Meny Stäng

Etikett: Plantera

Sushi och tomater

Igår lyxade Jenny och jag till det med sushi. Jag tog som vanligt en ”nummer 3 med tio bitar” som består av lax, räkor och rullar.

Idag jobbade jag näst sista dagen innan semestern. Min hjärna har redan slagit av och gått in i semester mode. Jag är så jävla trött efter bara ett par timmar och när jag kommer hem vill jag bara slänga mig på soffan och bara ligga där görandes ingenting.

När jag kom hem idag hade Jenny redan lagat mat. En smarrig köttfärspaj hade hon slängt ihop – jättegott!

Efter maten planterade jag en pelargon som vi fick av mina föräldrar när de var här på fika igår. Sedan gjorde jag en liten installation med en stenväxt och flinta som jag importerat från den skånska myllan. Blev riktigt nice om jag får säga det själv.

Tomaterna har börjat komma också.

Plantering

Idag har vi hunnit med en hem del. Jag har varit hos min terapeut. Jag har jobbat en stund på förmiddagen och en stund på eftermiddagen. Det blev också en sväng till Stadsmissionen för jag behöver en ny jacka. Jag hittade tyvärr ingen just där men jakten fortsatte. Däremot hittade vi några fina glas och en glasburk att ha kärnor i, ja vi äter mycket kärnor nu, mest pumpa och solros.

Vi var även på Hansa City för Jenny skulle köpa ett par skor. De hon ville ha fanns inte men hon hittade ett par andra som hon tvekade på att köpa – så jag köpte dem till henne.

Jenny hade tid för synundersökning idag så jag hängde med. Efter det gick vi till Lindra för att kolla jacka…men jag hittade ingen där heller, men jakten fortsätter.

Efter Lindra tog vi en fika på Barista. Jag drack en latte vanilj, kanske min favoritkaffedryck, med en extra Espresso-shot. Vi delade även på en cheesecake och en pajbit.

Påväg hem kom jag på att vi kunde åka till Plantagen där jag fick ett presentkort i födelsedagspresent av Jennys föräldrar. Som jag längtat efter att få plantera i vår rabatt vid uteplatsen och när vi kom in på Plantagen var jag i himmelriket.

Som vanligt hade jag en ”vision” i huvudet om precis hur det skulle se ut och vilka växter vi skulle ha. Jenny kom dock med andra förslag som var riktigt bra så jag fick kämpa emot min inre bild och tur var nog det.

Det blev ett löjtnantshjärta och två Astilbe Younique (vet inte om de heter så på svenska). Så när vi kom hem planterade vi, oh så gutt det var, och resultatet blev jättesnyggt. Nu ska de bara rota sig växa till sig lite. Vi köpte även en sopkvast och en vattenkanna.

Till sist var vi och veckohandlade, mat, glass, på Maxi.

Trots allt vi gjort idag är jag inte särskilt trött ikväll. Sitter väl uppe ett tag till och väntar in sovet.

Just det, jackan! Jag hittade precis en sån jacka jag vill ha på E-bay jättebilligt. Väntar bara på svar från säljaren för beskrivningen var lite missvisande. Men är allt okej så köper jag den.

En najs lördag

Det blev en trevlig och mysig lördag också. Jenny och jag åkte från the psyke och hem. Jennys syster Hanna skulle komma så Jenny, smidig som hon är i köket, svängde ihop en äppelpaj på ”måfå” och jag vispade faktiskt sån där vaniljvisp. Pajen blev riktigt god så vi slevade i oss hela tiden, satt och pratade en långstund om ditt och datt innan Hanna åkte hem.

hanna-och-jenny

Det var som sagt riktigt trevligt och jag tänkte nästan inte på att jag var inlagd en enda gång utan det kändes som vilken dag som helst. 5 av 5 teflonpannor för det.

5 av 5 teflonpannor

Här är den uppätna pajen…eller det som är kvar är inte uppätet men blev en minut senare. Jag lovar att den var mycket godare än vad den ser ut.

appelpajen

Sedan blev jag själv hemma och det var inte lika roligt, men jag bet ihop och fixade lite hemma. Jag skruvade ihop borden vi fick av Angelica till exempel, så nu är det mer som ett bord. Det är alltså två lackbord som är ihopsatta och benen placerade lite crazy huller om buller. Schhhnygt!

Två lackbord som ett

En sak till, jag skrev ju om melonkärnorna som vi planterade på skoj ute på uteplatsen. De har växt och blivit ganska stora plantor nu, de blommar till och med. Som sagt är det svårt att säga om det kommer hända något mer innan det blir för kallt. Jag menar blir det någon melon eller inte. Skulle det inte hända får vi prova att ta in dem i höst och hoppas att de växer vidare.

melonplantorna

Jo, en andra sak. Jag har ett par bcr-ringar som är ganska feta, vet inte om de kan va 5 mm eller nånting. Grejen är att de alltid har varit så satans svåra att få dit kulan på, jag har varit tvungen att nästan trycka sönder benen i fingrarna. På skoj idag så provade jag att få dit en kula och det gick förvånansvärt lätt. Så jag tog fram båda och försökte få dem på plats i tunnlarna och ”klick-klick” så satt de där, förbannat najs det också! Jag tycker det är snyggt, du kanske tycker något annat men det skiter jag i. Det är så kul att ha ett projekt på gång i örat med det nya hålet. Är så otålig men ska vänta fyra veckor innan jag börjar töja. Wihiii, ska bli så kul!

vansterorat

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar