överallt 24 timmar om dygnet.

Svarar jag inte? Nähe, ring igen då!

Helgen som varit har varit orolig

Helgen var inte rolig alls. Min far hämtade mig i fredags eftermiddag, då hade jag varit hemma från jobbet för jag vaknade med ångest på morgonen och ville bara somna om.

Fredagskvällen gick an, det kröp i kroppen och jag kände mig inte helt okej. När lördagen kom var oron ännu större i kroppen och jag kände mig labil. När vi var nere vid sjöboden flippade jag. Mamma förklarade självklara saker för mig och då tröttnade jag fullständigt och gick och satte mig i bilen för att coola ner.

Östersjön - dystersjön

När jag coolat tillräckligt gick jag ner till vattnet och ut på den lilla sten-piren och satte mig längst ut. När jag satt där kom hemska tankar som jag knappt vågar skriva om, ni får klura ut det själva. Jag bara satt där och lät tankarna snurra. Grejen var bara att de snurrade så fort att jag knappt hann registrera dem. Jävla skit!

Idag bad jag om att få sova medan mor och far var nere och lackade golvet i sjöboden, det var skönt. Men jag vaknade vid 12-tiden och kunde inte somna om, det var en liten besvikelse. Jag gick då upp, satte mig ute i solen och drack kaffe. Sedan har dagen bara gått, jag har suttit ute på en stol i trädgården och småpratat med pappa, sedan var det dags för mat och sedan skjutsade de hem mig. Nu sitter jag och försöker lugna ner mig själv, det kryper fortfarande i kroppen. Vad gör jag liksom? Jävla skit!

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar