Meny Stäng

Etikett: roadtrip

Glasstrip

Idag var det sol och varmt igen. Det tog vi vara på genom att åka på en roadtrip. Det är extra kul nu när vi varit utan bil en bra tag. Som vi brukar så brände vi bara iväg utan någon plan eller mål. Idag åkte vi ut på landet lite omkring Vassmolösa och Hagby.

När vi var trötta på det styrde vi Primeran mot Färjestaden och Hamngrillen. Förutom att det är fint i hamnen har de en jävla massa olika glassmaker. Ett tips till dig som gillar glass.

Jag klämde i mig en våffla med tre kulor; banan & choklad, kaffe och mint.

Ytterligare en roadtrip

Idag blev det sovmorgon för min del. Ångesten fick mig att sova till kvart över tolv. För att inte göra saken värre bestämde vi oss för att åka någonstans och sola och bada lite. Vi gillar ju roadtrips, Jenny och jag, så vi satte oss i bilen.

Vi styrde kosan söderut ( kosan, va fan är det, det var ju en bil vi styrde). Vi hamnade vid Vita Sand. Jag har aldrig varit där förut men det var en fin liten sandstrand. Vattnet hade helt okej temperatur så vi låg i och plaskade lite. Sedan solade vi lite, fikade lite och åkte därifrån.

Vi ville åka någon-rolig-stans men åkte ner till Söderåkra och vände sedan styrdes kosan…eller bilen mot Påryd. Vi ville äta glass men konstaterade att det inte finns så många typ glasskaféer runt Kalmar så det fick bli en mjukglass vid kiosken i Ljungbyholm. Det var gott men inte mer.

När vi kom hem käkade vi dumplings. Det har jag aldrig ätit förut men det var jättegott. Efter det blev det lite kollande på roliga tv-serier och nu är det dags att sova för vi är redan trötta.

Det var den dagen vi kallade 15 Augusti 2015.

Ha det gott! /Jeppe

   
   

En jävligt spontan roadtrip

I tisdags när vi käkade frukost hade vi ingen aning vad vi skulle göra på dagen. Vi kände att vi behövde göra något och komma bort, så helt plötsligt sa vi; – Vi åker någonstans!! Då kom Jenny på; – Ydre!! Så ”sagt och gjort”, vi packade snabbt in tält, sovsäckar och övrig packning i bilen och bara körde. Galet kanske, men fan vad roligt vi hade.

Eftersom vi inte hade någon tid att passa eller andra planer körde vi de vägar som var trevligast och stannade till lite här och där och kollade. Väl framme i Ydre och specifikt i Sund käkade vi pizzan vi köpt på vägen, slog upp tältet, åkte runt och kollade lite på Jennys gamla hemtrakter, kul att se var hon kommer ifrån. En härlig dag som avslutades med en mysig liten picknick nere vid Sundssjön. Shit vad vackert det var där nere, särskilt vid solnedgången. Toppendag!

Dagen efter käkade vi frukost på ett litet café, helt okej faktiskt. Sedan hälsade vi på Jennys farmor som blev glatt överraskad för hon hade inte en aning om att vi skulle komma. Sen var vi tvungna att bada i den lilla sjön när vi ändå var där, det var skönt men kallt. Toppendag det också! På hemvägen zickzackade vi runt lite till bland annat Hutsfred (som var tråkigt), Målilla och till Mariannelunds Karamellkokeri och köpte lite godis (det var gott!).

I bilen före avfärd

Väg och skog

hogsby-kyrka

På rastplatsen

Vy över Sundssjön

Pizza på filt

Tältet på plats

Sunds kyrka

Vid vattenbrynet

Sundssjöns vatten

Väg och blå himmel

Jag sa ju det, nu har jag en biljett till The Ark på GuldFågeln Arena

Jag har ju sagt att jag måste se The Ark i sommar, nu har jag den första biljetten.

En biljett till Håkan Hellström & The Ark på GuldFågeln Arena

Jag skriver första för att jag har tänkt se dem på flera ställen. En roadtrip är planerad men jag vet inte vart den går eller vilka som hänger med. Jag måste bara hitta ett lämpligt fordon först.

Det ska bli riktigt kul att se Håkan Hellström live igen också givetvis.
Fan va’ vi ska rocka Nicke!

Är du sugen på en roadtrip i sommar, säg till!

Copyright © 2019 Hatad & Älskad Av Alla (Jesper Nilsson).
Alla rättigheter förbehållna.

Cannabistankar